Ebony (nyk. Sissi)

Lisätty sivulle: 2007-01-26

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Ebony (nyk. Sissi)
30.7.2018 Sissitä tuli koiraenkeli.

Sissillä todettiin sydämen vajaatoiminta keväällä. Kunto huononi pikkuhiljaa ja lopuksi Sissin vointi meni niin huonoksi että jouduimme tekemään päätöksen kärsimysten lopettamiseksi. Suru on valtava ja Sissi elää muistoissamme ikuisesti. ❤️

***

8.2.2007 Ebony sai kodin Espoosta.

***

Kuulumisia kodista:

6.9.2009 Viimeisistä kuulumisista näyttääkin olevan jo todella kauan aikaa. Välissä on tapahtunut jo vaikka mitä. Sissi steriloitiin 2007 syksyllä joka ei millään lailla tunnu vaikuttaneen tyttöön. Eli sama energiapakkaus on kuin ennenkin.

Valitettavan monen muuton takia Sissin stressitaso on noussut pilviin. Eli yksin ei pysty kotona olemaan laisinkaan (todella paha eroahdistus) ja alkoi oireilemaan stressiään niin pahasti ettei enään tehnyt edes tarpeitaan ulkona. Eläinlääkärin pakeille siis mentiin ja saatiin nyt Clomicalm kuuri ja käytösterapia ohjeet. Lääkettä on nyt syötä kuukauden päivät ja ulkona oleminen Sissille on helpompaa mutta kotona olo ei ole vieläkään mukavaa. (Tässäkin on yksi onnistuminen jo takana) Mutta ell arvioikin että saattaa vuosikin mennä ennenkuin tilanne rauhottuu. Joten sitä odotellessa :)

Kesälomilla ja viikonloppuisin kun käymme saaristossa, maalla tai mökillä järven rannalla Sissistä kuoriutuu täysin eri koira. Stressi on tipo tiessään ja koiran kanssa on aivan ihana olla. Sissi rakastaa uimista, auringossa löhöilyä ja veneilyä:)

Syksyä odotellen,

Sissi + sen perhe

19.6.07: Sissi on ollut meillä nyt 4kk ja loistavasti on mennyt. Kehitystä on tapahtunut huimasti sekä koiran että omistajan puolelta :).
Tottelevaisuus on ihan eri luokkaa kuin alussa vaikka silloinkin jo totteli melko hyvin. Nykyään Sissiä voi pitää jo ulkona vapaana ja tulee takaisin pienellä tai vähän suuremmalla vihellyksellä tai naksuttimen naksahduksella(Joka siis tietää namia). Perustottelevaisuus on siis ihan kiitettävä. Kaikkien koirien kanssa tulee toimeen jos toinen koira siis on vaan vähääkään halukas.

Ensimmäinen kiimakin alkaa olla takana. Ei tapahtunut mitään hirveitä hormooni myllerryksiä.

Saaristossa käytiin jo mökillä ja kyllä oli koiralla autuas olla. Sai painaa maalla ja meressä niin paljon kuin sielu sieti mutta tontilta ei lähtenyt vaikka naapurissa koirat räyhäsi. Miten se edes niitä rajoja saattoi tietää?? Uimista rakasti yli kaiken ja märkä turkki oli todella ihana tulla ravistamaan kuivaksi ihan ihmisten viereen. Yksi punkki löytyi joka onneksi saatiin kokonaan pois. Myös ihmishälinässä ennen lossilla ylitystä sai Sissi olla vapaana eikä mitään ongelmia.

Lenkit vapaana juostessa on tietysti ihania mutta myös polkupyörän ja rullaluistimien kanssa on saanut juosta energiaansa.

Ruuan suhteen neidistä on tullut jopa hieman nirso. Kuitenkin paino pysyy hyvällä mallilla niin ei ole tarvinnut huolehtia.

Ainoat riesat meillä on jonkin asteinen eroahdistus kun ei hirveästi joudu yksin olemaan sekä ilopissojen tekeminen aina kun tulee tuttu ihminen. Eiköhän nämäkin mene koulutksella ja ajanmittaan ohi.

Siispä todella iso kiitos Rekku Rescuen väelle. Ei voinut edes unelmoida tällaista koiraa itselleen. :)

-Miia+Sissi-

8.3.2007: Moi, ajattelin nyt kirjotella Sissin kuulumisia kun on tasan kuukauden meillä ollut. Kovasti on kasvanut meillä ollessaan.
Laitoin muutaman uuden kuvankin Sissistä.
Todella pitkäpinnainen ja ystävällinen lapsen suhteen ja muutenkin hyvin ihmisrakas. On myös “emäntä uskollinen” eli haluaa kokoajan olla mun lähellä kun jotain teen.

Alkuajan remmirähjääminen on jäänyt oikeastaan kokonaan pois. Kaikki koirakaverit vaan pitäisi haastaa kokoajan leikkiin. Nyt on tuo ohimeneviä autoja päin ryntääminen tullut esiin mutta eiköhän sekin saada loppumaan pienellä harjoituksella.
Osaa jo käskyt istu, maahan, tassu, toinen tassu, paikka, odota ja ei. Kovassa harjoittelussa seiso ja luoksetulo (mikä onnistuu sisällä kyllä hyvin mutta ulkona tuo kuulo on jotenkin niin valikoiva :) ) Remmissä vetämättömyyttä pitää myös harjotella mutta tuo pysähtely kun vetää ei ole ainakaan vielä tuottanut meillä tulosta. Toisten koirien ja ihmisten ohittamista on myös alettava harjoittelemaan.

Yöt on nykyään jo täysin sisäsiisti ja harvoin tulee enää vahinkoja päivisinkään lähinnä sitten niitä ilopissoja.´Hyvin antaa leikata kynnet, putsata korvat/silmät, harjaaminen vaan on hänen mielestä yhtä leikkiä.. :) Solmulelun nouto leikit on ihan parasta hänen mielestä. Kaikinpuolin TODELLA energinen ja ihana pakkaus on Sissistä paljastunut. Terveisin, Miia

10.2.2007: Moikka! Ebonysta tuli uudelta nimeltään Sissi. Hän on nyt ollut kotona 2 päivää ja yötä ja on kotiutunut todella hyvin. Ensimmäisenäkään yönä ei itkua tullut.
Sisäsiisteys on vielä jonkin verran hakusessa mutta esim. toisena yönä ei tullut mitään vahinkoja sisälle. Ulos osaa hienosti tehdä tarpeensa ja harjoittelemme kovasti ettei sisä vahingot jatku kauaa.

Suureksi yllätykseksi Sissi osaa jo todella hyvin käskystä istua ja sitä reenataann vielä lisää. Muutenkin on todella kiinnostunut oppimaan uutta. Myös ruuan odottaminen sujuu hienosti ja kupille mennään kun saadaan lupa. =)
Ensi kerran ulos mennessä huomasi ettei Sissi ollut tottunut näkemään kaupunkielämää sillä ihan joka ihminen joka hieman kauempana kulki sai haukkumista osakseen, tänään enää hyvin harva. Luokse tulee myös käskystä lähes aina todella kiitettävästi. Muita koiria myös haukkuu muttei ole lainkaan vihamielinen näitä kohtaan. Hihnassa kulkee todella nätisti, vetämistä on vielä hieman harjoiteltava.

Hampaita lähti tänään kaksi. Ja kovasti on lelut pureskelu käytössä. Todella leikkisä on muutenkin. Noutaa hienosti muttei kyllä raaski noudetusta lelusta luopua.

Lapseen Sissi suhtautuu todella hyvin mitä nyt välillä unohtaa ettei pieni ihmine ihan hänen rajuihin leikkeihin voi osallistua.
Kotia puolustaa haukkumalla tuntemattomia ovesta tulijoita mutta huomattuaan ettei nämä ole pahoja on oikein hyvä kaveri kaikkien kanssa.
Tässä näitä ensi kuulumisia. Ilmoittelen aina välillä miten meillä menee.

Terveisin, Miia V
PS. Mitään luvatonta ei ole tuhottu :)

***

28.1.2007: Ensikuulumisia kotihoitopaikasta:
Ebyny on todella suloinen. Oikea durasel =). Automatkalla hoitopaikkaan Ebony pyrki “kakkoskuskiksi” eikä osoittanut lainkaan väsymyksen merkkejä vaikka takana olikin rankka laivamatka.
Ebony alistuu isommalle ja rajummalle narttupennulle, pyrkii pakoon ja kiljahteleekin toisinaan kauhistuneena, mutta tulee tosi hyvin toimeen hoitopaikan oman narttukoiran kanssa.
Ebony on myös hyvin ihmisrakas.Rauhoittuu kummasti kun sen ottaa syliin ja silittelee. Välillä innostuu haukkumaan tosi kimeäellä äänellä, ehkäpä tulevan kodin ei pitäisi sijaita kerrostalossa.

27.1.2007 Ebony tuli Suomeen kotihoitoon.

26.1.07 Ebony on 16.9.2006 syntynyt musta narttupentu. Ebony on haettu alunperin tallinnan koiratarhalta virolaiseen kotiin, mutta koti ei voinutkaan enää pitää tyttöä, ja he olivat viemässä sitä nukutettavaksi.

Ebony siis etsii nyt uutta ja rakastavaa kotia Suomesta.