Dessa (nyk. Vesta)

Lisätty sivulle: 2010-08-17

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Dessa (nyk. Vesta)
5/2016 Vestasta tuli kissaenkeli.

***

19.1.2011 Dessa sai kodin Helsingistä.

***

Kuulumisia kodista:

5.2.2011 Dessasta on nyt tullut Vesta. Neiti oli jo saapumisiltana kovin utelias ja kurkki kuljetuskopan raoista minkä ehti. Heti kotona luukun auettua Vesta lähti häntä heiluen nuuskimaan paikkoja kiireen vilkkaa. Alkuun Vesta harrasti myös oven edessä istumista luoden pitkiä katseita minuun ja välillä maukaisten pienellä äänellä. Mietin että ehkä Vesta on joskus ollut sisäkissa, jota on päästetty ulos omille teilleen.

Nyt tuo tapa on onneksi karsiutunut pois, vaikka kovasti parvekkeen oven väliin koittaa päätään tunkea kun tuuletan asuntoa. Ovi on tietty haassa ja väli paljon kissan päätä pienempi niin ei pääse karkaamaan. Hankinnan alla on parvekeverkko ja sen asentaminen, jotta kissa pääsisi omin toimin ulkoilmaan tassuttelemaan. Yritän myös pikkuhiljaa totuttaa valjaisiin, vaikka ensimmäistä kertaa kissa saikin ison hepulin kun kaulan ympärille kliksahti jotain vierasta mikä ei millään lähtenyt pois vaikka kuinka venkoili.

Lempparipaikaksi on muotoutunut sänkyni vieressä oleva iso ikkunalauta, jolla Vesta istuu ja katselee herkeämättä maailman menoa. Vettä tuntuu juovan paljon ja etenkin vesikannusta joka tällä ikkunalaudalla seisoo. Omien ruokakuppien vieressä olevaan vesiastiaan ei koskekaan. Siksi olenkin laittanut myös toiselle ikkunalaudalle ja yhden tason päälle vesiastiat joista Vesta käy välillä juomassa.

Ruoan kanssa on mielestäni jonkinlaista nirsoilua. Yleensä ensi kertaa tarjolla oleva ateria oli se sitten karjalanpaistilihaa tai joku laadukas purkkiruoka menee hyvin alas, mutta aina lautaselle jää tähteitä ja ne eivät sitten myöhemmin enää kelpaakaan. Poikkeuksena possun sydän ja raksut, joita ei onneksi ahmi liikoja.

Saalistusleikit on Vestasta kivoja. Päivisin, kun tulen yliopistolta ja Vesta herännyt päiväuniltaan, meillä on tapana vähän leikkiä onkilelujen kanssa. Iltamyöhään olen myös kisua juoksuttanut pitkään lelujen perässä. Vaikka katti onkin tähän asti nukkunut yöt kiltisti vieressäni tai jalkojeni päällä:)Tennispallo ja pienempi rapinapallo ovat nekin kovassa käytössä. Ja kissanminttukalaa on niin mukava raapiapotkia ja pidellä tassuissa.

Rapsutuksista tykkää, mutta silittämisessä on aika lyhyt toleranssi ja sitten haukataan kädestä. Olen vähän yrittänyt torua ettei saa purra ja koettanut ennakoiden lopettaa silittämisen kun alkaa näyttää, että kohta riittää. Vestalla on myös tapana nuolla kättäni kun on ensin nauttinut rapsutuksista tai käydään nukkumaan.

Kaikinpuolin Vesta on aivan ihana kissaneiti ja kovin kiltti. Huonekasvini ovat saaneet olla rauhassa, eikä hyllyiltä ole tavaroita pudoteltu kaikesta kiipelemisestä huolimatta.

Hyvää Runebergin päivää ja kovasti hyriseviä terveisiä Vestalta! Viivi

***

Leikattu naaras, noin 2-3v.

20.9.2010 Dessa pitää paljon leikkimisestä. Dessa leikkii lelujen kanssa ja juoksee ympäri huonetta. Dessa pitää hiljaisista rapsutuksista ja sylissä istumisesta, jonka Dessa palkitsee kovalla kehräyksellä.Dessa sopisi parhaiten perheeseen, missä lapset on jo vähän isompia ja tuntevat kissan luonnon. Dessa katselee mielellään ikkkunasta ulos ja seurailee maailman menoa.

17.8.2010 Dessa on noin 2-3 vuotias steriloitu tyttökissa Virumaan tarhalla. Dessa tarvitsisi kodin kiireesti,koska Dessa ei sovi toisten kissojen kanssa samaan kotiin. Siksi Dessa etsii ikiomaa kotia ainoana lemmikkinä. Dessa tulee toimeen ihmisen kanssa tosi hyvin. Voi istua ja kehrätä sylissa pitkään. Dessa pitää leikkimisestä ja huomiosta. Hänellä on kauniit isot keltaiset silmät. Hän asuu tällä hetkellä tarhalla häkissä, kun Dessaa ei voi laittaa toisten kissojen kanssa asumaan kissataloon. Dessa on siisti ja käyttä aina kissanvessaa. Dessa on löydetty Maardusta 19.4.2010.

Dessa matkaa kotiinsa suoraan Virumaan tarhalta, jossa se on viettänyt karanteenissa ensimmäiset kuukaudet, jossa varmistetaan, että kissalla ei ole sairauksia. Nyt Dessa asustaa terveiden kissojen osastolla, jossa kissat odottavat kotiinpääsyä. Dessa on hyvä pitää erillään muista eläimistä pari viikkoa kotiutumisen jälkeen.

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 120€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty sienitesti. Yli 6kk ikäiselle kissalle on tehty lisäksi myös FeLV- ja FIV-testit. Kissalla on oma virallinen EU-passi, josta toimenpiteet käyvät ilmi.