Fiia (nyk. Tiitu)

Lisätty sivulle: 2013-04-11

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Fiia (nyk. Tiitu)
11/2013 Tiitusta tuli enkelikoira jalan luusta johtuvan rakennevian vuoksi.

***

8/2013 Fiia sai kodin Salosta.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

9/2013 Tuntuu kuin koira olis ollut meillä pidempään kuin kolme viikkoa! Mutta kyllä tämä tässä jo luistaa. Kotona oma porukka saa kulkea rauhassa – vieraita ollaan otettu vasta muutama ja harjoiteltu tervehtimistä. Se ei vielä suju – Tiitu hyppii ja näykkii ja toohottaa, mutta osaa tovin kuluttua rauhoittua makaamaan. Hihnassa Tiitu kävelee tosi hienosti – kunnes näkee jotain mielenkiintoista (kissa, koira, ihminen, lintu, kaivinkone kaikki käy)- silloin alkaa kauhea veto. Toivottavasti saadaan tapa kitkettyä pois ennen talvea.

Tiitulla on myös hieno aitaus talon päädyssä lämpöeristetyllä kopilla ja juoksuvaijeri toisella puolen tonttia, ja viihtyy niissä hienosti. Meillä on käynyt koirankouluttaja kolme kertaa kotona antamassa työkaluja Tiitun ohjaukseen. Tosi antoisaa – suosittelen kaikille, jos koiran käytös hiukankaan arveluttaa. Uskon, että Tiitusta tulee vielä hieno perhekoira, kunhan pentumainen innokkuus hiukan laantuu ja malttaa kuunnella ohjausta ja hillitä käytöstään. Kaikki, jotka ovat saaneet näykkäisyn Tiitulta, ovat ymmärtäneet sen johtuvan pentumaisuudesta eikä siitä, että koira olisi paha.

***

8.7.2013 Fiia (nyk. Ringa) n. 8 kk etsii kotia itsestään riippumattomista syistä. Fiia on Rovaniemellä.

Omistajan ketomaa: Ringaa voisi parhaiten kuvailla sanoilla aktiivinen, energinen, kiltti, leikkisä, hauska ja oppivainen. Sen lempipuuhaa on kaikenlaiset lelut, leikkiminen, luiden jyrsiminen sekä pitkät lenkit. Lenkillä käydessä se käyttäytyy tottelevaisesti, vaikkakin vetää vielä vastaantulijoita päin. Se on myös kovaa vauhtia aina lähdössä juoksijoiden ja pyöräilijöiden perään kun on niin pentu vielä, että kokee kaiken leikkinä.

Toisiin koiriin suhtautuu todella positiivisesti; aina menee luo, ottaa innoissaan kontaktia eikä pelkää ketään (ainakaan toisia koiria tai ihmisiä). Ei ole koskaan murissut kenellekään.

Osaa paljon erilaisia temppuja, käskyjä ja komentoja. Esimerkiksi “istu”, “tassu”, “maate”, “paikka”, “mene pois” on sisäistetty hyvin. Ruoan suhteen odottaa niin kauan, että sanotaan “olehyvä”. Se on viettänyt nyt paljon aikaa ihmisten kanssa, joten osaa lukea niitä aika hyvin ja tietää mitä ne milloinkin tarkoittaa.

Mökillä ollessa pysyy hyvin pihapiirissä eikä lähde omille teilleen. Se on opetettu tulemaan heti takaisin vihellyksestä. Koira on täysin sisäsiisti. Painoa on tällä hetkellä vähän reilu 20kg ja uskomme, että siitä ei paljoa isompaa tulekaan kunhan täysikokoiseksi kasvaa. Eroahdistusta ei ole koskaan ilmennyt. Eli ei hauku yksin jäädessään. Itseasiassa ei hauku paljon muutenkaan. Ainoastaan jos on tärkeää asiaa tai jotain erikoista tapahtuu.

Ringan energisyyden ja liikunnallisuuden takia se sopisi parhaiten maaseudulle, mutta ylipäänsä omakotitalo käy vallan mainiosti. Ringa soveltuisi erinomaisesti myös lapsiperheeseen sen kiltin luonteen ansiosta.

Kulukorvaus uudelleen sijoitetusta koirasta on 100 € ja siitä tehdään luovutussopimus Rekku Rescuen kanssa.

5/2013 Fiia sai kodin Rovaniemeltä.

***

Leikattu naaras, 5 kuukautta huhtikuussa 2013

Fiia on ystävällinen, ainakin keskikokoiseksi kasvava koiratyttö Tallinnan tarhalta.

Uusi omistaja noutaa koiran Tallinnasta yhdistyksen avulla. Luovutusmaksu 250e sisältää mikrosirun, rokotukset, steriloinnin, ulko- ja sisäloishäädöt. Koiralla on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle.