Bläku

Lisätty sivulle: 2010-02-21

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Bläku
12.6.2014 Bläkusta tuli kissaenkeli.

Murheen murtamana ilmoitan, että Rakkaamme, aarteemme Bläku siirty autuaimmille maille 12. kesäkuuta 2014.

Bläku saapui huhtikuussa 2011 omaan kotiin Helsinkiin. Bläku oli äärimmäisen ihmisrakas, älykäs, juttelevainen, luottavainen, kultaisista kultaisin, suurisydäminen ystävä.

Viime syksynä 2013 Bläkun hammaskivenpoiston yhteydessä kävi ilmi, että Bläku oli oletettua vanhempi kissa. Bläku oli hieman aiemmin alkanut laihtua ja verikokeet paljastivat munuaisten vajaatoiminnan. Ruokavalioksi otettiin heti renal-ruuat ja siihen lisäksi kaliumlisä. Bläkun paino ja kunto koheni silmissä. Kuvittelimme löytäneemme munuaistaudin varhaisessa vaiheessa ja Bläkun saavan elää hyvää elämää kanssamme vielä pitkään oikeilla hoidoilla. Bläku oli reippaan ja terveen oloinen, veikeä ilostus, josta ei päälle päin näkynyt sairaus mitenkään vielä kesäkuun alkupuolella. Yhtäkkiä Bläku väsyi ja lakkasi syömästä. Munuaiset lakkasivat toimimasta ja elimistö romahti. Tehohoidosta huolimatta jouduimme hyvästelemään rakkaan ystävämme. Ikävä on suunnaton.

Olemme kiitollisia, että saimme perheenjäseneksemme mitä ystävällisimmän ja ihanimman olennon. Olemme onnellisia, että saimme tutustua näin mahtavaan kissaan, Bläkuun!

***

23.4.2011 Bläku sai kodin Helsingistä.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

8.8.2011 Bläkun kotiutuminen on edistynyt ja hän on vaikuttaa kovin tyytyväiseltä kissalta. Hän tykkää lapsista ja kaikista uusista ihmisistä. Toisista kissoista ei kylläkään, että ehkä sai tarpeekseen tarhalla ollessaan lajitovereista. Onneksi Lurun kanssa menee jo paremmin. Eivät he ylimpiä ystäviä ole, mutta vainoaminen on loppunut. Eivätkä vihamiehet nuku tuolla tavalla hännätysten. Kyllä heistä saattaa vielä tulla hyvätkin kaverukset, heillä tämä prosessi vie aikaa. Bläku rupesi ylipäätään leikkimään yksin hiirilelulla ym. vasta joskus kesäkuussa, kun korva tuli enemmän kuntoon. Nyt ne jo leikkii yhdessäkin vaikka monesti se on sellaista alistamisleikkiä, mutta välillä he säntäilevät yhdessä lelujen kanssa ilman rähinää.

Bläku on todella erikoinen ja ihana persoona. Älykäs ja veikeä. Välillä hän “kiukuttelee” eli tekee jotain mitä ei saisi ja hän pulisee vastaan ja sitten kuitenkin lopulta tottelee. Ihan hassu, mainio katti kerrassaan. Aurinkoista elokuuta! Terhi, Joonas, Luru ja Bläku

***

Leikattu uros, noin 3-4v.

Hän on kiva, koska kun ihminen tulee ovesta sisään hän aloittaa heti puhumisen. Hän sanoo, miten on sua kaivannut ja sitten hän kertoo kaikki päivän uutiset. On onnellinen kun ottaa hänet syliin, sitten Bläkun nenä nousee ylöspäin, niin kuin hän haluaisi sanoa toisille- katsokaa missä MINÄ olen. Bläku on rauhallinen ja yleensä tulee muiden kissojen kanssa hyvin toimeen. Hän osaa käyttää hiekkalaatikkoa. Bläku on löydetty kaupungista nimeltä Kivioli 2.10.2009.

Bläku matkaa kotiinsa suoraan Virumaan tarhalta, jossa se on viettänyt karanteenissa ensimmäiset kuukaudet, jossa varmistetaan, että kissalla ei ole sairauksia. Nyt Bläku asustaa terveiden kissojen osastolla, jossa kissat odottavat kotiinpääsyä. Bläku on hyvä pitää erillään muista eläimistä pari viikkoa kotiutumisen jälkeen.

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 120€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty sienitesti. Yli 6kk ikäiselle kissalle on tehty lisäksi myös FeLV- ja FIV-testit. Kissalla on oma virallinen EU-passi, josta toimenpiteet käyvät ilmi.