Fiora (nyk. Viivi)

Viivistä tuli kissaenkeli 22.1.2022.

***

Lisätty sivulle: 2012-08-07

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Fiora (nyk. Viivi)
25.10.2012 Fiora ja Darien saivat yhteisen kodin Espoosta.

***

Kuulumisia kodista:

15.1.2013 Heips! Fiora ja Darien, joita kutsumme Viiviksi ja Taaviksi, ovat asustaneet meillä jo kolmisen kuukautta. Yhteiselo on kulkenut mukavasti, varsinkin Viivi oli heti alusta alkaen kuin kotonaan. Taavi oli aluksi vähän arka äkkinäisille liikkeille mutta reipastui pian eikä enää hötkyile ollenkaan. Vessan käyttö sujuu hienosti, ja ruoka on maistunut molemmille hyvin. Tilan paljous tuntuu olevan kissojen mieleen, vetävät välillä melkoista hepulirallia asunnon päästä päähän peräkanaa. Taavin mielestä tiskikoneen täyttö ja pyykkien levitys on jotain aivan käsittämättömän jännää -joka kerta tullaan tarkasti seuraamaan, että mitä nyt tapahtuu! :) Viivillä on suloinen tapa jutella pienillä kurnautuksilla sekä meille, että tietysti Taaville.

Taavi vietiin melko pian kotiutumisensa jälkeen kastroitavaksi, jolloin tutkittiin myös kyynelnestettä vuotava oikea silmä. Kävi ilmi, että Taavilla on calici ja mykoplasma joten kumpikin kisu vietti kuukauden antibioottikuurilla, että päästiin mykoplasmasta eroon. Calicia jäädään sitten vain seurailemaan, ja tarpeen mukaan hoidetaan oireita. Taavia ei satunnaisesti vuotava silmä tunnu haittaavan ollenkaan, ja antaa sitä kiltisti pyyhkiä tarvittaessa.

Hirveän kultaisia, kilttejä ja reippaita kissoja ovat kumpikin, ja päivittäin saadaan nauraa näiden metkuille! Ohessa kuvia kaksikon arjesta uudessa kodissaan. :)

Taavi, Viivi ja palvelijat Sanna ja Ville lähettävät Rekkurescuelle terveiset ja kiitokset sekä hyvää vuoden alkua!

***

Leikattu naaras, noin 1v. (kesällä 2012), kotihoidossa Vantaalla

16.10.2012 Darienin ja Fioran yhteinen varaus peruuntui varaajan muuton takia ja nyt kaksikko etsiikin kiireellä kotia joko yhdessä tai erikseen.

Fiora kävi vielä ennen Suomeen hoitopaikkaan tuloaan eläinlääkärissä kuvattavana eikä jalasta löytynyt mitään hälyttävää. Suomessa hoitopaikassa ollessa jalassa ei ole näkynyt mitään erikoista. Fiora on kaikin puolin ihana ja suloinen, sekä todella kaunis kissa.

7.8.2012 Fiora on kaunis sinisilmäinen siamilaistyyppinen kissa, joka oli hylätty kadulle Tallinnassa.

Luonteeltaan Fiora on todella seurallinen ja tykkää ihmisistä sekä muista kissoista. Se on hyvin koiramainen ja seurailee mielellään kotihoitajaa ja kuuntelee mitä sille puhutaan.

Hoitopaikassa Fiora on ystävystynyt valkoisen kissanpennun Darienin kanssa ja kaksikolle etsitäänkin mieluusti yhteistä kotia. Pari on kuin paita ja peppu, aina yhdessä leikkimässä, painimassa ja “pusuttelemassa”.

Fioran toinen takajalka on vammautunut. On mahdollista että vika on synnynnäinen eikä se arista jalkaa. Fiora on menossa eläinlääkärille ja jalka vielä tarkistetaan.

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on normaalisti 120€, Fioralla erikoiskulukorvaus 60€ jalan mahdollisen synnynnäisen vamman takia. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun. Kissa on leikattu ja sille on tehty sienitesti. Yli 6kk ikäiselle kissalle on tehty lisäksi myös FeLV- ja FIV -testit. Kissalla on virallinen EU-passi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissa on virkaeläinlääkärin tarkastama, ja se tuodaan Suomeen Eviran vaatimuksia noudattaen.