Fiinu

Lisätty sivulle: 2011-06-19

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Fiinu
11.5.2023 Fiinusta tuli kissaenkeli.
***
22.9.2011 FIINU MUUTTI OMAAN KOTIIN HELSINKIIN TOISEN KISSAN KAVERIKSI

****

KUULUMISIA omasta kodista:

7.4.2012 Fiinu on nyt jo 1v. ja on ollut meillä puoli vuotta. Jo elokuun lopulla otin yhteyttä Rekkuihin, mutta jouduimme Fiinua odottelemaan Fiinun sitkeän giardia-tartunnan vuoksi. Pari kertaa kävimme Fiinua tapaamassa ja sitten haimme kotiin, vaikka giardia ei ollut vielä nujerrettu. Fiinu oli meillä ensimmäiset pari viikkoa eristyksessä giardian takia, joka onneksi vihdoin talttui.

Meillä on myös nyt 1,5v. Melina, joka hänkin tuli meille Rekkujen kautta viime vuoden helmikuussa. Melinalle Fiinun eristys oli ns. pehmeä lasku, kun sai haistella ja kuulla parin viikon ajan toista oven läpi, sitten pikkusen kurkistella oven raosta jne. Ilman giardiaa emme olisi malttaneet ihan noin varovaisesti kissoja toisiinsa tutustuttaa. Melina oli heti hyvin utelias, mutta sähisi välillä Fiinulle. Kun Fiinu päästettiin vapaaksi koko kotiin, Melina vain seuraili Fiinua joka paikkaan. Pikkuisen järkyttyneenä katseli, kun Fiinu leikki hänen leluillaan ja meni hänen paikalleen nukkumaan. Pari päivää leikit näyttivät välillä siltä, että mietin onko se leikkiä vai takaa-ajoa. Melina alisti Fiinun nurinnarin, mutta kun pomo oli ilmeisesti sitten selvitetty, leikit ovat näyttäneet ihan leikeiltä. Hirmuista rallia ympäri taloa, ensin yksi edellä, sitten toinen vuorostaan.Fiinu kotiutui meille siis suorastaan solahtaen ja tytöt tulevat hyvin toimeen keskenään. Nukkuvat vierekkäin, vaikka eivät ihan sylitysten vielä. Toista kuitenkin pestään aina välillä. Jos Fiinua ei näy, Melina etsii Fiinua maukuen ja sitten pesee toista hartaasti ja kun vien Melinaa ulos, Fiinu itkee perään.

Fiinu on ihan uskomaton tyyppi! Fiinusta puhuttaessa voi aina liittää eteen super-. Fiinu kotiutui meille supernopeasti, on superrohkea, superkiltti jne. Fiinu ei ujostele ollenkaan ja on tosi kiltti söpöläinen. Fiinu nukkuu mielellään perheenäidin kainalossa. Yksi Fiinun saamista lempinimistä onkin ”vauva”. Muitakin lempinimiä on: ADHD, mölyapina, silppuri…jotka kuvaavat Fiinua nätistisanoen hyvin. Fiinulla tosiaan riittää virtaa ja hän on kova tyttö juttelemaan, jos Fiinua ei aktivoi tarpeeksi, hän keksii kyllä puuhaa, esim. silppuaa wc-paperia tai postia. :)

Melinakin on kodin puuhissa mukana, mutta tarkkailee vieressä. Fiinu sen sijaan roikkuu harjassa, kun lakaisen lattiaa tai lakanoissa, kun petaan petiä. Kun laitan astioita tai pyykkiä koneeseen, on Fiinu pian koneessa sisällä jne. Kun Fiinun rokotukset saatiin kuntoon, olemme käyneet valjailla ulkona. Muuten kisulit pääsevät keittiön ikkunasta verkotetulle terassille lintuja tiiraamaan. Joulun alla Fiinu kävi steriloitavana ja parani pikavaudilla. Meillä menee tosi kivasti, suurkiitos Rekkujen väelle!

t. Päivi + perhe

****

NAARAS, noin 4 kk (elokuussa 2011) /Vantaalla

15.8.2011 Fiinu on superaktiivinen kissa. Joka paikkaan pitäisi päästä tutkimaan, tyttö jaksaisi leikkiä loputtomiin ja huiskat ovat parasta mitä tämä kissa tietää. Fiinu on jatkuvasti menossa ja energiaa tuntuu riittävän loputtomiin. Välillä Fiinu malttaa rauhoittua hetkeksi syliin, mutta jo parin minuutin päästä pitää päästä takaisin temmeltämään.

Fiinu tykkää ihmisistä tosi paljon ja seurailee jatkuvasti perässä hakemassa silityksiä. Se on myös todella kiltti kissa, ei koskaan edes leikkiessä lyö kynsillä.

Fiinun tulevassa kodissa olisi hyvä olla nuori kissa kaveriksi, sillä kuten sanottu, Fiinulla riittää virtaa. Muuten omistajan kannattaa varautua viihdyttämään Fiinua jatkuvasti.

8.8.2011 Babar ja Fiinu saapuivat Suomeen kotihoitoon. Kumpikin kissa on ystävällinen ja leikkisä pentu, jotka tykkäisivät myös kissaseurasta.

13.7.2011 Fiinu olisi valmis lähtemään omaan kotiin.

22.6.2011 Lisätty uusia kuvia.

Sisarukset Fuuga, Fiia ja Fiinu odottavat omaa kotiaan kotihoitopaikassa Tallinnassa. Pennut ovat valmiita lähtemään koteihinsa heinäkuun puolivälissä.

Pennut ovat jo kodin saaneiden Atte-Urhon ja Anelma-Unelman sisaruksia, emoa ei aiemmin saatu kiinni hylätyn mielisairaalan alueelta missä kissat ovat eläneet.

Kissaa ei tarvitse itse lähteä hakemaan Tallinnasta, vaan kuljetus Suomeen hoidetaan sovitusti ja ennen Suomeen tuloa kissa käytetään vielä virkaeläinlääkärin tarkastuksessa.

KULUKORVAUS kissanpennusta on 100€. Kulukorvauksella kissanpentu on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty sienitesti. Kissalla on oma virallinen EU-passi, josta toimenpiteet käyvät ilmi.