Brina

Lisätty sivulle: 2007-02-17

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Brina
16.4.2013 Brinasta tuli enkelikoira.

***

10.3.2007 Brina sai kodin Helsingistä

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

22.7.2007 Brinan kanssa on mennyt oikein hyvin. Käydään joka päivä jossain koira-aitauksessa, kun Brina tulee niin hyvin muiden kanssa toimeen ja tykkää juosta ja leikkiä. Muuten en uskalla pitää sitä vapaana luonnossa, koska täällä on niin paljon oravia ja rusakoita, joita Brina yrittää jahdata. Kuumina päivinä ollaan käyty Rajasaaressa, jossa Brina pääsee uimaan. Neiti tykkää uimisesta yli kaiken. – Jouni

12.4.2007 Brina on hieman rahoittunut autojen jahtaamisen kanssa, joskus autot ei kiinnosta ollenkaan, joskus taas jahdataan busseja ja rekka-autoja. Polkupyörät, potkulaudat ja lastenvaunut ovat nykyään “in”. Opetellaan edelleen olemaan vetämättä. Joskus osataan, toisina päivinä ei.

Ruokahalu on edelleen kohdillaan, mutta nykyään maltetaan istua, kunnes ruokakuppi on paikallaan. Brina rakastaa harjausta ja hampaat ja tassutkin saa tutkia ilman suostutteluja.

Ollaan käyty usein koira-aitauksissa ja Brina on tullut aina kaikkien koirien kanssa hyvin toimeen. t. Jouni

12.3.2007 Brina on sopeutunut yllättävän hyvin muutokseen. Kotona on yleensä kuin enkeli, kerjää rapsutuksia ja hellyyttä koko ajan. (Vastapalvelukseksi saa pusuja ja naamapesuja). Antaa kuivata kuratassut tosi kiltisti, kun tullaan sisään.

Lievää vartiointiviettiä on ainaki alkuvaiheessa havaittavissa, Brina ei tahtoisi päästää (ensimmäistä kertaa käyviä) vieraita sisään, mutta rauhoittuu heti kun astuvat ovesta sisään ja kerjää rapsuja myös heiltä.

Ollaan käyty neljä kertaa päivässä ulkona, yksi pidempi,n. 1,5-2h lenkki ja loput vähän lyhyempiä. Ulkona Brina valitettavasti tahtoisi jahdata autoja joten sen kanssa saa olla aika tarkkana. Lähinnä ollaan kävelty puistoissa, ettei tarvitse stressata autoista. Muihin koiriin suhtautuu todella innokkaasti ja useimmat koiranomistajat eivät uskalla päästää koiraansa Brinan luokse. Brina on haistellut kiltisti niitä muutamaa (urosta), kenen kanssa on päässyt tekemään tuttavuutta.

Olen jättänyt Brinan tänään pari kertaa 10-15 minuutin ajaksi yksin. Lähtiessäni raapii vähän aikaa ovea ja itkee, muttei hauku. Mitään tuhoja ei ainakaan vielä ole tullut. Ja ruokahalua olisi vaikka muille jakaa. t. Jouni

***

Narttukoira, noin 10-12kk

6.3.2007 Kotihoitokuulumisia: Brinan tarhaikäarvio tippui tänään kahdesta vuodesta 10-12 kuukauteen. Tämä selittääkin tytön pentumaisen käytöksen. Myös punnitus suoritettin tänään, ja painoa on 29 kg, lisäsenttejä voi kuulemma vielä muutama tulla.

Uusissa kuvissa näkyvä oranssi pallo on Brinan suosikkilelu. Tyttö on jo muutamaan otteeseen kerennyt sen napata uloskin mukaan. Brina on kantanut palloa arvokkaasti suussaan koko lenkin ajan kotiin saakka. Tarvittaessa tyttö toki luopuu kiltisti pallostaan.

Brina on sisäsiisti ja osaa olla yksin kotona. Tyttö nauttii suunnattomasti hellyydestä ja huomiosta ja tuleva omistaja saakin varautua uuteen ystävään, jolta tulee saamaan paljon pusuja ja hännänheilutuksia. Ihastuttava tyttönen!

1.3.2007 Kuulumisia kotihoidosta: Brina on osoittanut olevansa kotihoidossa fiksu ja hyväntahtoinen tyttö, tosin hieman pentumainen höseltäjä. Tämän takia en suosittele Brinaa perheeseen, jossa kovin pieniä lapsia. Se voi koheltamalla tahtomattaan satuttaa pienokaisia. Hoitotädinkin se on onnistunut kaatamaan kumoon jo muutamaan otteeseen vauhdin hurmassa.

Brina on todella nopeasti oppinut kävelemään nätisti hihnassa, ja muutenkin se tuntuu koiralta, joka nopeasti sisäistää asioita. Kunhan koulutus on vain määrätietoista ja johdonmukaista.

Brina kaipaa itselleen kotia, jossa se saa nauttia runsaasta ulkonaolemisesta yhdessä omistajansa kanssa. Muuten tyttö varmasti helposti turhautuu. Brina nauttii palloleikeistä ja on muutenkin ihanan leikkisä kaveri.
Brinan säkäkorkeus on 60 cm ja painoa veikkaisin olevan 35 kilon tietämillä.

25.2.2007 Ensikuulumisia kotihoidosta: Kotihoitoon tullessamme Viron puolelta Brina oli kovin ihmeissään saapuessamme kotiovelle kun sisään olisi pitänyt mennä. Se katsoi minua kysyvästi ja ihmeissään, ja jouduin hieman maanittelemaan, että sain tytön sisään. Eteisen mattokin tuntui pelottovan Brinatyttöä. Ensimmäinen yö tulikin pyörittyä pitkin asuntoa ihmettelyn merkeissä. Nyt kaksi päivää meillä oltuaan Brina on huomattavasti rauhoittunut. Sisällä oleminen ei tunnu enää oudolta ja kotiovelle tullaan ulkoa häntä villisti heiluen.

Lenkillä Brina vetää vielä melkoisesti ja harjottelua hihnassa kävely vielä vaatiikin. Ulkona Brinalla olisi halua tutustua jokaiseen näkemäänsä koiraan ja pettymys on kova kun vielä kierrämme toiset haukut kaukaa. Oman uroskoirani kanssa Brina tulee ihan hyvin toimeen. Brina on kovin leikkisä tapaus ja sillä on tapana hyppiä innostuessaan. Kieltämällä tämäkin saadaan varmasti ajan kanssa kuriin. Rapsuttelusta tyttö voisi nauttia tuntikaupalla ja tuntuu, että aina katsoessani Brinaa kohti sen häntä alkaa villisti heilumaan.

Brina on täynnä enerkiaa ja se etsii aktiivista kotia, jossa nautitaan pitkistä lenkeistä ja halutaan harrastaa tytön kanssa. Brinasta ei ole sohvaperunaksi.

23.2.2007 Brina on kotihoidossa Hyvinkäällä. Kotihoitaja kävi itse hakemassa Brinan Tallinnan Loomade Hoiupaikista.

22.2.2007 Brinan aika tarhalla alkaa käymään vähiin.

16.2.2007 Brina on noin 2v narttu Tallinnan Loomade Hoiupaikissa, johon se on tuotu 9.1.

Brinan silmiä et voi olla katsomatta uudelleen, ne ovat kauniin ruskeat ja katselevat sinua aluksi hiukan varovaisestikin häkin takaa. Muutaman ystävällisen sanan lausuttuasi Brinan häntä alkaa heilumaan ja häkkiin mennessäsi saat iloisen vastaanoton.

Lenkille lähdetään kiireellä ja tyttö vetää innostuksissaan jonkin verran. Juttelemalla Brinan saa kuitenkin hiukan rauhoittumaan ja juoksuaitauksessa tämä tyttö kömpii luoksesi ja nauttii rapsutuksista. Brina on ihastuttava tyttönen, joka janoaa hellyyttä ja ihmisen seuraa. Pallon kanssa neitonen innostui leikkimään ja sen touhuamista oli ilo seurata. Tarjoamani namit Brina otti todellä hellästi kädestäni, ja varoi satuttamasta minua.

Lenkillä tuli vastaan uroskoira, johon tyttö olisi palavasti halunnut tutustua. Brinan hämmästykseksi uros murisi sen leikkiyritykselle, mutta tyttö itse ei vastannut ärhentelyyn. Brina jäi itkemään häkkiin lähtiessäni paikalta. Tyttö on arvioitu kaksivuotiaaksi ja on jo valmis lähtemään omaan kotiin.