Dione (nyk. Dina)

Lisätty sivulle: 2008-01-17

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Dione (nyk. Dina)
15.07.2016 Dinasta tuli enkeli. Hyvää matkaa kaunis tyttö :(

***

30.8.2008 Dione sai kodin Pirkkalasta.

***

Narttukoira, noin 1 v.

26.8.2008 Dina hakee jälleen uutta kotia, sillä se ei tule toimeen perheen toisen nartun kanssa! Dina-tyttö on nyt meillä pari kuukautta viihtynyt siro koira, joka tuli meille toisen nartun kaveriksi. Koulutus aloitettiin heti, kun Dina kotiutui ja nykyään tyttö käyttäytyykin jo hyvin:) Se kulkee hienosti vapaana, mutta hihnassa vetää vielä. Vieraille ihmisille se ei enää rähjää ollenkaan, koirillekin vain vähän, mutta haistamaan ja tutustumaan se haluaisi mennä aina. Koirapuisto on Dinan unelmapaikka varsinkin jos siellä on kavereita, energiaa sillä riittää ja se leikkisi, juoksisi ja kaivaisi vaikka kuinka pitkään.

Sisällä Dina on jokaisen sohvaperunan unelma koira. Se käpertyy viereen ja laittaa pään syliin kun vaikka katsotaan telkkaria. Vieraiden tullesssa se ensin innostuu, vähän hyppiikin, mutta se rauhoittuu kun vieraatkin asettuvat. Toisinaan se innostuu itsekseen leikkimään pehmo- ja vinkuleluilla, muutamalta nallelta on lähtenyt pää, mutta mitään asiaan kuulumatonta se ei ole tuhonnut. Yksin Tyttö pärjää hyvin, se ei kärsi eroahdistuksesta eikä tee pahojaan sillä aikaa, vastaanotto on kyllä ratkiriemukas kun omistaja palaa takaisin.

Meille Dina kotiutui parissa viikossa täysin ja se on muutekin sopeutuvainen, ei ollut muutostakaan moksiskaan, eikä haitannut vaikka koirakaveri oli muutaman päivän poissa. Mutta Dina on kyllä vaativa koira. Se pomottaa sekä ihmisiä, että koiria, jollei sille näytä kaapin paikkaa. Mutta se tietää kyllä, jos on tehnyt jotain väärin ja pyytää anteeksi.

Luovumme koirasta, koska tyttöjen yhteiselo ei enää oikein suju, sillä ne ovat alkaneet tapella. Koirakaveria Dina mielestäni silti kaipaa, mutta jotain vanhempaa ja määrätietoista. Mukaan annan sille mittojen mukaan tehdyt valjaat ja kaulapannan sekä hihnan, kaikki nahkaa. Dina asustaa nyt Loimaalla

***

2.7.2008 Dina sai kodin Loimaalta.

Kuulumisia kodista:

22.7.2008 Dinalla on lähtenyt elämä hienosti käyntiin uudessa kodissaan. Se tulee loistavasti toimeen perheen venäjänvinttikoiran kanssa, ja tytöt nukkuvatkin nykyään jo vierekkäin. Dina on osoittautunut todella oppivaiseksi tytöksi, ja sitä pystyykin pitämään jo hiukan vapaanakin. Toisille koirille rähjääminenkin on uuden kodin myötä vähentynyt paljon.

***

Narttukoira, noin 1 v.

22.5.2008 Lisätty Dinalle video

12.5.2008 Heippa kaikille! Koska hoitajani on laiskutunut kirjoitteluissaan piti minun hiukan sitä avittaa! Olen siis Dina ja tuota nimeä tottelenkin jo hyvin! Toisinaan pelkkä Di:kin riittää, varsinkin kun hoitajalla on nakkeja kädessä. Nakeista mä meinaan tykkään ja paljon! Osaan hienosti istua ja mennä maahan käskystä. Nyt on harjoittelun alla juttu mitä kutsutaan sivulle tuloksi. Mä olen kyllä hirveen fiksu kunhan vaan maltan keskittyä, mutta aina se ei ole helppoa. Tässä maailmassa on vielä niin monta ihmeellistä asiaa tutkittavana.

Täällä hoidossa on toinen koira, narttu sekin, 4-vuotias Tosca. Se on mun paras kaveri! Välillä mä kyllä käyn sen hermoille kun haluaisin aina vaan leikkiä. Tosca kyllä komentaa kovaa ja sillon mun on parempi uskoa! Leikkiminen on mun mielitouhua! Mä leikin painimista, lelujen hakemista ja repimistä, juoksemista, nakin etsintää.

Hihnassa mä vedän kyllä jonkin verran. Se on kuulemma koulutuksen alla ja aina välillä mä muistankin että on paljon kivempi mennä kun ei hihna kiristä. Toiset koirat pitää ulkona komentaa. Toisten kanssa mä haluisin hirveesti vaan leikkiä. Joillekkin ihmisille saatan ulkona haukkua kunnes toi hoitaja muistuttelee mulle että semmonen ei oo sallittua. Välillä mulla kyllä katoaa tuolla ulkona korvat kun siellä on niiiin paljon kaikkea kivaa ja paljon hajuja. Metsät on parhaita paikkoja kun saan käyttää nenääni! Koirapuistossa mä olen käyny ja se on kauheen kiva paikka! Siellä kun saa JUOSTA! Mä olen tosi nopea tyttö :)

Ihan yksin mä en ole hirveesti ollu kun on se Tosca kaverina. Mutta sen kanssa kaksin me ollaan normaalit työpäivät. Mä olen tosi nätisti. Joskus jos hoitaja jättää ruokaa tiskipöydälle niin se me kyllä ton Toscan kanssa syödään parempiin suihin. Sisälle en pissi enkä kakkaa. Ruoka mulle maistuu tosi hyvin, hoitaja käyttää musta sanaa ahne. Mutta nykyään mä osaan kyllä hienosti istua ja odottaa kunnes saan kupin :) Samalla lailla mä istun ennen ulos menoa jotta saan hihnan kaulaani ja hississäkin pitää istua.

Sisällä täällä kerrostalossa en juurikaan hauku, Tosca saa hoitaa sen puolen. Etsin itselleni nyt uutta omistajaa. Toinen, kärsivällinen, koira olis kiva juttu. Lisäks mun kanssa pitää olla jämäkkä, huumorintajuinen ja pitkäpinnainen. Mutta kaiken tän vaivan mä kyllä korvaan tulemalla luokse ja painamalla pääni syliisi. Mä tykkään myös ihan hirveesti olla omistajani lähellä ja nukunkin usein hoitajan vieressä :)

Jos sulla on kotona yksi Dinan mentävä aukko, otahan yhteyttä mun hoitajaani Hämyyn!

3.5.2008 Dinalle lisätty kuvia kotihoidosta.

13.4.2008 Dina haettiin meille Tampereelle hoitoon kodistaan jossa tytön kanssa oli ilmennyt ongelmia. Dina on aina valmis lähtemään lenkille, mutta tyttö malttaa hienosti istua hihnan kiinnityksen ajaksi. Dina vetää hihnassa ja haluaisi kovasti moikata niin tutut kuin tuntemattomatkin ihmiset. Toisten koirienkin luokse pitäisi päästä ja turhautuessaan Dinasta saattaa kuulua jopa pari kumeaa haukkua. Neitonen kyllä uskoo kieltoja, mutta hihnakäytöstä pitää treenata.

Dina käyttää mielellään nenäänsä ja metsälenkit ovat erityisesti neitokaisen mieleen. Tulevassa kodissa olisi hyvä olla koirakaveri jonka kanssa Dina saisi purkaa energiaansa. Ihan pienen koiran kaveriksi Dina ei kuitenkaan rajujen leikkiensä vuoksi sovi. Dina tulee toimeen meidän oman, 4-vuotiaan narttummekin kanssa. Dina koettelee leikkiin kutsuillaan välillä Toscan hermoja, mutta uskoo kyllä kun Tosca murahtaa. Toisen koiran olisi kuitenkin hyvä olla arvonsa tunteva ja tietyllä tapaa kärsivällinen jotta ongelmia ei synny. Dina nauttii niin juoksu-, paini- kuin vetoleikeistäkin :) Myös ihmisen seura kelpaa Dinalle paremmin kuin hyvin. Se rakastaa rapsutuksia ja nukkuu mielellään kiinni ihmisessä. Dinalla on myös ihastuttava tapa kuonolla tökkimällä pyytää huomiota. Mikään perskärpänen ei Dina kuitenkaan ole. Kun siihen ei kiinnitä huomiota, palaa neitokainen pian touhuamaan omiaan.

Ruokahalu Dinalla on hyvä. Se tarjoaa ruokakupin edessä niin istumista kuin maahan menoakin. Dina onkin varmasti namien avulla koulutettavissa. Luiden pariin tyttö rauhoittuu. Pöydän reunoille unohtuneet ruoatkin häviävät parempiin suihin, mutta kieltoja Dina (tässäkin asiassa) uskoo hyvin. Edelleen energisyydestään huolimatta osaa Dina myös rauhoittua. Jos ja kun ei mitään mielenkiintoista tapahdu, nukkuu tyttö mieluusti joko sohvalla tai omalla pedillään. Dina etsii nyt kotia jossa ollaan valmiita panostamaan tyttöön ja sen tapakoulutukseen. Kotia jossa löytyy hermoja ja huumoria neitokaisen kanssa elämiseen. Kotia jossa Dinalle osataan asettaa rajat ja antaa rakkautta.

(Dinan yksinolosta ei vielä ole kokemusta ja tästä tulossa lisätietoja myöhemmin!)

9.4.2008 Dina etsii uutta kotia, jossa sen koulutukseen ja energian purkamiseen ollaan valmiita panostamaan. Dina on 10kk-1v tyttönen. Se on hoikkarakenteinen, mahdollisesti dobberin ja jonkun vinttikoiran sekoitus.

Kulukorvaus koirasta on 150 €.

***

14.2.2008 Dione sai kodin Helsingistä ainoana koirana

2.2.2008 Dione ,jota on kotihoidossa kutsuttu myös nimellä Dina, on hurmannut kaikki tapaamansa ihmiset. Kauniin ulkonäön lisäksi tytön luonne on mahtava. Dione rakastaa kaikkia ja tiedät tavanneesi Dinan, jos naamasi tuntuu märältä jo ensi minuuttien jälkeen. Dione ei yksinollessaan hauku, ulvo eikä ole tehnyt mitään tuhoja.Tyttö on myös sisäsiisti.

Uloslähteminen tytön kanssa on vauhdikasta. Hetken päästä se rauhoittuu mutta vauhti pysyy reippaana. Lenkillä ollessaan Dione saattaa huomata jotain melenkiintoista, jolloin se hypähtää tai vetää tutkimaan asiaa lähemmin. Ellei tähän ole varautunut, saattaa nykäisy tuntua ulkoiluttajasta vähemmän kivalta. Hihnakäyttäytymiseen tarvitaan siis koulutusta, ettei ulkoiluhetkistä tulisi omistajalle tuskaista pakkopullaa. Dina pysyy hienosti pihassa irrallaan, kuuntelee hyvin eikä lähde kauas ulkoiluttajasta. Pysähtelee myös odottamaan, joko komennosta tai sitten ihan oma-aloitteisesti.

Keskittymiskyky ihmiseen kuitenkin katoaa, kun saa leikkikaverin, silloin ei mikään ole Dionesta kivempaa kuin koirakaveri. Dionen isoista korvistakaan ei ole apua, ne ilmeisesti lukkiutuvat. Kontaktinottoa koirakavereiden läsnäollessa on aloitettu harjoittelemaan. Energisyydestä huolimatta Dione osaa olla rauhallinen sisätiloissa. Se käy välillä pyytämässä rapsutuksia ja jakelemassa pusuja. Dina osaa myös pyytää leikkiin tuomalla vetolelun luoksesi, tökkäämällä käsiä kohti samalla tapittaen silmiin: “Hei,voisitko vähän leikkiä mun kanssa”-ilmeellä.

Uusia ihmisiä tavatessaan tyttö hypähtelee vasten, mutta lopettaa kuitenkin komennettaessa. Energisyytensä vuoksi Dione ei sovi pienten lasten perheeseen. Kissat tuntuvat kiinnostavan ehkä liiankin paljon, joten kissaton perhe olisi Dinalle parempi vaihtoehto. Dionesta saa kuitenkin johdonmukaisella koulutuksella hyvän harrastus- tai lenkkikaverin. Dione on kotihoidossa Pukkilassa. Dionea ei luovuteta ensimmäiseksi koiraksi.