Boris

Lisätty sivulle: 2012-01-29

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Boris
13.5.2016 Boriksesta tuli enkelikoira.

“Boris oli parasta mitä ihminen voi saada ja ne ruskeat nappisilmät jäivät monelle ikuisesti sydämeen <3”

***

24.3.2012 Boris sai kodin Helsingistä.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

15.10.2015 Boriksen sydänvika on edelleen pysynyt hallinnassa samalla lääkityksellä ja säännöllisten tarkastusten lisäksi asialle ei ole mitään tarvinnut tehdä. Noin kuukausi takaperin tosin koettiin ikävä yllätys ja oli hengenlähtö jo lähellä. Boris siis ilmeisesti söi pihalta jotain tai sai haimatulehduksen, ja vietettiin yksi viikonloppu tehohoidossa eläinsairaalassa. Alussa ei näyttänyt hyvältä, mutta sitkeä pikku katurakki kuitenkin taisteli reippaasti ja parin päivän päästä oltiinkin taas kotona. Kuukaudessa pappa on palautunut lähes ennalleen <3 Sairaalassa kuitenkin todettiin että Boris on nykyään lähes täysin kuuro, mutta eipä se tunnu menoa haittaavan. Toki mamma aina turhaan huutelee Borikselle ja eihän se tietenkään pihalla mihinkään reagoi…

Kohta on jo neljä vuotta saatu nauttia tämän herran seurasta ja pirteältä pikku pappa edelleen vaikuttaa, pienistä vaivoista huolimatta. Edelleen Boris on aktiivisesti mukana Karva-Kaverien toiminnassa, vaikka nytotettiinkin vähän taukoa toipumiseen, mutta pian taas palataan mukaan kiertämään vanhainkoteja :)

15.2.2014 Boris on voinut hyvin, vaikka sydänvika hieman onkin pahentunut ja aloitettiin lisäravinteet alkavaan nivelrikkoon. Samat lääkkeet on sydämeen edelleen käytössä, eikä annosta ole tarvinnut nostaa. Barfilla on saatu vatsakin pysymään kunnossa :)

Boris sai kesällä uuden “pikkuveljen” ja alkujännityksen jälkeen on kaikki hyvin. Boris hoitaa veikan ilta- ja aamupesun tunnollisesti joka päivä. Vielä kun veikka on karvaton niin sitä on niin mukava nuolla.

Tänään käytiin Boriksen kanssa Karva-Kaverien testissä, ja herra sai kehuja upeasta luonteesta. Tästä eteenpäin Boriksella on siis harrastus vanhusten viihdyttäjänä, mikä on ihan täydellinen harrastus meidän papalle :)
Kohta on kaksi vuotta täynnä kun tämä rakkauspakkaus muutti meille ja päivääkään en vaihtaisi pois <3

2.5.2013 Eli nyt ollaan aloitettu barfaus ja pari kuukautta on sujunut oikein hienosti. Enää ei Borista ole vaivannut löysä vatsa kertaakaan. Boris on nyt viimeistään täysin kotiutunut ja ukkeli käpertyykin aina ihan kylkeen kiinni ja seuraa perässä kotona. Parin viikon päästä käydään taas sydänkontrollissa, vaikka ainakaan ulospäin ei vaikuta siltä, että mikään olisi muuttunut. Eli pirtsakka on pappa edelleen :)

Hieman ollaan jouduttu kotona komentamaan molempia koiria välillä, kun Cara on alkanut uhmaiässään haastamaan isoveljeä. Vähän välillä rähistään, mutta onneks meillä ymmärretään, että kun äiti karjaisee niin on parempi lopettaa :D Boris on hieman ehkä rauhoittunut myös muita uroksia kohtaan ja siskoni nuori uros saikin ihan rauhassa asustella meillä muutaman viikon. Eikä tietoakaan rähinästä poikien välillä :) Liian innokkaat urokset tosin saavat edelleen kyytiä… Kaikin puolin meillä siis menee Boriksen kanssa oikein loistavasti :) Hyvää kesää Rekuille! -Kaisa

5.12.2012 Heippa taas! Nyt ollaan oltu reipas 3 kk sydänlääkkeillä ja kyllähän tuon eron huomaa! Pappa piristyi ihan silmissä kuukausi siitä kun oltiin aloitettu lääkkeet. Nyt jaksetaan taas leikkiä pikkusiskon kanssa ja riehua muutenkin. Toki ylimääräinen riehuminen ja pomppiminen ulos lähtiessä käy välillä omistajien hermoille, mutta onhan se aika söpöä katseltavaa kun Boris juoksee ja riehuu innoissaan. <3 Boris on kotiutunut meille nyt ihan täysin ja iltaisin ei enää riitä että pääsee nukkumaan sängyn jalkopäähän, vaan oma paikka löytyy isin ja äidin välistä. Tosin kun yöllä tulee liian kuuma, niin pitää siirtyä jalkopäähän.

Boriksella on edelleen ajoittain hieman vatsavaivoja ja mietinnässä onkin muutokset ruokavalioon. Yleisesti ottaen papan vatsa on tottunut omaan nappulaan, mutta välillä vatsa oikuttelee eikä koiralle uskalla juurikaan antaa esim. herkkuja. Seuraavaksi aletaan tutkia barfausta, josko siitä olisi apua Borikselle. Tosin Boris on kova syömään mm. sukkia, jotka eivät ehkä ole se paras ravinnonlähde. Eilen meni pussillinen karkkia ja “hieman” on vatsavaivoja! Boris on opettanut pikkusiskolle kaikki “hyödylliset” taidot ja yhdessä tämä duo keksii kyllä mitä mielenkiintoisimpia harrastuksia yksinollessaan. Boris osaa esimerkiksi kiivetä pöydälle, joten tämä hyödyllinen taito on nyt pitänyt opettaa myös Caralle. Cara taas puolestaan on opettanut Borikselle että postit on kiva repiä…

Tällaisia kuulumisia tällä kertaa. Ärsyttäviähän nuo ajoittain ovat, kun tekevät pahojaan, mutta en silti vaihtaisi mihinkään. <3 Hyvää joulua Rekuille, ja toivottavasti moni saa kodin jouluksi! :) -Kaisa

29.10.2012 Boris osallistui Vuoden Rescue 2012 -kilpailuun. Tarinat voi lukea täältä.

5.9.2012 Käytiin viime viikolla lääkärissä ottamassa toiselle koiralle rokotukset ja ajattelin sitten samalla kuunteluttaa “ihan huvin vuoksi” Boriksen sydämen. Boris oli kesällä hieman väsynyt välillä ja tuntui kuumalla ilmalla reagoivan vahvasti lämpöön ihan pienelläkin lenkillä. Parina kuumimpana päivänä Boris läähätti todella kuumissaan jo ihan pienen ulkoilun jälkeen. No, kuumat ilmat menivät ja Boris oli vain vähän normaalia väsyneempi. Tästä ei oltu niinkään kummissaan, koska Boris kuitenkin jaksaa riehua ihan tarpeeksi… Nyt jälkeenpäin ajatellen tosin ehkä olisi pitänyt huomata, ettei Boris enää oikein leiki Caran kanssa, kuten aiemmin.

Mutta kuitenkin onni onnettomuudessa: Caran rokotukset. Lääkäri kuunteli Boriksen sydäntä ja sanoi sivuäänen selvästi pahentuneen ja että myös kuvailemani oireet viittaisivat siihen. Nyt Borikselle määrättiin sydänlääkkeet ja vuoden vaihteen paikkeilla taas mennään kontrolliin. Mikäli lääkkeet tepsivät jatketaan samaa rataa eteenpäin. Ainakaan tähän mennessä mitään ongelmia ei ole tullut. :) Lääkärissä käydään nyt vähintään kerran vuodessa tarkkailemassa tilannetta ja tarvittaessa useamminkin.

Boris on kuitenkin edelleen reipas ja jaksaa ulkoilla, syödä ja pomppia, että toivottavasti saadaan vielä monta vuotta yhdessä ja sydänolgelma kerralla kuriin. :) -Kaisa

25.6.2012 Boris kastroitiin toukokuussa ja siltä poistettiin samalla hammaskivi. Boriksella oli myös haljennut poskihammas ja yksi kuollut etuhammas, jotka samalla poistettiin. Kaikki meni itse leikkauksessa paremmin kuin hyvin. Boriksella todettiin kastraation yhteydessä sivuääni sydämessä, mutta ei tunnu pappaa haittaavaan ollenkaan. Itse kastraatiosta Boris toipui parissa päivässä, ilman mitään ongelmia.

Kävimme tarkistamassa myös maksa-arvot pari viikkoa leikkauksen jälkeen ja ne olivat osittain laskeneet kohdalleen. Jokin häiriö maksan toiminnassa siis on, mutta lääkäri veikkasi sen vain kertovan korkeasta iästä. Lääkärin mukaan ei siis mitään huolta sydämen tai maksan suhteen, ellei koirassa näy päällepäin mitään poikkeavaa. Toki kontrollissa käydään jatkossa 6kk – 1v välein, jos ei muuta syytä käyntiin ole.

Boris on myös ollut melkoinen match show –mestari. Viidestä käymästämme mätsäristä, vain yhdessä ei ole tullut voittoa omassa luokassa. Aivan kuin Boris olisi ollut ikänsä kehässä. Vitsailemmekin aina, ettei Boris olekaan sekarotuinen vaan jonkun virolaisen koirarodun muotovalio. Söpöydessä Boris kuulemma voittaisi kaikki.

6.4.2012 Boris on nyt ollut kohta 2 viikkoa meillä ja kaikki on sujunut todella hienosti. Boris on mielettömän kiltti ja ihana vanha herrasmies. Alussa toinen koiramme (Cara) vähän vierasti Borista, mutta alle viikossa innostuivat jo leikkimään keskenään. Nyt meillä ollaan siis jo ihan kavereita. Boris on ottanut oman paikkansa laumassamme ja komentaa pikku narttukoiraamme (Cara) murahtamalla, kun tämä innostuu leikkimään liikaa.

Leluja Boris on tuhonnut varmaan jo ainakin 5, mutta onneksi täytteestä tyhjennetyt pehmolelut kelpaavat koirille edelleen leluiksi. :) Boris on kova myös vahtimaan lelujaan/luutaan, mutta iloinen yllätys oli huomata, että Boris vahtii ainoastaan, jos Cara kiinnostuu lelusta/luusta. Ihminen saa mennä ottamaan Borikselta minkä vaan pois ja Boris vastaa heiluttamalla häntää. Boris tuntuu myös rakastavan ihan kaikkia ihmisiä, täysin varauksetta. Kävimme myös eläinlääkärissä ja Boriksen maksa-arvot olivat hieman kohonneet, mutta kuulemma saattaa johtua hammaskivestä. Hammaskiven lisäksi Boriksesta ei löytynyt mitään vaivoja, ja hammaskivenpoisto tehdään lähiaikoina samalla kun Boris leikataan.

Kun Boris tuli meille oli sillä pitkä, haiseva ja takkuinen turkki. Seuraavana päivänä leikkasimme turkin lyhyeksi ja pesimme Boriksen. Olikin melkoinen yllätys minkä näköinen kaveri kaiken karvan alla piilotteli. Boris piristyi heti silmissä hoitotoimenpiteiden jälkeen ja nyt jo pomppii ja riehuu kuten Carakin. Ei uskoisi että kyseessä on iäkäs koira! :) Boris on myös omasta mielestään jo alusta asti kuulunut laumaamme ja heti ensitapaamisella Boris oli valmis tulemaan mukaamme ilman mitään suostutteluja. Kotona Boris kiipeää välillä syliin ja muiskauttaa pienen pusun poskelle ja selvästi kiittää ruskeilla nappisilmillään uudesta kodistaan.

Parempaa koiraa emme olisi voineet edes toivoa! Kiitos Rekku Rescue ja erityisesti Heidi! :) -Kaisa, Timo, Cara ja Boris

***

Uroskoira, noin 10v.

29.1.2012 Boris on noin 10-vuotias pienen kokoinen uroskoira Kohtla-Järven tarhalla. Boriksen entinen omistaja on kuollut ja siksi Boris on tuotu tarhalle 26.1.2012.

KULUKORVAUS leikatusta koirasta on 200 €. Kulukorvaus sisältää tunnistusmerkinnän, rokotukset,kastroinnin, madotukset ja loishäädön. Lisäksi koiralla on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle.