Ellie (nyk. Elli)

Lisätty sivulle: 2006-12-29

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Ellie (nyk. Elli )
25.6.09 Ellistä tuli enkeli.

Raskain mielin ilmoitan, että Elli nukutettiin 25.6.
Elli jaksoi sairauksista huolimatta olla kanssamme vielä reilut puoli vuotta. Suoliston imeytymishäiriö ja kasvain kurkussa todettiin lokakuussa. Vaikka Elli oli monisairas ja lopetus oli vain ajankysymys, en voi olla tuntematta syyllisyyttä siitä, etten voinut tehdä enemmän.
Elli tuli perheeseemme ja sydämiimme n. kolme ja puoli vuotta sitten ja opetti meille niin paljon. Yhteinen aikamme kului loppuun liian pian. Suren ainoastaan sitä, ettemme tavanneet Elliä aikaisemmin.
Elli oli suuri sydäminen, uskollinen ja älykäs koira joka pienten alkuvaikeuksien jälkeen sopeutui meille todella hyvin, vaikka oli tullessaan jo melkein 9-vuotias. Elli ei koko meillä olonsa aikana osoittanut minkäänlaista aggressiivisuutta, vaikka se oli yksi Ellistä luopumisen syistä. Elli ja pieni tyttäremme olivat mitä parhaimmat kaverukset ja nyt hän kaipaakin ystäväänsä kovasti.

Elli haudattiin kotipihaamme, omenapuun varjoon.
Kiitos Elli kaikesta, olet muistoissamme ikuisesti.
Nyt olet vapaa, juokse kauas, juokse lujaa…

Kiittäen, perheesi

***

10/2005 Ellie sai kodin Suomesta.

***

Kuulumisia kodista:

7.1.09 Kolme vuotta on kulunut siivillä ja Ellikin täyttää ensi kuussa jo 12 vuotta.
Iän tuomia vaivoja alkaa olla jo jonkin verran.
Lokakuussa Elli menetti haukunta kykynsä ja kävimme eläinlääkärissä, jossa Elli kuvattiin, tähystettiin ja verikokeet otettiin.
Suolistossa on krooninen tulehdus, joka ilmeisesti vaikeuttaa imeytymistä sekä mahdollinen kurkunpään kasvain. Myöskin kulumia oli todella paljon, joista pahin on niskanikamissa, painaen henkitorvea.
Tiedotinkin silloin asiasta yhdistykseenne, koska emme tienneet silloin kuinka pitkä aika Ellillä on vielä edessä.
Elämme kuitenkin päivän kerrallaan ja tällä hetkellä Elli voi mainiosti.
Elli on ollut meille mitä mainioin koira ja perheenjäsen. Mitään ongelmia käytöksessä ei ole ollut.
Kun tarjolla on tarpeeksi touhua ja oleilua yhdessä, Elli on tyytyväinen.
Nykyään kyllä alkaa uni olla aina vain ihanampaa Ellin mielestä ja yksi pitempi lenkki päivässä riittää.
Toivomme, että Elli jaksaa kanssamme mahdollisimman pitkään, tiedostamme kuitenkin että yhteistä aikaa ei välttämättä ole jäljellä kovinkaan paljon.
TIedotan heti, mikäli Ellin voinnissa tapahtuu muutosta huonompaan.
Terveisin: Sanna

***

Ellie on 8 – vuotias puhdasrotuinen irlanninsetterinarttu. Se on steriloitu, ja rokotukset ja madotukset on hoidettu säännöllisesti. Elliellä on paperit ja sillä on tatuointi. Elliestä luovutaan, koska se on äärimmäisen pelokas toisia koiria ja pieniä lapsia kohtaan, ja hermostuu hälinästä. Ellien perheeseen syntyi lapsia, eikä Ellie sopeutunut tilanteeseen. Se saattaa ahdistavassa tilanteessa näykätä lasta, jos ei pääse tilanteesta muuten eroon. Myös kerrostaloelämä stressasi sitä. Sen alkuperäinen omistaja halusi nukuttaa Ellien, koska ei halunnut koiran stressaantuvan enää lisää. He luovuttivat sitten Ellien tuttavilleen.

Perhe, jolla Ellie tällä hetkellä on, on nyt samassa tilanteessa eli heillä on kaksi pientä lasta. He toivovat Ellien saavan vielä mahdollisuuden uuteen elämään. Aikuisille ihmisille ja rauhallisille, isoille lapsille Ellie on erittäin ystävällinen ja kerjää huomiota. Onnellisimmillaan Ellie on metsässä oman perheensä kanssa. Nykyisen omistajan mukaan se on älykäs ja oppivainen. Perheessä on myös toinen koira, 6-vuotias irlanninsetteriuros, jonka kanssa Ellie tulee hyvin toimeen. Uros on rauhallinen ja tukee hieman epävarmaa Ellietä. Ellie on elänyt kissan kanssa ja tulee myös sen kanssa hyvin toimeen. Ellie on tottunut olemaan työpäivien ajan yksin kotona ja viettää suurimman osan päivästä nojatuolissa. Ellie osaa myös matkustaa autossa.

Ellie ei siis sovi kerrostaloon, ei pienten lasten kanssa samaan perheeseen eikä isoon eläinlaumaan. Ellie olisi parhaimmillaan ainoana koirana tai todella ystävällisen uroksen kaverina. Koirapuistoon Ellien kanssa ei voi mennä, se ei yksinkertaisesti halua ulkoilla vieraiden koirien kanssa. Ellien elämä on ollut kovin vaihtelevaa ja se on joutunut muuttamaan lasten syntymän myötä muutamaan otteeseen viimeisten vuosien aikana. Nykyisessä paikassa Ellie on ollut yli vuoden. Ellien tulevan kodin pitäisi olla ehdottomasti viimeinen, paikka jossa se saisi viettää onnelliset eläkepäivät rakastavan omistajan kanssa. Ellien nykyiset omistajat tuovat tytön Tallinnaan, kun uusi koti on löytynyt. He ovat hoitaneet Ellien rokotukset, sirutuksen ja passin kuntoon. Ellie on rokotustensa puolesta valmis tulemaan Suomeen 5.7.2005