Donna

Lisätty sivulle: 2012-04-11

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Donna
4.11.2018 Donasta tuli koiraenkeli sairauden vuoksi.

***

17.5.2012 Donna sai kodin Mikkelistä

***

Kuulumisia kodista:

28.1.2015 Donnan kuulumisia blogitekstin muodossa.

13.5.2014 Kaksi vuotta sitten kävin hakemassa Iso-Evolta karvaisen veijarin uuteen kotiinsa. Tänä päivänä Donna on edelleen se sama hupsu karvakorva, joka ensitapaamisella juoksi pitkin peltoja ja ojia karvat pöllyten.

Ikä ei ole tuonut tullessaan rauhallisuutta tai hitautta vaan pikemminkin enemmän virtaa ja leikkisyyttä. Ulkona (ja sisälläkin) energiaa riittää hurjiin juoksupyrähdyksiin ja rajuihin leikkeihin. Mutta päiväunia on aina mukava nukkua sohvalla tai auringonpaisteessa lattialla.

Kahdessa vuodessa olemme oppineet yhteisiä pelisääntöjä enemmän tai vähemmän onnistuneesti, nähneet uusia paikkoja ja tutustuneet uusiin ihmisiin – ja koiriin. Sen lisäksi Donna on saanut miljoonittain rapsutuksia ja rakkautta. Olemme myös muuttaneet jälleen isompaan kotiin, jossa Donnalla on tilaa temmeltää.

Joulukuussa seitsemän vuotta täyttänyt Donna on tullut osaksi perhettäni ja monien muiden ihmisten elämää, ja toivottavasti yhteisiä vuosia tulee olemaan vielä paljon.

26.8.2012 Toukokuun jälkeen, kun Donna saapui minulle, on tapahtunut paljon. Elämäntilanne on muuttunut ja työ vaihtunut opiskeluun. Muutto Mikkelistä Turun keskustaan meni kuitenkin mukavasti, ja nyt on Donna taas sopeutunut uuteen kotiin ja ympäristöön. Donna on oppinut lyhyessä ajassa paljon. Enää ei jokainen uloslähtö vaadi vartin riehumista, vaan makupalan avulla ollaan opeteltu istumaan ja odottamaan. Muiden koirien kanssa Donna on saanut temmeltää koirapuistoissa. Kadulla toisen koiran vastaan tullessa saattaa haukkuminen alkaa, mutta siitäkin koitetaan opetella eroon. Donna on siinä mielessä aivan mahtava, että alusta asti nimen kuullessaan, se on tullut kutsujan luo. Eli vaikka välillä pääsisi irti vahingossakin niin takaisin tullaan kyllä kun käsketään.

Rekku Rescuen kautta sain upean ja ihanan ystävän, jonka kanssa on jo muutaman kuukauden aikana koettu niin paljon hyviä hetkiä!
Eveliina

3.7.2012 Donna on oppinut malttamaan ennen ulos lähtöä ja leikkimistä. Välillä saattaa vielä koittaa hihnaa napata, mutta heti muistaa että istuahan se pitikin. Muille koirille vielä jaksaa haukkua, mutta asia kerrallaan :) Uusiin paikkoihin ollaan tutustuttu innolla ja jopa veneessä Donna pärjäsi hienosti! Uudet ihmiset ja kaupunkiympäristön neiti on ottanut omakseen myös. Iloinen ja pirtsakka koira kyseessä!

***

Leikattu narttukoira, 5 v., kotihoidossa Iso-Evolla.

14.5.2012 Kävimme Donnan kanssa kahden tunnin luontoretkellä 30 ihmisen ryhmässä kuuntelemassa lintuja ja katsomassa kevätkukkia. Donna käyttäytyi todella hienosti ja pääsi myös lehtikuvaan Hämeen Sanomiin! Donna osaa jo tänne-ja istu-käskyt, mutta rauhottuminen uloslähtiessä kaipaa vielä harjoittelua. Leikkiessään se myös saa välillä hirmuisia hepuleita, ja Donna kaipaisikin kotia, jossa päivittäin saisi purkaa energiaansa leikkimällä ja juoksemalla.

10.5.2012 Olemme nyt uskaltautuneet Donnan kanssa vähän vilkkaammillekin maisemille, koska Donna tuntuu liikenteen seassakin menevän hyvin. Isompia ääniä se saattaa säpsähtää, ja kohti tuleva golfari tarvitsi kaksi haukahdusta, vastaan tuleva koira kolme, mutta hyvin Donnaa pystyy lenkittämään ihmisten ja koirien seassa. Ulos lähteminen vaatii paljon kohkaamista, ja Donnan onkin opittava rauhoittumaan, ja siinä saataa mennä minuutti ja toinenkin , ennen kuin tyttö malttaa istua ja odottaa kaulapannan laittoa. Vieraita se tervehtii innolla, eikä ole yhtään arka. Donna on myös erinomaisen kokoinen, ei liian pikkuinen mutta vielä hyvin “syliinsopiva”.

Donna sopisi kerros- tai rivitaloonkin, koska se ei hauku sisällä mitään ääniä, ja yläkerran portaat tuntuivat olevan tuttua puuhaa. Matkustaminenkin on tytön mieleen, autoon se hyppää itse eikä voi pahoin pitkälläkään matkalla.

8.5.2012 Donna on tosiaan hyvin ihmisrakas, mutta kukaan ei ole tainnut työlle laittaa rajoja, joten huomiota halutessaan se hyppii vasten, ruuanantajaa se “komentaa” haukkumalla ja muita koiria se kyllä koittaa pomottaa jos vain antaa. Peruskoulutusta tyttö kaipaa, ihan istu-, tänne- ja paikkakäskyistä lähtien, ja energiaa tytöstä löytyy,joten miksi ei jotain muutakin touhua voisi tämän koiran kanssa harrastaaa.

Donna on täysin sisäsiisti, se osaa olla yksin kotona ja tulee tosiaan toimeen muiden koirien kanssa, kun tekee selväksi, että muutkin koirat saa yhtäaikaa olla rapsuteltavina. Kodista voisi löytyä samankokoinen tai isompi rauhallinen koirakaveri, joka ei pienistä näykkäisyistä tai murinoista hätkähdä. Donna myös tykkää vedestä, ja olisi kovasti menossa kastelualtaaseeni tai ojiin uimaan, mutta vesi on vielä kovin kylmää, enkä antanut sen talsia kuin tassuja kastelemaan. Remmissä Donna innostuessaan vähän vetää, mutta sitä on hyvin helppo hallita, ja alkuenergian kun se on lenkillä saanut purettua, se kulkee erinomaisesti. Donnaa saa tulla katsomaan milloin tahansa, ja mahdolliset koirakaverit mukaan, niin voidaan katsoa miten kemiat kohtaa!

7.5.2012 Donna saapui kotihoitoon Hämeenlinnan kupeeseen Iso-Evolle.

28.4.2012 Donna on todella suloinen pieni likka, uusista kuvista näkee hänen kokonsa paremmin. Olisiko n. 10kg ja 30cm korkeutta. Donna kulkee flexinkin kanssa kuin unelma, ei vedä ollenkaan. Autoja se ryömii väistämään ihan ojan pohjalle piiloon. Donna haukkuu hämmästyttävän vähän tarhaoloissa. Kissatestiä tehdessä se intoutui räksymään melko kimeän murinan saattelemana. Donna vaikuttaa myös sisäsiistiltä, tarhan häkkikin oli tosi puhdas ja heti ulos päästyä tuli kilometrin pituiset tarpeet. Donna vaikuttaa heti valmiilta omaan kotiinsa matkustamaan, hyvin sosiaalinen ja avoin neito vieraitakin kohtaan. Muita koiriakin uteliaasti ja ystävällisen oloisesti lähestyi, muttei lähituntumaan edetty.

11.4.2012 Donna on tuotu kodistaan tarhalle perheen muuton vuoksi. Donna on n. 5-vuotias ja se steriloidaan ennen uuteen kotiin pääsyä. Donna on hyvätapainen, iloinen ja mukava koira, se kulkee hihnassa esimerkillisen hienosti. Donna pitää kaikista ihmisistä ja on aika huomionkipeä, tottunut elämään ainoana koirana perheessä ja saamaan jakamattoman huomion itselleen. Uusi koti ainoana silmäteränä lienee ihanteellisin vaihtoehto.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä sekä steriloituna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus leikatusta koirasta on 250 euroa.