Bretty (nyk. Penni)

Lisätty sivulle: 2010-12-29

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Bretty (nyk. Penni)
31.3.2019 Pennistä tuli kissaenkeli.

***

27.2.2014 Penni sai uuden kodin Helsingistä ainoana kissana.

***

Kuulumisia kodista:

16.4.2014 Kaikki on mennyt todella hyvin, jopa paremmin kuin uskoimmekaan! Pennin nimi vaihdettiin kuitenkin Rayksi, koska huomattiin että periaatteessa kun millä tahansa nimellä kutsuttiin, kuitenkin samaa äänensävyä käyttäen niin kissa tuli luokse ja totteli.

Noin viikon jälkeen saapumisesta meille tyttö on ollut todella vilkas ja avoin, syö mieluiten kuivaruokaa, ei arastele meitä, vieraita eikä kovia ääniä yhtään ja tulee öisin sänkyyn meidän kanssa nukkumaan :) mielikuvitus hiiriä Ray tykkää joka päivä jahdata ja monesti menee maton alle kieriskelemään ja möyrimään, myöskin nyt kun aurinko paistaa sisään joka päivä niin siihen paisteeseen tyttö tykkää mennä tunneiksi makoilemaan ja nautiskelemaan lämmöstä. Kynsiäkin antaa leikata mutta vielä hieman vastahakoisesti, yksi tassu päivässä. Kaiken kaikkiaan siis menee todella hyvin. Liitteenä pari kuvaa.

***

Leikattu naaras, noin 3,5 v. Kotihoidossa Helsingissä.

Kuulumisia kotihoidosta:

17.2.2014 Penni on pienikokoinen, siro, siisti ja leikkisä kissa. Se pitää jahtaamisleikistä, jolloin se juoksee kuvitteellisen saaliin perässä ja jahtaa sitä tai on juoksevinaan sitä pakoon. Voi sitä vauhtia ja riemua! Pennillä on oma korkea kiipeilypuu. Sinne se juoksee vauhdilla ja teroittelee sen narupylväissä kynsiään. Huonekalut ovat saaneet olla rauhassa. Kiipeilypuun ylimmältä tasanteelta se tarkkailee ulkomaailmaa samoin kuin ikkunalaudalta. Se tunnistaa hyvin nimensä. Hereillä ollessaan se heittäytyy usein jalkojen juureen ja kehräten ja naukaisten kerjää rapsutuksia. Syliin se tulee vielä aika harvoin oma-aloitteisesti. Sylissäkin Penni on herttainen ja hellä eikä käytä kynsiään. Se kunnioittaa emännän vuorokausirytmiä ja antaa emännän herätä omia aikojaan. Sitten onkin jo nälkä. Ruoka maistuu hyvin. Oma koti pitäisi vain löytyä, jotta Penni voisi täydellisesti rentoutua ja kotiutua. Penni on todella mukava kissa.

11.2.2014 Lisätty pari kuvaa kuvankauniista Pennistä. Penni on hurmannut kotihoitajansa täysin ihanalla luonteellaan. Ientulehdukseen määrätyt lääkkeet neiti on ottanut nätisti ja muutenkin yhteiselo on sujunut helposti.

9.2.2014 Pennin calicitesti antoi positiivisen tuloksen. Tämä tarkoittaa, että uuden omistajan tulee seurata Pennin suun kuntoa tarkemmin. Calici voi aiheuttaa kroonista ientulehdusta ja sen riskin välttämiseksi hammaskivi tulisi poistattaa säännöllisesti – kuten kissoilla yleensäkin. Calici on todella yleinen virus, joten mikään erityiskissa Penni ei sen takia ole. Penni on juuri käynyt hammashoidossa eikä tilanne suussa näyttänyt huolestuttavalta. Mikäli calici joskus oireilee kroonisena, voi hampaiden poistot olla tarpeen.

28.1.2014 Penni etsii itselleen uutta kotia, koska yhteiselo perheen toisen kissan kanssa ei enää sujunut. Penni on erittäin ihmisrakas kissa ja se haluaa olla aikuiskodin ainoa nelijalkainen.

Penni sopii ainoastaan rauhalliseen kotiin, koska se stressaantuu helposti ylimääräisistä äänistä ja äkkinäisistä liikkeistä. Myöskään matkustaminen ei ole Pennin mieleen matkapahoinvoinnin vuoksi.

Penniä on hoidettu hyvin ja sitä on käytetty eläinlääkärissä säännöllisesti. Pennillä on vahva calici-epäily, joten uuden kodin tulee olla sitoutunut hoidattamaan siitä mahdollisesti aiheutuvat vaivat.

Omistajan kertomaa:

“Penni on todella ihmisrakas kissa, josta tuleva omistaja saa pikkuisen ystävän mahan päälle kehräämään ja halutessaan yöksi peiton alle viereen nukkumaan. Penni on hassunhauska söpöilijä, mutta myös omaa tahtoa ja luonnetta löytyy. Penni on ehdottomasti sellaisen ihmisten kissa, joka kaipaa seuraa, mutta arvostaa myös rutiineja ja omia tuttuja paikkoja.”

HUOM! Jos kiinnostuit tästä kissasta, niin ota yhteyttä varaajaan (tiedot sivun alalaidassa). Kerro mahdollisimman kattavasti itsestäsi, asumismuodostasi, perheestäsi, muista eläimistäsi, eläinkokemuksestasi, elämäntilanteestasi jne. Huomioithan myös, että kissa voi olla osa elämääsi seuraavat 15-20 vuotta. Emme luovuta kissoja vapaana ulkoileviksi.

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 120 €. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, perusrokotukset, tunnistemikrosirun ja kissa on leikattu. Kissa on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen EU-passi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissan mikrosiru on rekisteröity joko Kissaliittoon tai Turvasiru-palveluun.

***

24.4.2011 Bretty sai kodin Turusta.

Kuulumisia kodista:

7/2011 Lisätty Brettylle uusia kuvia, Bretty kävi moikkaamassa varaajaa ja tytöstä on kehittynyt oikein kaunis neiti.

5/2011 Bretty-kissa on sopeutunut oikein hyvin, vähän hän tuntuu vielä pikkuiselta ja arastelee ääniä mutta ruoka maistuu hyvin ja tuntuu tykkäävän ihmisistä kovin. Vanhemman kissan kanssa ollaan samassa tilassa silloin kun olemme itse kotona ja yhdessä jo juoksentelevat kilpaa. Leikkaushaava näyttää parantuneen myös ihan hyvin, vähän se oli matkustuspäivän jälkeen turvoksissa mutta sekin on jo täysin hävinnyt ja karvat kasvaa takaisin.

***

Naaras, noin 5kk

29.12.2010 Bretty on kaunis n. 5 kk vanha kissatyttö. Bretty stressaa suuressa kissalaumassa ja tämän takia tyttö on erittäin laiha ja tytön olisi hyvä päästä omaan kotiin mahdollisimman pian. Bretty nauttii sylissä rapsutuksista ja välillä tytössä ilmenee raisumpikin puoli ja nuoren kissan tavoin juoksentelee kissaparakissa.

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 120 €. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty sienitesti. Yli 6 kk ikäiselle kissalle on tehty lisäksi myös FeLV- ja FIV-testit. Kissalla on oma virallinen eu-passi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kats tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista on tehdään ilmoitus Eviralle.