Dexter

Lisätty sivulle: 2012-02-27

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Dexter
1.3.2015 Dexteristä on tullut enkelikoira vanhuuden vaivojen takia.

***

1.4.2012 Dexter sai kodin pääkaupunkiseudulta

***

Uroskoira, noin 13 v.

23.3.2012 Dexter siirtyi kotihoitoon Vantaalle.

26.3.2012 Dexter tuli meille lauantaina hoitoon, hyppäsi meidän autoon tottuneen oloisesti ja rauhoittui penkille nukkumaan. Tästä koirasta huomaa, että ihmisen kanssa on oltu ja eletty, ja ihmiseen luotetaan. Ulkoillessakin huomaan vanhemman koiran viisauden, remmissä menee nätisti ja se miettiikin varmaan että “Been there, done that, joten mitä tässä hötkyilemään”. Muita koiria siedetään niin kauan kun ei tarvi tarkempaa tuttavuutta tehdä tai jos toinen heti alistuu, joten varmasti paras koti olisi ainoana koirana. Tässä pienessä koirassa asuu iso koira, sekä luonteelta että sydämeltään.

Ekana iltana rauhoittu heti nukkumaan kun osoitin makuupaikan sängyn vieressä ja annoin luun kaluttavaksi. Taisi olla vähän matkaväsymystä, sillä nukkui noin 9 tuntia! Kuulin, kyllä pientä rapinaa yöllä kun Dexter kävi juomassa, mutta sitten jatkoi heti uniaan ja vasta sitten heräsi aamulla kun mäkin nousin (aattelin että en voi enää pitkittää, sillä täytyyhän sillä jo hätä olla!). Tänä aamuna herätys olikin sitten pakosti jo aiemmin, sillä mulla oli töihinlähtö seiskalta, mutta tosiaan siihen asti nukkui ihan tyytyväisenä tuhisten. Ulosmeno on todella innostavaa ja silloin saattaa päästä pari haukahdusta jos remmin laittaa ennen kun on itse valmiina, mutta nyt osasin jo olla itse tarpeeksi nopea ja Dexterin ei tarvinnut mua kannustaa kenkien laitossa:) Kaikki tarpeet on tehty ulos. Dexter on kaikin puolin mukava poika, enkä tosiaan usko että on läheskään noin vanha kuin ensimmäisessä kuvauksessa, sillä on varsin pirteä ja leikkisän tuntuinen kaveri, pallosta ainakin innostui heti:)

Yksinoloa on jouduttu pakostakin hajoittelemaan, sillä emme uskalla pitää Dexteriä ja omia koiria samassa tilassa, sillä tosiaan Dexter yritti alistaa meidän urosta ja siitähän tuli sitten tappelu, kun Tsarli ei siihen suostunut. Muutamia haukahduksia saattaa kuulua kun jätetään omaan huoneeseen, mutta ne ovat todellakin yksittäisiä ja rauhoittuu kyllä kun radio on päällä. Eikä se haukuntakaan onneksi ole sellaista ärsyttävää räkytystä, vaan ääni on sellainen matalan kysyvä ja kun siihen ei reagoi niin tuntuu hiljenevän ja käyvän vaan maate.

Ihmisen kanssa Dexter on kuin unelma, sellainen kuin aikuinen koira vaan voi olla <3 Missä on se koti jonne Dexter pääsisi ainoaksi silmäteräksi?

27.2.2012 Dexter on iloinen ja pirteä staffi/bullimixpappa, joka on löydetty kuljeskelemasta, eikä pappaa ole kukaan kaivannut. Pappa on arvioitu tarhalla 13-vuotiaaksi, mutta ikä lienee olevan siinä 10-vuoden paikkeilla, koska pappa on hyvässä kunnossa. Papalle on tehty verikoe, eikä terveydessä ole sen mukaan huomautettavaa. Luonteeltaan pappa on sosiaalinen ja se on tullut toimeen ihmisten kanssa, ei ole turhia haukkunut sekä suhtautunut myös ystävällismielisesti muihin koiriin ja kissoihin. Dexter etsii loppuelämän rakastavaa kotia. Dexter on myös kastroitu.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna sekä loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus yli 10-vuotiaista veteraaneista on 100 euroa.