Diva (nyk. Kali)

Lisätty sivulle: 2009-01-01

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Diva (nyk. Kali)
7/2011 Kalista tuli enkelikoira

***

16.2.2009 Diva (nyk. Kali) sai kodin Itä-Suomesta ainoana koirana

***

Narttupentu, 4-5 kk

4.2.2009 Diva-neidolla on yksi hammas edestä irronnnut, pentu siis alkaa vaihtamaan hampaitaan. Sen on kyllä huomannut, pennun hampaat tuntuvat olevan joka paikassa. :) Talo on silti säästynyt tuhoilta, kiitos luiden ja lelujen.

Diva on nopeasti kotiutunut ja tähän mennessä yksinolot ovat sujuneet
koiralaumassa hienosti. Diva on jo ollut kokonaisia työpäiviä yksin, neito jää hiljaisena ja tyytyväisenä pureksimaan luuta ja kotiin tullessa talo on ollut hiljainen ja yllättävän siisti. :) Diva on muutenkin ollut nämä kaksi viikkoa “helppo pentu”, eli se uskoo aika hyvin, osaa rauhoittua nukkumaan ja nauttiikin suuresti lepäilystä ihmisen läheisyydessä, mutta osaa ja uskaltaa myös mennä esim. nukkumaan eri huoneeseen. Diva osaa jo tarjota istumista halutessaan jotain, toki vielä ensiksi koittaa, saiskos haluamansa itse tai hyppimällä. :) Metsässä Diva tulee hyvin luokse, ihmisten seura on kivaa, vaikka leikkikavereitakin olisi. Diva ei pelkää erilaisia pintoja tai esteitä, vaan rohkeasti ja uteliaasti tutkii maailmaa. Diva ei myöskään ole ääniherkkä ja se nukkuu erittäin hyvin yönsä huolimatta kanien öisestä mekastuksesta. Eikä Divaa tunnu haittaavan meidän vanhusten ärhentely, sitä kivempi on kiusata meidän mummokoiraa, mitä enemmän se räksyttää. :D

Diva on kaiken kaikkiaan hyväluonteinen ja ihana peruspentu!

24.1.2009 Diva saapui meille torstai-iltana myöhään ja aikaa vierähtikin siinä
hyvä tovi asuntoon tutustuen. Nukkumaan päästiin vasta reilusti puolen yön jälkeen, mutta nukkuipa tyttö sitten rauhallisesti ja sikeästi aamuun asti. Diva suhtautui melko rennosti ja hyvin rohkeasti meidän neljän koiramme murinaan ja Röllin äksyilyyn, lyöttäytyipä tänä aamuna Röllin viereen lepäilemään. Mitäpä sitä kalkkisten ärinöistä välittämään, tuumi Diva. :)Leikkimäänkin meidän koirat kutsuivat Divaa jo tänään, ja vaikka alkuun hieman pientä hirvittikin painia isoksi venähtäneen dallun kanssa, uskaltautui neito jo hiukan leikkimäänkin tänään iltapäivällä.

Diva joutui heti tulikokeeseen ja vietti tänään 3 tuntia keskenään omien koirien kansssa. Seurauksena yksi kaatunut tuoli, naarmu Divan korvassa ja syödyt herkut, eli aika hienosti meni! Lähtiessäni en myöskään kuullut minkäänlaista meteliä, vaan neiti jäi hienosti syömään herkkujaan. No nälkähän pienellä on kova, vähän saisi tulla lihaa luiden ympärille, joten nappulat maistuvat tytölle erittäin hyvin. Hieno katsoa, kun jollekin meidän perheestä sentään kupista tarjottu ruoka maistuu. :)

Diva on tällä hetkellä reilut 45 cm korkea, saimme epäviralliseksi mittaustulokseksi n. 47 cm. Painoa on karkealla arviolla 11-15 kiloa. Ikäarvio on n. 4-5 kk, pentuhampaat neidolta löytyy vielä suusta. Diva on lyhytkarvainen ja aika paljon dobermannia muistuttava rakenteeltaan. Upeat tummat silmät ja pitkät jalat, melkoinen kaunotar. Neiti on melko rohkea, utelias ja vielä toistaiseksi melko rauhallinen. Tähän mennessä ei ole kertaakaan tehnyt tarpeitaan sisälle, mutta uudessa kodissa tulee varautua sisäsiisteyden opettamiseen nuorelle koiralle. Rotuperimän vuoksi Diva luovutetaan vain kokeneeseen kotiin, jossa on aikaa paneutua nuoren ja energisen koiran kasvatukseen.

22.1.2009 Diva tuli sisaruksineen Suomeen hoitokotiin. Divaan voi sovittaessa mennä tutustumaan kotihoitopaikkaan Nokialle. Diva on 4 kuukauden ikäinen pentu Valgan Varjupaikissa. Damon ja Debbie ovat samasta pentueesta.

29.12.2008 Valgan tarhalla on kolme pentua, joiden emä on puhdasrotuinen dobermann, mutta pentujen isästä ei ole tietoa. Luultavasti isässä on ainakin saksanpaimenkoiraa. Diva on nartuista tummempi. Pennut ovat onneksi sisätiloissa ja häkistään ne innoissaan odottivat, että pääsisivät kanssamme ulos. Pennut ovat vilkkaita ja rohkeita!

Kulukorvaus koirasta on 150 euroa. Se sisältää rokotuksen, madotuksen, ulkoloishäädön sekä tunnistusmerkinnän. Koiran mukana tulee passi, josta toimenpiteet käyvät ilmi.