Elektra

Lisätty sivulle: 2011-10-09

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Elektra
14.1.2013 Elektrasta tuli enkeli

14.1.2013 Valitettavasti joudun ilmoittamaan, että Ellu koira (Elektra) on mennyt tänään paremmille metsästysmaille. Koiran tila lähti huononemaan joulun jälkeen ja hengitys sekä liikkuminen kävivät huonoksi. Tänään sitten koiralla oli myös selkeästi kipuja ja oli kovasti apaattinen. Keuhkoissa todettiin röntgenkuvissa pitkälle edenneitä muutoksia sidekudoksessa (mahdollisesti jopa kasvainta) yms. jonka vuoksi hengitys oli jo pahasti vaikeutunut. Lääkärin kanssa päädyimme yksimielisesti ratkaisuun, että Ellu on parempi päästää kärsimästä. Emme tiedä miten paljon tämä johtui sydänviasta tai johtuiko lainkaan. Ellu eleli kuitenkin hyvän vuoden meidän kanssamme ja antoi meille todella paljon. Nyt vain opetellaan elämään ilman sitä pientä jukuripäistä hännänheiluttajaa…

***

22.12.2011: Elektra sai kodin Suomesta.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

2.4.2012: Kiitos kysymästä, Ellulle kuuluu ihan hyvää! Lääkitys on nyt maksimissaan, sydän on kuitenkin jo sen verran huonossa kunnossa. Nestettä kertyy keuhkoihin, joten köhimistä on kyllä jatkuvasti, mutta ei kuitenkaan ahdista hengitystä liikaa. Tosin Ellua itseään ei tuo yskiminen tunnu haittaavan ollenkaan. Nukkuu oikein hyvin, syö kunnolla, tekee pitkiä lenkkejä ja leikkisi koko ajan jos joku olisi leikittämässä. Painoakin olla saatu hyvin pois tai ainakin lihaksen muotoon. Taitaa olla kuitenkin sen verran “isoluinen” tyttö, että ensi näkemältä monet isokokoiseksi urokseksi arvelevat :) Eläinlääkärissäkään ei ole sydämen takia tarvinnut käydä kuin sen kerran joulukuussa, kun lääkitys laitettiin kohdalleen. Lääkäri oli sitä mieltä, että pärjää ihan hyvin näinkin, kun ei ole kipuja tai hengen ahdistusta. Katsellaan päivä kerrallaan! Ei kyllä päivääkään kaduta, että päätettiin Ellu ottaa vaivasta huolimatta. Kyllä se on niin meidän tyttö :) Terkkuja ja hyvää pääsiäistä Rekkulaisille.

31.12.2011: Hei, Ellu-koira tuli meille juuri ennen joulua 22.12. ja se oli paras joululahja, jota toivoa saattaa. Alkuun hieman vieraskoreasta koirasta on kuoriutunut pikkuhiljaa kunnon mäykkyneiti; itsepäisyyttä ja luonnetta löytyy. Mustasukkaisuutta ja huomionkipeyttä on myös havaittavissa. Halutessaan Ellu on kuitenkin erinomaisen hyväkäytöksinen, tottelevainen, kiltti ja sydämet sulattava karvakorva.
Eivätkä Rekkulaiset turhaan varoitelleet ruuan varastamisesta. Voileipä katoaa nopeasti parempiin suihin, jos omistajan keskittyminen sattuu herpaantumaan. Omistajien koulutuksessa on siis vielä puutteita.
Ellulla todettiin laajentunut sydän vähän ennen Suomeen tuloa ja nyt yritämmekin viilata kuntoon Ellun lääkityksen. Köhimistä on ollut varsinkin aamuyöstä, mutta muuten tyttö on erittäin reipas lenkkeilijä ja leikkijä. Myös ruoka maistuu ja uni maittaa kuorsauksen kera. Eläinlääkäriäkin Ellu pelkää niin kuin kunnon koiran kuuluukin. Olisi livistänyt vastaanotolta maksamatta kuten kyllä omistajakin… Kiloja Ellulle oli kertynyt komeat 12 ja risat, ja niitä karistellaan nyt vähärasvaisella ja – suolaisella dieetillä sekä lenkeillä, joilla mennään Ellun tahdin mukaan.
Tyylikkääksikin kehuttu Ellu suostui heti, jopa ilman kummempia vastalauseita, pukeutumaan mantteliin, joten paukkupakkasillakaan ei tule ongelmia kuntoilun kanssa. Paras nukkumapaikka on löytynyt sohvan selkänojalta,kuten kuvassa näkyy. Lieneekö Ellulla alemmuuskompleksi jota pitää kompensoida kipuamalla mahdollisimman ylös…

Terkkuja ja hyvää uutta vuotta Rekuille toivottelevat; Ellu, Suvi ja Elias

***

9.10.2011: Elektra (aikuinen narttu) etsii kotia.

Elektra on lyhytkarvainen mäyräkoiranarttu. Elektra on hoitopaikassaan osoittautunut rohkeaksi ja ystävälliseksi koiratytöksi, joka on tullut toimeen niin toisten koirien kuin nuorempien ihmisten kanssa. Elektralla on yksi negatiivisempi piirre, tyttö on kovin ahne ja Elektra voi tilaisuuden tullen varastaa ruokaa ja tämän takia tyttö on tällä hetkellä hieman pullea :) Elektra etsiikin liikunnasta pitävää kotia, jotta tytön muodot saadaan kohdilleen ja muutama liikakilo karistettua.

Elektra luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä ja steriloituna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus on 250 euroa.