Fatima (nyk. Leeloo)

Lisätty sivulle: 2006-12-29

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Fatima (nyk. Leeloo)
8.2.2014 Leeloosta tuli enkeli vanhuuden vaivojen vuoksi.

Rakas karvakuonomme Leeloo siirtyi koiraenkeleiden joukkoon eilen 8.2. Leeloo on viimeisen kahden vuoden aikana sairastellut jonkin verran ja mm. hampaita on jouduttu operoimaan kahteenkin otteeseen. Kuluneen vuoden aikana hänellä todettiin keuhkoissa ilmeisesti korkeasta iästä johtuvaa rappeumaa sekä kohonneita maksa-arvoja. Kunnioitettavastihan ikää Leeloolla jo olikin (n. 14 vuotta).

Toissapäivänä aamulla Leeloolta petti takapää alta ja hän oli todella huonona koko päivän. Juteltuani pitkään Leeloota viime aikoina hoitaneen eläinlääkärin kanssa totesimme, ettei ole enää oikein jatkaa Leeloon kärsimystä vaan päästimme hänet eilen taivaaseen.

Suru on todella kova, sillä Leeloo on pysynyt uskollisesti vierelläni monissa elämän myrskyissä. Millään en hänestä olisi halunnut luopua, mutta tärkeintä minulle on aina ollut, ettei hänen tarvitse jatkaa elämää kipujen ja monien vaivojen kanssa.

Kiitos teille, että soitte minulle mahdollisuuden antaa Leeloolle rakastava koti! Terveisin, Maiju

***

07/2006 Fatima sai kodin Joensuusta.

***

Kuulumisia kodista:

6.1.2013 Vaikka Leeloolla alkaa olla ikää, ei se paljon tunnu menoa haittaavan. Reilu vuosi sitten Leeloo alkoi voida huonosti ja loppuvuodesta häneltä löytyi vatsasta suuri kasvain. Kasvain oli pernassa kiinni ja onneksemme saatiin poistettua pernan mukana. Leeloon vointi muuttui muutamassa päivässä entiselleen ja taas sai pihapiirin oravat ja harakat kyytiä! Myös vuosi sitten syntyneen esikoisemme Leeloo on ottanut suopeasti vastaan ja nauttii pitkistä ulkoilusta yhdessä pojan kanssa. Nykyisessä asunnossamme on suuri piha ja muutenkin paljon tilaa, jossa Leeloon on hyvä viettää eläkepäiviään.

21.8.2008 Yhteiselämämme Leeloon kanssa sujuu kuukausi toisensa jälkeen paremmin. Leeloo on kummasti rauhoittunut ulkona liikkuessa, muut koirat saavat nykyisin lähes aina tepastella rauhassa ohitse ilman suurempaa komennusta. Vaikka Leeloolla alkaa ikää olla jo, ei se hidasta neidin tahtia. Ulkona tyttö riehaantuu leikkimään aina kun vähän yllyttää (aina kyllä ei tarvitse sitäkään tehdä) ja oravat sun muut metsäneläimet saavat kyytiä aina kun tiellemme sattuvat. Hellyydenkipeä Leeloo on edelleen, rapsutusten lomassa kuluisi vaikka koko päivä. Uuteen, isompaan kotiin muutettuamme neiti on vähän kokeillut rajojaan esim. hiipimällä sänkyyn nukkumaan minun ollessa toisessa huoneessa. Muuten uuteen kotiin muutto ei ole aiheuttanut hämminkiä, Leeloo näyttää vaan olevan tyytyväisempi kun on tilaa missä temmeltää ja pääsee ulos tarkkailemaan naapureiden puuhia.

14.3.2007 Leeloo sai uuden kodin Joensuusta kesällä 2006. Leeloo on sopeutunut uuteen kotiin mainiosti. Tyttö oli kovin laihassa kunnossa tullessaan meille, mutta paino on saatu nousemaan taas normaaliksi. Leeloo on saanut paljon uusia kavereita ystävieni koirista, mutta vieraille koirille yritetään silti silloin tällöin pitää komentoa lenkkeillessä. Koirapuistossa Leeloo kuitenkin käyttäytyy ystävällisesti muita koiria kohtaan, joskin yrittää pomottaa muita välillä.

Luonteeltaan Leeloo on edelleen leikkisä ja erittäin hellyydenkipeä. Rapsutusta kun ei voi koskaan saada liikaa! Ostimme Leeloolle motivointipallon, josta onkin tullut tytön lempi lelu. Pallon kanssa häärätessä menee jopa tunteja niin kauan kuin raksuja pallosta vain putoilee. Talviaikaan ei lenkkeilystä tunnu välillä tulevan mitään kun koko ajan pitäisi olla heittämässä lumipalloja neidille. Jokainen lumipallo pitää vielä leikin lopuksi yrittää tuhota syömällä.
Yksin ollessaan Leeloo on kiltisti ja hissukseen, suurimman osan ajasta. Jos jotain vähänkin syötäväksi kelpaavaa on neidin ulottuville unohtunut, voi olla varma että se on hävinnyt parempiin suihin päivän aikana. Postinkantaja saa edelleen haukut, jos Leeloo on yksin, mutta meidän ollessa kotona ei viitsi välittää mistään äänistä.

Lähetän liitteenä pari uutta kuvaa Leeloosta uudessa kodissa.

Ystävällisin terveisin Maiju, Ari ja Leeloo

***

Narttuokoira, noin 6v.

Leelo etsii uutta kotia.

Omistajan kertomaa: Leeloo on n. 6 vuotias leikattu narttu. Koira on löytynyt Virosta kadulta harhailemassa pentunsa kanssa, keväällä 2003. Tarhalla Leeloo vietti pentunsa kanssa muutamia viikkoja jonka jälkeen molemmat tuotiin suomeen. Luonteeltaan Leeloo on iloinen ja todella seurallinen, rapsutusta ja hellimistä tämä koira halajaisi vaikka vuorokauden ympäri. Joudun luopumaan Leeloosta syksyllä alkavieni opintojen ja sen ohessa tehtävien töiden takia. Aloitin viime syksynä kokoaikaisen työn, jonka jälkeen Leeloossa on esiintynyt eroahdistusta lähinnä fyysisin oirein. Leeloo on laihtunut syksystä asti, se on tutkittu eläinlääkärillä korvista varpaisiin mitään vikaa kuitenkaan löytämättä. Ajoittain koira on myös ollut haluton leikkimään tai ulkoilemaan. Toivosinkin että Leeloo pääsisi johonkin kotiin missä sille olisi seurana useampi ihminen ettei yksin olo ajat venyisi.

Leeloo on sisäsiisti, ei hajota/järsi mitään ja se osaa olla metelöimättä yksin. Lenkkeily sujuu melko mukavasti, olemme harrastaneet naksutin koulutusta viime syksystä asti joka on auttanut mukavasti vetämiseen ja liikaan “intoiluun”. Leeloo on perustottelevainen, joskus tosin luokse tuleminen tai paikalla pysyminen tuottaa vaikeuksia jos on liikaa muita mielenkiinnon kohteita. Leeloo on nopea oppinen ja makupalojen kanssa erittäin tarkkaavainen oppilas, eli myös agility tai toko voisivat sen kanssa tulla kyseeseen. Muiden koirien kanssa Leeloo tulee mukavasti toimeen kunhan tutustuu. Lenkillä ohitus on joidenkin koirien kohdalla hankalaa, eli rähinöintiä esiintyy ajoittain. Minulla ei tuttava piirissä ole lapsia, joten en tiedä kuinka Leeloo heidän kanssa tulee toimeen. Kissani kanssa koira tulee toimeen perusteellisen tutustuttamisen jälkeen, ulkona se jahtailisi kisuja mielellään.
Terv. Maija & Leeloo

***

Kuulumisia ensimmäisestä kodista:

Leeloo saapui meille maaliskuussa 2003. Haimme sen Helsingistä. Kun näin sen ensimmäisen kerran, olin hiukan yllättynyt. Minulle oli kerrottu, että sillä on vähän ylipainoa, mutta se mitä näin oli vähän enemmänkin ylipainoa. Leeloo oli kovin kaunis ja suloinen kasvoiltaan, mutta laihdutuskuurin tarpeessa. Koira oli todella rauhallinen ja hämmästynyt, se seurasi kiltisti perässä kun talutin sitä eikä pyristellyt vastaan kun nostimme sen autoon. Kotimatkan se makasi sylissäni ja yritti kokoajan tunkea vieläkin lähemmäs.

Kotiin päästyämmä vein sen kävelylle. Leeloo kyllä käveli kiltisti perässäni, mutta se ei ollut kiinnostunut ympäristöstään. Illalla nukkumaan käydessä se ensin itki makuuhuoneen ovella, mutta kävi sitten nukkumaan kynnykselle. Aamuyöstä se herätti minut itkullaan ja vein sen ulos. Aamuitkeskelyä jatkui muutaman viikon, kotiin yksin jäämistä se suri haukkumalla kuukauden päivät, mutta oppi sitten että takaisin tullaan. Aluksi olimme molemmat hiukan hämmentyneitä tästä uudesta järjestelystä, mutta pian Leeloo (sekä minä) aloimme tottua toisiimme. Leeloo oli alkuviikkoina, kyllä vieläkin, todella hellyyden kipeä. Se tuli seisomaan sohvan viereen ja tunki päätään käden alle sinnikkäästi ennen kuin sai rapsutuksensa.

Kun Leeloon kilot karisivat, se alkoi piristyä. Samalla alkoivat ongelmat lenkillä. Leeloo haukkui kaikkea mikä liikkui ulkona, ihmisiä, lehtiä, pyöriä, lapsia ja ennen kaikkea, muita koiria. Samalla tapahtui positiivinenkin muutos,Leeloo oppi leikkimään. Aikaisemmin se ei ollut kiinnostunut palloista tai kepeistä ulkona, nyt se kuitenkin juoksi hullun lailla kepin perässä eikä saanut siitä kyllikseen. Vinkulelun hauskuuden sille opetti erään tutun koira, nyt uusi vinkulelu menee vajaassa viikossa säpäleiksi =).

Pihalla liikkumisongelma alkoi ratketa itsestään, kun opetin sille erilaisia temppuja ja tein selväksi että olen perheenpää. Muita koiria Leeloo haukkuu vieläkin välillä, varsinkin narttukoiria, mutta se ei enää ole yhtä kuuro ja sokea raivossaan. Koirapuistossa se tervehtii muita kohteliaasti.

Eläinlääkärissä käyminen ja peseminen on mennyt kuin unelma, eli ei minkäänlaisia ongelmia. Samoin kynsienleikkuu. Peruskäskyt Leeloo oppi muutamalla yrityksellä ja palkitsemisella. Muutaman ylimääräsenkin hölmön tempun sille opetin kun se niin helposti kävi =) Todella suloinen ja riehakas koira kaikin puolin. Aina välillä jästipäinen koirani tietysti aiheuttaa hankaluuksia, kuten miespuolisia vieraita se yrittää pitää ulkona kotoamme ja välillä jos joku jota se ei ole nähnyt ennen, tulee halaamaan saa hän varmasti kunnon haukut.

Sisälle pissiminen on tämänhetkinen päänvaivamme, mutta toivotaan että se tästä ratkeaa. Nyt odottelemme molemmat innolla, jos vaikka pääsisi muuttamaan kaupunginkeskustasta pois ensi kesänä, vaikka johonkin metsän lähelle rivitaloon. Helpottuisi tuo vapaana juokseminen ja pääsisi koiruus muutenkin enemmän pihalle. Siltikin olen yllättynyt että koiran pitäminen kaupungissa, varsinkin noin ison koiran, on niinkin helppoa. Leeloon painaa 32 kg ja säkä on n. 55 cm.