Darlene

Lisätty sivulle: 2007-09-03

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Darlene
Darlene nukkui pois keväällä 2012

***

4.10.2007 Darlene sai kodin Kokemäeltä

***

Kuulumisia kodista:

12.6.2008 Lisätty kuvia Darille kodistaan :)

23.11.2007 Darlenen kanssa kaikki on sujunut todella hyvin ja helpommalla on päästy kuin osasin odottaa. Sisätiloissa tyttö ei ilmeisesti ole ennen juurikaan ollut, koska tavat on vähän mitä sattuu, mutta kehumalla ja ohjailemalla oikeaan käytökseen on jo opittu vaikka mitä. Naksutin toimii opettamisessa erittäin hyvin ja istuminen ja maahanmeno sujuu kuin itsestään. Istumista Darlenen tarjoilee jo yhdessä jos toisessa tilanteessa oma-aloitteisesti, kun huoma ettei hillitön tohotus tuota tulosta (ja tohoahan meillä piisaa:))

Energiaa typykällä riittää vaikka muille jakaa, mutta sitäkin on jo opittu purkamaan aivojumppa leluilla ja etsimisleikeillä. Pari kertaa on metsässä käyty kokeilemassa vapaana oloa, sekin sujui todella hyvin, kaveri pysyy hyvin lähietäisyydellä ja tulee luokse pyydettäessä.

Tällä hetkellä Darlene yllättää minut joka päivä itse hokaamillaan fiksuilla ratkaisuilla eri tilanteissa. Tyttö on uskomattoman nopea oppimaan, kunhan ehtii kuunnella mitä pyydetään. Alkuun keskittymiskyky oli todella lyhyt, mutta pikkuhiljaa sitä on saatu venytettyä jo kohtalaisesti.

Sisäsiisti Darlene ei ollut tullessaan. Muutamana päivänä olohuone oli turvallisin pisupaikka, mutta nopeasti opiittiin käymään ulkona pisuttamassa. Ulos Darlene ei vielä osaa selkeästi pyytää, mutta eiköhän hän senkin hoksaa pikapuoliin, ymmärtää kuitenkin ulos tehdessään olevansa niiiin hyvä tyttö.

Hihnassa kulkeminen sujuu kohtuullisen hyvin silloin tällöin innostus vetämisiä huomioimatta. Kaksi pysähtely harjoituskertaa riitti kertomaan tytölle ettei tempoilu suuntaan jos toiseenkin nopeuta etenemistä. Ihmisen elekieltä Dari ei alkuun ymmärtänyt juurikaan, mutta yritän “puhua” koiraa Daria hämmentävissä tilanteissa ja silloin vastaanotto on aina positiivinen.

Darlenen on aivan loistotyttö ja aina valmiina yrittämään olla mieliksi. Menetysten listalla on pipoja, sukkia, huovutustekeleitä, mutta tästäkin on jo hyvin päästy eroon. Ruoka on todella tärkeä juttu tytölle, mutta rohmuamiset pöydiltä ja käsistä vähenee kokoajan lupaavasti. Darlene on todella kultainen energiapakkaus!

***

Narttukoira, noin 2v.

3.9.2007 Darlene on noin 65 senttinen hoikahko neiti Tallinnasta. Se on erittäin kaunis ja sosiaalinen tyttö. Minut se vastaanottaa hyppimällä ja pusuttelemalla häntä hurjasti heiluen. Neidillä tuntuu tuota energiaa löytyvän oikein roppakaupalla:). Reg nro. 7084 on arviolta noin 2vuotias narttukoira Tallinnan Loomade Hoiupaikissa. Se on löydetty 28.8.07.

Tytön kanssa kuljetaankin sitten ripeästi eteenpäin, hihnakäyttäytymistä uudessa kodissa tuleekin tulevaisuudessa jonkun verran opetella. Darlene on ihanan iloinen ja leikkisä tyttö, ja sen menoa leikkiaitauksessa on ilo seurata. Poikakoiralle neiti heiluttaa häntää ainakin näin verkon toiselta puolelta. Narttukoirista Darlene ei pidä.

Darlenen saaminen takaisin häkkiinsä ei sitten olekaan mikään ihan helppo juttu. Neiti on nopea liikkeissään ja se yrittää väkisin ängetä pienestä raosta takaisin mukaani. Joudun änkemään tytön väkisin takaisin häkkiinsä, mutta eipä tämä kiltti tyttö silti minulle hermostu ollenkaan. Mistä siis löytyisi aktiivinen koti tälle suloiselle neitoselle?

Koira odottaa uutta omistajaa Tallinnassa. Kulukorvaus koirasta on 100 euroa.