Cera

Lisätty sivulle: 2006-12-15

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Cera
10/2004 Cerasta tuli koiraenkeli

16.9.2006 Hei! Minun piti jo muutama vuosi sitten kertoa Ceran kuulumisia, mutta niitä “kiireitä” riittää aina vaan! Lokakuussa tulee tasan kaksi vuotta siitä kun Cerasta tuli koiraenkeli ja viime uutenavuotena Ceran “pikkuveikka” Oskarikin lähti koirien taivaaseen.

Cera ehti olla meillä hiukan alle kaksi vuotta, olisimme toivoneet pidempääkin yhteistä aikaa, mutta sille tuli vatsaan syöpä. Cera oli todella uskomattoman kiltti ja hyväluonteinen vanha tyttö, joka sopeutui loistavasti myös kerrostalossa asumiseen. Muutimme sen kanssa Espoosta Turkuun opiskeluni takia. Ajattelin että mitähän mamma mahtaa tuumata, mutta muutaman viikon ihmettelyn jälkeen se oli sielläkin kuin kotonaan.

Cerasta tuli aikamoisen ahne ja röyhkeä, se kävi kääntämässä roskiksen ylösalaisin jos vain sai ujutettua kaapin oven auki, samoin pöydällä ei voinut säilyttää mitään. Ymmärtäähän sen jos on ollut nälässä enimmän osan elämästään. Vaikka Cera oli ystävällinen ihmisiä ja välinpitämätön vieraita koiria kohtaan, sillä oli kuitenkin hyvä puolustusvietti, ei parannut vieraiden tulla minua käpälöimään. Se ilmoitti paheksuntansa matalalla haukahduksella ja änkeämällä eteeni.

Ceraltahan poistettiin tullessaan kohtu ja joitakin nisäkasvaimia, ja yritimme kovasti sen jälkeen tarkkailla sen vatsanseutua etteivät ne uusi. Pettymys olikin suuri kun kasvainpahalaiset olivat kasvaneet vatsaonteloon, emmekä tietenkään niitä heti huomanneet. Kasvain oli levinnyt maksaan ja lääkäri sanoi ettei mitään ollut tehtävissä. Emme voineet tehdä kuin yhdenlaisen päätöksen, viimeinen matka tehtiin yhdessä ja Cera nukahti rauhallisesti “isin ja äidin” syliin. Nyt se lepää Siuntiossa yhdessä muiden lemmikiemme kanssa, kirsikkapuun katveessa. Anneli

***

2002 Cera sai oman kodin

***

Narttukoira, noin 7-8v.

Cera on vanha narttu, joka oli tarhalla kauan. Tarhan johtaja toivoi kiltin ja erittäin hellyydenkipeän koiran löytävän uuden kodin. Ell arvioi Ceran iäksi 7-8 v. hampaiden perusteella.