Chappy

Lisätty sivulle: 2009-01-03

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Suomi

Chappy
23.6.2014 Chappysta tuli koiraenkeli.

***

11.1.2009 Chappy sai kodin Järvenpäästä ainoana koirana

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

25.4.2009 Heeei, nyt me vihdoin kirjotellaan Chappyn kuulumisia täältä uudesta kodista :)Siitä on jo yli 3kuukautta, kun tuo herra tuli taloon, aika menee sen kanssa ihan älyttömän nopeasti! Chappy yleensä tykkää änkeä tähän syliin istumaan (nousee joskus pöydällekin), kun olen koneella mutta nyt se on nukkumassa niin saan rauhassa kirjotella :D

Chappy on rauhallinen ja kiltti koira, joskus innostuu vähän liikaakin lenkille lähdöstä ja herkuistakin. Ulkoilusta Chappy nauttii ihan hirveästi, siellä se tohottaa ja menee vaikka kuinka ja joskus on vaikeuksia saada sitä takaisin
sisälle. Talvella Chappy tykkäsi juosta Tuusulanjärven jäällä(hihnassa/flexissä tosin, en irti uskaltanut päästää) ja nyt ollaan käyty sitten koirapuistossa, jossa Chappy saa vapaana juosta. Toisista koirista se ei oikein ole kavereita saanut, joitain se lähtee karkuun ja joillekin taas räkyttää ihan mahdottomasti. Koirapuistostakin meidän pitää lähteä pois, jos joku muu on tulossa. Chappy kun meinaa että se on hänen alueensa ja puolustaa sitä kuin hullu :D No mutta, mitäs pienistä, kyllä se joskus vielä oppii.

Ihmisten kanssa Chappy tulee hyvin toimeen, se tykkää paljon olla mun vanhempien luona ja isovanhempienkin luona käydään sillontällön. Siitä on ihanaa kun on enemmänkin käsiä rapsuttelemassa ja tarjoamassa herkkuja. Muutaman kerran Chappy on ollut jo hoidossa mun vanhempien luona, siellä on mennyt ihan hyvin mutta kyllä siitä kuulemma huomaa, että se ikävöi. Sinänsä hieno juttu, kun aluksi se vaikutti siltä, että lähtisi kenen mukaan vaan :D

Kotona Chappy on pärjännyt mun työvuorojen ajan hyvin itsekseen. Ekoina viikkoina kyllä jännitti, että mitenhän tuo sopeutuu kun teen vuorotyötä, mutta eipä Chappy siitä ole ollut moksiskaan. Paitsi, että kun joskus harvoin aamulla klo 04 pitäis lähteä aamulenkille jos menen 05 töihin, niin Chappy makaa jalat ojossa jossakin eikä suostu nousta ylös :D Joskus se jopa karkaa sängyn alle ja sieltä sitä onkin houkutteleminen.

Chappy on oppinut istumaan hienosti käskystä. “Harmi” vaan, että nykyään se ei enää tanssi ollenkaan kun näyttää sille esim. nakkia :) Ollaan myös opeteltu
aktivointipallolla leikkimistä ja sen Chappy on hoksannut hyvin, siitä pallon
pyörittely on hauskaa. Nimeään Chappy ei oikeastaan vieläkään tunnista, mikä on tosi harmi. Vihellystä se tottelee sillon tällön, jos sille päälle sattuu.. Aluksi Chappy ei tullut sohvalle/sänkyyn pyytämättä, nykyään se punkeaa sinne aina kun mahdollista, vaikka oon koittanut opettaa sille, että sänky ei ole sen paikka.. kai se aluksi koitti olla vieraskorea ;)

Nyt Chappy on myös kastroitu, ja operaatio meni hyvin. Se ei enää merkkaile sisälle, eikä ulkonakaan kokoajan ole kuopimassa ja pissimässä. Niin ja tuli muuten semmoinenkin ilmi, että Chappyn kaulassa oleva “patti” on vain joku takkukasa. Se putosi yks päivä ihan itestään lattialle, kun tuo rapsutteli. Ruokailusta sen verran, että Chappy ei syö nappuloita ollenkaan, se ei yksinkertasesti suostu, oon sitten jättänyt kaikki kikkailut ja antanut sille ruokaa mitä se syö. Eli koiranmakkaraa, jotain purkkiruokia ja ihan tavallista kotiruokaa. Niin ja luitakin tuo on oppinut kaluamaan. Herkuista mainittakoon nakkien lisäksi koiransuklaa, karjalanpiirakka, korvapuustit ja kermavaahto :D Pöydästä Chappy vieläkin usein kerjää, tai vähintään menee pöydän alle odottamaan josko jotain putoaisi.. Että sellaista tänne meille, kesää odotellessa ja kuralätäköistä juodessa.. (ja joo, se tosiaan on Chappyn intohimo)! Tässä mukana myös pari valokuvaa. Nyt Chappylla on vielä pitkä turkki, mutta se on menossa trimmattavaksi, niin saadaan sille kesälook ;)

terveisin Karoliina ja Chappy

***

Uroskoira, aikuinen

Chappy, tuttujen kesken Käpy, on aikuinen uros joka etsii omaa kotia hoitopaikassaan Tampereella.

3.1.2008 Chappy on löydetty istumasta bussipysäkiltä. Kuinka se on sinne päätynyt, voi vain arvailla. Nyt Käpy kuitenkin odottelee omaa kotiaan kotihoidossa ja tuntuukin, että sillä on ollut aikaisemminkin ihan hyvä koti.

Käpy osaa kulkea hihnassa mukavasti, se osaa tulla syliin ja se antaa niin pestä kuin harjatakin itseään. Käpy osaa myös “tanssia” eli kun sille näyttää namia, nousee se takajaloilleen ja pyörii itsensä ympäri. Nappulat ja koiranmakkara sekä nakit ja makkarat kelpaavat Chappylle paremmin kuin hyvin, mutta ainakaan vielä se ei luiden ja koiranherkkujen päälle ymmärrä. Myös leluilla leikkiminen on Kävyllä hiukan hakusessa.

Chappystä löytyy myös pikkukoirille tyypillinen iso ego ja se merkkailee ja kuopii ulkona kuin suurempikin uros :D Chappy tuleekin kastoroida uudessa kodissaan! Kaikesta urostelustaan huolimatta Käpy hiukan pelkää muita koiria. Lenkillä niitä kohdatessaan se joko tassuttelee ohi välittämättä tai hyppii taluttajaansa vasten, jotta tämä nostaisi syliin (näinhän ei kuitenkaan tehdä ;) ).

Myös sisällä Käpy ilmoittaa, jos se tuntee olevansa vaille huomiota tai esim. nami ei tipu nenän eteen tarpeeksi nopeasti. Mikään turhan räksyttäjä ei poika silti ole ja yksinkin Käpy osaa olla hienosti. Chappyn ikää on vaikea määritellä, sillä pojan hampaat ovat puhtaan valkoiset ja innostuessaan Kävystä löytyy hyvinkin touhukas puoli, kuitenkin “normaalisti” poika on rauhallinen eikä turhia töhötä.

Chappylle haetaan nyt kotia, jossa ei ole ihan pieniä lapsia ja kotia jossa tälle pikkuiselle osataan asettaa rajat, sillä Kävystä kyllä luonnetakin löytyy. Chappyä ei myöskään luovuteta toisen uroksen kaveriksi ja ihanne koti Chappylle varmaankin olisi ainoana koirana kaiken huomion keskipisteenä.

Chappyn kulukorvaus on 150€ ja se sisältää rokotuksen, madotuksen, ulkoloishäädön sekä tunnistusmerkinnän. Chappyn mukana tulee myös passi josta toimenpiteet käyvät ilmi.