Dadas, erityisadoptio

Lisätty sivulle: 2012-08-15

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Dadas, erityisadoptio
5.11.2015 Dadaksesta tuli enkelikoira.

***

13.11.2012 Dadas sai kodin Porista

***

Uroskoira, noin 7-9v., kotihoidossa Ulvilassa

5.11.2012 Lisätty uusia kuvia sohvan- ja sydämenvaltaaja Dadaksesta. Sen säkäkorkeus on noin 30 cm.

3.11.2012 Dadas siirtyi kotihoitoon Ulvilaan Porin lähelle.

26.10.2012 Dadas on hieman sellainen huonon onnen poika. Tarha-ajan puitteissa pojalla on ilmennyt sydämen lievä vajaatoiminta, mutta lääkityksen avulla pojan vointi on saatu hyväksi ja Dadaksen kodinetsintää on päätetty jatkaa. Myös veriarvojen suhteen on tapahtunut parannusta, kun koira on saanut laadukasta ruokaa. Dadakselle suositellaan ruokavalioksi RC Cardio ruokaa, joka on sydänystävällistä. Eläinlääkärin arvion mukaan Dadas voi lääkityksellä hyvinkin elää vielä yli neljä vuotta, mutta koskaan ei voi varmasti tietää, kuinka paljon elinpäiviä on jäljellä. Dadaksella havaittujen ongelmien takia Dadas on erityisadoptio, jonka kulukorvaus on 100 €.

17.10.2012 Dadas etsii edelleen kotia. Dadaksella havaittiin yskää ja tutkimusten jälkeen on todettu, että sillä on sydämessä vikaa. Dadas todennäköisesti tarvitsee lääkitystä koko loppuelämän.

8.9.2012 Dadaksen varaus peruuntui. Dadaksella havaittiin verikokeen yhteydessä proteiinin koostumuksessa jotakin eroavaisuutta. Tämä voi johtua väärästä ruokavaliosta aiemmin elämässä. Dadas saa nyt tarhalla korkeaproteiinista dieettiruokaa ja tarkistus verikoe tehdään 1-2 kuukauden sisällä, jotta nähdään, onko ruokinnan avulla saatu muutettua proteiinikoostumus oikeanlaiseksi.

15.8.2012 Dadas on noin 7-9 -vuotias reipas ja kiltti spanieli mix uros Tallinnan tarhalla. Dadas on hyvin ystävällinen, leikkisä ja pitää niin pienistä kuin isoistakin ihmisistä. Kastroinnin yhteydessä Dadakselta poistettiin yksi hammas, ja myös hammaskivi puhdistettiin pois. Toisessa korvassa oli tulehdus, johon Dadas sai myös lääkityksen. Uuden omistajan pitää tarkistaa ja pitää huolta ettei tulehdus pääse uusiutumaan. Dadas oli tuotu Kohtla-Järven tarhalle 3.8.2012 ja on nyt siirtynyt Tallinnan tarhalle kotia odottelemaan.

Uusi omistaja noutaa koiran tarhalta yhdistyksen avulla. Luovutusmaksu 100e sisältää mikrosirun, rokotukset, ulko- ja sisäloishäädöt sekä kastroinnin. Koiralla on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle.