Dora (nyk. Zorro)

Lisätty sivulle: 2008-02-24

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Dora (nyk. Zorro)
14.1.2019 Dorasta tuli koiraenkeli sairauden vuoksi.

***

8.9.2010 Dora (nyk. Zorro) sai uuden kodin Helsingistä

***

Leikattu narttukoira, noin 2-3v.

7.7.2010 Dora (nyk. Zorro) etsii uutta kotia itsestään riippumattomista syistä. Zorrolle on hakusessa aktiivinen koti. Zorron tämänhetkiseen perheeseen kuuluu aikuisten lisäksi 1-vuotias lapsi, jonka kanssa Zorro on tullut erittäin hyvin toimeen. Zorro kiintyykin kovasti omaan laumaansa. Zorron lempipuuhaa on näin kesäisin uiminen ja keppien noutaminen:) Tytöstä saa joku onnellinen vielä fiksun harrastuskaverin itselleen! Kulukorvaus 60 euroa.

***

12.3.2008 Dora sai kodin Helsingistä

***

Kuulumisia kodista:

5.10.2008 Aika on taas rientänyt. Kesä meni tosi hyvin, käytiin paljon uimassa tossa herttoniemen rannassa, se on meijän vakio paikka ;) Zorro on AIVAN työkoira, hakee siis vain keppiä vedestä, eikä välitä muista koirista sillon ku tehään töitä! Sen jälkeen se on niin onnellinen ja jos mennään uinnin jälkeen toiseen puistoon, se kyllä tykkää leikkiä muiden kaa sit ku työt on tehty :) Suihkuakin se rakastaa ja juoksee ympäri asuntoa sen jälkeen. Pari punkkiakin sillä oli, mut saatiin ne pihdeillä veke. Kotiin jos tulee miespuolisia vieraita, niin se puolustaa mua ja saattaa varottaa vierasta.

Mä oon nyt vähän liikaa ollu muutenkin sen kaa kahestaan, mut mun serkun luona se on ollu hoidossa ja siellä se ei oo uskaltanu haukkua kenellekään. Ei se sillonkaan, jos se on yksin kotona, sillon kun mä oon kotona se puolustaa mua, raukka pelkää et mulle tehään jotain. Kova metsästysvietti sil on ku se on pari kertaa päässy rusakkojahtiin puolivahingossa, kyl se tuli sit luimistellen takasin, mut aina kun on hämärää se alkaa heti bongaa niitä. Nyt niitä on tosi paljon täällä, kettukin nähtiin ja Zorro oli ihan et mitä. Koirapuistossa yks nainen sanoi, että voiskohan siinä olla BORDERCOLLIETA, kun sillä on niin intensiivinen katse ja keskittyy niin täysillä. Kävin sit tutkiin youtubesta bordercollieita ja Zorrohan on aivan ku ne, menee matalaks ja tuijottaa, ja kun se on tosissaan oppinu aika nopeesti kaikkee.

Fiksu koira mut nyt pitäs vaan just mennä johonkin tottelevaisuuskouluun sen kaa. Ollaan me mietitty että muutettais vieläkin luonnonläheisemmälle alueelle. Zorro ei tykkää autoista enkä minäkään sen puoleen ;) Hyvää syksyä ja auringon paistetta! Juulia&Zorro

3.6.2008 Hei tässä vähän kuvia Zorrosta, kaikki on menny hyvin. Käydään uimassa eikä Zorro ees välitä muista koirista, kun on niin keskittynyt noutamaan keppiä merestä. HYVÄÄ KESÄÄ :) t. Juulia & Zorro

7.4.2008 Meillepä kuuluu pelkkää hyvää :) Zorro tottelee hyvin nimeään eikä sitä edes tunnista samaksi koiraksi enää. Me leikattiin sen karva lyhyeksi, koska se oli aika haiseva ja paljon irtokarvoja ja korvan takana oli rastat. Kun käytiin rokotuksessa, lääkäri käski syöttää sille ruoan mukana öljyä, koska sen iho hilseili aika pahasti. Nyt se on tosi hyvässä kunnossa ja tuoksuu puhtaalle. Zorro oli niin innoissaan kun se pääsi kunnolla peseen itseään. Joku pari kiloa karvaa tytöltä lähtikin, ja siitä tuli tosi energinen pakkaus.

Käskyjä Zorro oppii aika helposti, se osaa istu, tassu, paikka- en tiiä onkohan sille opetettu jotain aikasemminkin? Kaikkien koirien kaa tulee hyvin toimeen. Alussa oli arempi, mutta nykyään se on tosi itsevarma ja juoksee mielellään muiden koirien, varsinki parin nuoren uroskoiran kanssa ja se on kaikista nopein :) Yleensä meillä on fresbee, pallo tai luu kun kävellään. Zorro tykkää kuljettaa jotain tavaraa susssaan, muuten se antaa remmille kyytiä, kun ne autot on edelleen aika ärsyttäviä ja välillä oikeen jää vaanimaan niitä.

Metron ääniä se vähän pelkää, mut kerran juostiin sinne ni ei Zorro edes tajunnu alkaa pelätä :). Zorro herättää ihastusta ihmisissä, kun se kantaa suussaan jotain ja musta on ihana ottaa sitä kaikkialle mukaan. Uskon et tämä koira voi oppia vaikka mitä! Kyl Zorro jää yksinkin ihan kiltisti. Vähän hyppii ovea vasten, mutta kun tulee takas se on omalla sohvallaan eikä kuulu ääniä, onhan se niin onnessaan ku tulee takasin. Liikuttava tapaus :) Keväisin terveisin: Juulia&Zorro ja muu perhe :)

***

Leikattu narttukoira, noin 1-2v.

26.2.2008 Ensikuulumisia kotihoidosta: Dora on luonteeltaan rauhallinen ja kiltti tyttö. Dora on nyt pesty ja todella likainen tyttö oli ollutkin. Karva on paikoitellen todella takkuinen joten pientä parturointia kotihoitaja aikoo tytölle vielä suorittaa:)

Yksinoloharjoittelut on jo alotettu ja hyvältä näyttää. Dora on jäänyt kyllä hyppimään ovea vasten, mutta hiljaa se on kuitenkin ollut. Tassupyyhe ja repun hihna olivat saaneet kyytiä, mutta mihinkään muuhun Dora ei ole koskenut.
Lenkille lähtö on yhtä juhlaa, tuntuu että koko koira lähtee lentoon kun häntä vispaa niin kovin. Dora vetää jonkin verran hihnassa ja tykkää riepotella hihnaa suussaan, joten nätisti kävelemistä uuden kodin täytyy tulevaisuudessa vielä treenata.

24.2.2008 Dora on arviolta noin 1-2-vuotias steriloitu narttukoira, joka odottelee uutta kotia tällä hetkellä kotihoidossa Lohjalla. Doran menneisyydestä tiedetään sen verran, että se on asunut kadulla kodittoman miehen seurassa. Mies oli valitettavasti alkoholisti eikä kyennyt hoitamaan Doratyttöä vaikka tästä selvästi välittikin. Doralle etsitäänkin nyt uutta kotia, joka kykenee huolehtimaan tästä ystävällisestä tytöstä.

Tavatessani Doran ensimmäisen kerran se suhtautui minuun varovaisen ystävällisesti, mutta hyvin nopeasti tämä kaunis tyttö osoitti luottamuksen merkkejä:). Doralla on korkeutta noin 60 senttimetriä ja se tulee toimeen ainakin rauhallisten uroskoirien kanssa.

Koira luovutetaan uuteen kotiin madotettuna, rokotettuna ja tunnistusmerkittynä.