Christian

Lisätty sivulle: 2006-12-29

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Christian
8.7.2008 Christian- joulupojasta tuli kissaenkeli

***

5.11.2006 Christian muutti omaan kotiin

***

Leikattu uros, noin 1v. (syyskuussa 2006)

Christian-Joulupoika on maksimissaan, syyskuussa 2006, vuoden vanha leikattu kolli. Se löytyi jouluna 2005 ja saanut siitä Joulupoika-lisänimensä. Kolli tuntee hyvin Christian-nimen, eli se on käyttönimi. Kissanpentu oli löydettäessä aivan kuoleman kielissä lumihangessa, se ei edes itkenyt enää vaan se oli jo luovuttanut. Kissaraasku oli aivan luinen, silmät olivat mädäntymässä, sillä oli vain vähän karvapeitettä ja sillä oli mm. kissaflunssa. Löytäjät olivat lähes varmoja, että pentu ei millään selviä. Mutta Christianilla oli vahva hinku elää. Se on vahva poika ja lääkörien ja Kassiabi- yhdistyksen hoitajien avulla se saatiin kuin saatiinkin kuntoon.

Nuori poika on hyvin ystävällinen ja leikkisä. Silmät eivät luultavasti koskaan parane täysin ja hengitys hieman vinkuu vielä flunssan jäljiltä, kissan ääntely kuulostaa lähinnä sammakon ääniltä. Lääkärin mukaan kissa silti näkee vielä, mitä lääkärit eivät olisi voineet aluksi kuvitellakaan. Kun kissa leikkii paljon, se saattaa vielä hengästyä liikaa ja yskiä. Eli kissan tulevan kodin pitää ymmärtää kissan taustat ja varautua siihen, että terveyden kanssa saattaa vielä tulla joitain ongelmia, vaikka pikkuista on käytetty lääkärin luona jatkuvasti Tallinnassa. Mutta poika on todella mitä suloisin tapaus, hake ihmisen seuraa ja tulee hyvin toimeen myös muiden, samassa tilassa olevien kissojen kanssa.

Kassiabin ja Rekku Rescuen yhteistyössä Suomeen tuomat kissat on hoidettu samoilla periaatteilla kuin Huljatud Kassid Rehabilitatsioni Keskus –yhdistyksen kanssa eli niiden kanssa käytetään samoja luovutussopimuksia ja ne ovat saaneet kaikki samat lääkärihoidot eli Saskia on mikrosirutettu, leikattu, rokotettu, fel- ja fiv-testattu. Madotettu, saanut ulkoloishäädön ja sille on tehty sieniviljelytesti. Tiedot käyvät ilmi kissan mukana tulevasta EU-lemmikkipassista.