Cindy

Lisätty sivulle: 2006-12-29

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Cindy
24.4.2008 Cindy / “Sintti” nukutettiin ikiuneen pahan sairauskohtauksen seurauksena.

***

9/2006 Cindy muutti omaan kotiin Kotkaan

***

Narttukoira, noin 9v.

20.7.2006 Cindyn kuvia kotihoidosta

30.6.2006 Kuulumisia kotihoidosta: Cindy on luonteeltaan erittäin kiltti ja rauhallinen, tuntuu kuin sen mottona elämälle olisi että kaikki mikä tulee otetaan vastaan, oli se sitten hyvää tai pahaa. Mielestäni Cindyn elämässä on nyt sitä pahaa ollut ihan riittämiin ja sen olisikin aika saada vain hyviä kokemuksia.

Aluksi Cindy ei osannut oikein suhtautua hellyyden osoituksiin, pälyili kulmien alta hämmentyneenä ja annoinkin sen edetä omaa tahtiaan ja tulla oman tahtonsa mukaan hellittäväksi. Ei mennyt kauaa kun tyttö itse haki kontaktia minuun. Se selvästi pitää ihmisistä ja läheisyydestä, mitään yltiöpäistä pusuttelijaa siitä ei varmaan koskaan tule mutta hellyyttä tällä tytöllä on jaettavaksi vaikka kuinka paljon. Alun apaattisuus on saanut väistyä ja toisinaan Cindy jopa hyppelehtii silkasta elämisen riemusta. Vieraat ihmiset saavat Cindyltä ehkä pienen hännänheilutuksen ja nuuhkaisun, oma luottoihminen on kuitenkin paras juttu, ei kuitenkaan pelkää tai arastele vieraita vaan ottaa kaikki ystävällisesti vastaan.

Cindy on aina valmis touhuamaan ja lenkille lähtiessä hännäntöpö heiluu villisti ilosta, pitkät kävelyretket ovatkin tähän mennessä ollut Cindyn suosikkeja. Sekä tietysti kaikenlainen muu touhuaminen, oikeastaan mikä vaan kunhan se saa olla menossa mukana. Cindy tarvitseekin oman tilan ja hetken rauhoittumiselle, tapanani onkin aina lenkin jälkeen istahtaa hetkeksi sohvalle tai tietokoneen ääreen, että Cindy tietää ettei nyt olla menossa minnekään, silloin se kiltisti laittaa maate omalle peitolleen ja saattaa nukkua siinä useamman tunnin tietämättä maailmasta mitään. Cindy muutenkin tarkkailee paljon ihmisen eleitä ja mielentilaa, jos sinulla on kiire ja juoksentelet ympäriinsä voit olla varma että selkäsi takaa kuuluu hermostunutta tuhinaa joka askeleella.

Cindy reagoi selvästi myös kaikkeen pakkaamiseen ja lähtemiseen, tavaroita pakkaillessani sen oli koko ajan oltava lähellä ja pidettävä minua silmällä, sama toistui kun pakkasimme tavaroita autoon mökillä. Muuten se kyllä viihtyy yksinäänkin jos on tarvetta, pitkiä aikoja se ei ole joutunut yksin olemaan mutta ainakin tähän mennessä kaikki on sujunut hyvin. Saattaa aluksi olla lähdössä mukaan mutta kotiin tultaessa se nukkuu tyytyväisenä eikä välttämättä edes herää. Levoton kuljeskelu on vaihtunut silloin tällöin tapahtuviin tarkastuskierroksiin kotona esim. ruokakupille omalta peitolta ja takaisin.

Matkustaminen on Cindyn mielestä ok juttu, oli kulkuväline sitten bussi tai juna, auto on kuitenkin ehdoton ykkönen. Suojatietä ylittäessäkin Cindy ilmeisesti kuvittelee että jokainen auto siinä ihan vaan odottelee sitä kyytiin ja parkkipaikalla on pakko pysähtyä ainakin yhden auton kohdalla ja kokeilla josko mentäisiin. Matkustimme useamman tunnin junassa pahimpaan juhannusruuhka-aikaan, Cindy otti kaiken todella rauhallisesti vaikka koko vaunu oli täynnä koiria, kissoja ja ihmisiä, ylpeä sai olla ja ei meinannut kanssamatkustajat uskoa kun kerroin sen olleen luonani vasta muutaman päivän.

Cindy tulee toimeen kissojen ja koirien kanssa, kissat ei sitä pahemmin kiinnosta, koirista sen sijaan tykkää hirveästi. Sukupuolella ei ole väliä, kaikille heilutetaan häntää, jos toinen osapuoli ärähtää Cindy väistää ja on muutenkin koirien joukossa alistuva ja käyttää paljon rauhoittavia eleitä. Tietysti jos joku itsepintaisesti häslää Cindyn ympärillä se kyllä murahtaa varoituksen sanan mutta ihan viimeisenä keinona jos toinen ei muuten usko. Tulevassa kodissa voisi mielestäni olla koiria, mutta hulivilejä Cindyn ei enää vanhoilla päivillä tarvitsisi kestää, kiltti ja rauhallinen kaveri voisi olla ihan mukavakin juttu.

Cindy on käytetty eläinlääkärissä, sen keuhkot on kuvattu ja verikokeet otettu, mitään suurempaa vikaa tytöstä ei löytynyt, tarkemmat tulokset verikokeista on vielä saamatta. Aliravittuhan Cindy on ja kolmisen kiloa sille saisi kertyä lisää. Etujalat olivat tytöllä kipeät, lääkettä niihin on saatu ja tuntuu kyllä auttavan. Hampaita ja korvia odottaa vielä putsausoperaatio, silmissä sillä on kaihia. Eläinlääkärissäkin Cindy käyttäytyi hyvin, tutkia saa kyllä, varsinkin jos on tuttu ihminen turvana vieressä ei mitään ongelmaa ole. Kotioloissa olemmekin totutelleet tuohon hampaitten katsomiseen, turkin siistimiseen, silmien tutkimiseen ja kaikkeen tämmöiseen mitä koiran tulee sietää. Ongelmia ei ole ollut, vaikka Cindy ei niin rakastaisikaan tämmöistä lääppimistä se kestää sen kyllä, murinat on taaksejäänyttä elämää, ja mitä luultavammin johtui noista kipeistä etujaloista.

Cindy tarvitsee vielä vähän rohkaisua ihmiseltä, luulen että sen koulutuksessa on käytetty pääasiallisesti rankaisua, ja se esim. arastelee vieläkin vähän ihmisen luokse tulemista kutsuttaessa, tästä syystä en ole pitänyt sitä vapaana kuin aidatulla alueella. Cindy on alusta asti ollut täysin sisäsiisti, se ei ole hajottanut tavaroita, eikä millään tavalla reagoi esim. kerrostalon ääniin. Kaiken kaikkiaan Cindy on aivan ihana tyttö joka on kyllä hurmannut kaikki tapaamamme ihmiset täysin.

19.6.2006 Kuulumisia kotihoidosta: Cindy on 15-kiloinen menomummo Tallinnan Loomade hoiupaikista. Cindy löydettiin huonokuntoisena erään henkilön kesäpaikan kasvihuoneesta. Cindy on todella laiha ja sen turkkia jouduttiin leikkaamaan pahojen huopaantumien takia. Tämän harvahampaan näkökin saattaa olla heikentynyt.

Cindy viihtynee parhaiten omissa oloissaan, mutta on myös tullut hyvin toimeen sekä urosten että narttujen kanssa. Välillä Cindy jopa hakeutuu muiden koirien seuraan. Cindy vaikuttaa siltä kuin se koko ajan etsisi jotakin. Se kuljeskelee levottomasti ja rauhoittuu vasta päästessään omaan rauhaan pois toisten koirien tieltä.

Cindy tarvitsee ehdottomasti oman suojaisan tilan, joka tarjoaa mummolle turvallisuuden tunnetta. Cindy vaikuttaa oman arvonsa tuntevalta rouvalta, joka tuntiessaan olonsa uhatuksi saattaa puolustaa yksityisyyttään vaimealla murinalla. Cindy tarvitsee rakastavan eläkekodin, joka tarjoaa sille turvallista arkea ja ravitsevaa ruokaa. Cindy on kotihoidossa Turussa.