Elmeri

Lisätty sivulle: 2007-04-01

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Suomi

Elmeri
5.2.2008 Elmeri lähti sateenkaarisillalle sairauden takia.

***

19.10.2007 Elmeri sai kodin Paraisilta 13 vuotiaan tyttökoiran kaverina.

***

Kastroitu uros, noin 8v.

Kuulumisia kotihoidosta:

3.6.2007 Elmeri poika kaipailee sitä omaa rapsuttajaansa. Ei kovin leikkisän nuoren koiran kaveriksi. Vanhempi narttu olisi kääkälle oiva kaveri. Kovin pitkiä lenkkejä ei Elmerin kanssa voi kulkea mutta ihan kivoja matkoja hän pystyy kulkemaan, muutamia kilometrejä kerrallaan. Elmeri tarvitsee rauhallisen paikan missä nukkua, kuulo ei ole kovin hyvä ja nukkuu sikeästi.

14.5.2007 Elmeri kävi perjantaina eläinlääkärissä ja siellä poistettiin kolme kasvainta luomesta ja kaksi kuonosta. Hienosti on pärjännyt kaulurin kanssa, vaikka vähän hirvitti miten tulee toimeen sen kanssa. Ell kehui että Elmeri on reipastunut tosi paljon viimekertaisesta käynnistä. Hienosti poika voi ja kovasti pitää syömisestä.

10.5.2007 Elmeri kääkkä reipastuu silmissä. Kovasti on tarkka omasta täkistään ja ajaa jopa meidän vanhan akan pois. Muuten ei kenellekään rähise. Kovasti pitää rapsutuksista, koska ei itse pysty itseään rapsuttelemaan kun selkä on jäykkä. Painoakin on kivasti tullut lisää vaikka laiha vielä onkin. Huomenna mennään leikkuuttamaan silmäluomen kasvain ja siivotaan korvakarvat pois. Elmeri on tosi tarkka korvistaan, niihin ei turhan päiten mennä koskemaan.

20.4.2007 Elmeri on reipastunut aivan silmissä. Enää ei takajalat hakkaa kävellessä toisiaan vasten ja asento on muutenkin tanakampi. Toki on jäykkyyttä tuon selän takia mutta muuten voi aika lailla hyvin ja parempaan päin mennään. Ruoka maittaa joskin enää ei kelpaa nappulat kuivana jos ei vähän maksalaatikkoa ole myös. Kuitenkaan Elmeri ei ahmi eikä ylensyö ja jätttää ruokaa jos olo on täysinäinen. Silmälääkettä saa laittaa helposti, taitaa olla sen verran kaihia ettei haittaa lääkitys. Paljon ei poika kyllä kuulekaan mutta hajuaisti on kyllä erittäin hyvä. Meidän tytöllä on juoksut ja kyllä likan perään ollaan kovasti. Kiltisti kuitenkin makoilee olohuoneessa kanien kanssa, ja sohvallekin menee nukkumaan. Iloisesti tulee vastaan kotiin tullessa ja kaipaa rapsutuksia. Korvat on vaan sellainen kielletty alue, taitaa poika olla vähän kutiavainen. Uskomatonta kuitenkin kuinka pienessä ajassa Elmeri on muuttunut.

13.4.2007 Käytiin lääkärissä tänään Elmerin kanssa. Vasemmassa alaluomessa on kasvain joka aiheuttanut silmätulehduksen, kasvain poistetaan kun Elmeri on paremmassa kunnossa. Silmätippoja saatiin ja kuuri kestää 10 päivää. Voimakkaan hengityksen takia otettiin röntgenkuva, sydän keuhkot ok, rohina ilmeisesti nieluperäistä. Lisää kuvia varoiksi ja ilmeni huomattavaa selkärankarappeumaa T12-L4 välillä selkänikamissa, koiran holtiton takapää on seurausta hermopinteestä, joka tuskin tästä paljon paranee. Jumppa ja b-vitamiini voi tukihoitona auttaa (Neurobion forte, 1 tabl. vrk:ssa 1-2 kk ajan). Korvat ok, ei punkkeja tai tulehdusta mutta karvoja paljon ja likaiset. Lisänä hoitoon Megaderm rasvahappo-vitamiinilisä ja rasvaista kuivaruokaa. Elmeri on tosi laiha ja lihotus/kuntoutus kuuri käynnissä. Huomattiin myös että Elmerillä on hauli rintarangassa, jolle ei kuitenkaan tehdä mitään. Poika on reipastunut ja kova kerjäämään ja äänekkäästi. Huomenna on “parturiaika” , saadaan hänet vähän siistimmän näköiseksi.

1.4.2007 Elmeri, reg nro 5089, on arviolta noin kahdeksan vuotias uros.

Elmeri oli alussa hieman heikossa kunnossa, mutta nyt on jo reipastunut. Elmeri osaa kävellä hihnassa kauniisti, mutta juoksuaitaukseen päästyään se unohti ihmisen olemassaolon kokonaan. Haisteli vain kovasti, ja kompuroi toisten koirien tekemiin kuoppiin. Lihapullaakaan herra ei huomannut, ennenkuin sen työnsi melkein suuhun asti.

Toinen koira tuli haukkumaan Elmeriä, mutta Elmeri vain katseli. Vaikuttaa siltä että Elmeri tulisi toimeen muiden koirien kanssa, ainakin narttujen.
Korkeutta Elmerillä on noin 55 cm.

Kulukorvaus Elmeristä on 150 €. Elmeri on jo valmis matkustamaan uuteen kotiin.