Berta

Lisätty sivulle: 2011-11-26

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Berta
4/2012 Bertasta tuli enkelikissa

Bertta oli kuin minua varten tehty, rakastin häntä ensi hetkestä alkaen ja – niin oletan – se rakasti minua. Yhteiselomme sujui auvoisasti yli neljän kuukauden ajan.

Mutta nelisen viikkoa sitten Bertan ruokahalu rupesi hiipumaan, aluksi ajattelin että ihan hyvä, kun tyttö oli melko pulska ja siihen saakka kovin ahne ruoan suhteen. Mutta ruokahalu vain pieneni ja lopulta toissa torstaina ja perjantaina ei enää kelvannut mikään ja Bertta oli kovin apaattinen.

Eihän siinä muu auttanut kuin toissa lauantaina veimme hänet Viikin pieneläinklinikan päivystykseen, missä Berttaa tutkittiin koko päivän: sydän, verikokeet, ultrat ja röntgenit. Röntgen paljasti mm. että Bertassa on koteloitunut ilmakiväärin luoti. Että joku on voinut pitää pientä maalitaulunaan, en ymmärrä!

Lopulliset tulokset tulivat: ultrassa oli pahoja syöpälöydyksiä vatsaontelossa sekä suolistossa, minkäänlaista toivoa ei enää ollut. Ties mitä myrkkyjä sen ilmakiväärillä ammutun lyijyluodin lisäksi hän oli elämässään syönyt tahi syötetty? Bertta nukutettiin Viikissä ikiuneen ja lensi tähdelleni…

Bertta sai luonani kuitenkin elää onnellisena lähes viisi kuukautta, minä mokoma kuvittelin että se tyttö porskuttaa minun jälkeenikin vielä pitkään. Kaipaan ystävääni.

***

5.12.2011 Berta sai kodin Helsingistä

***

Kuulumisia kodista:

7.12.2011 Kuten monelle teistä jo tekstarillakin kerroin, niin Paksu-Bertta, lilleri lalleri pullero asettui heti aattoiltana tultuaan taloksi, kehräsi kovaa ja hieroi poskiansansa joka oven nurkkaan ja kulmaan, söi hyvällä halulla paistijauhelihaa ja kuivaraksuja. Yönkin nukkui tyynesti korituolin tyynyn päällä.

Toinen yö meni vielä paremmin. Sänkyyn likka ei ole tunkenut eikä hyppinyt pöydälle, ilmeisesti on opetettu tavoille. Vaikka kyllä meillä saisi kumpaakin hyppelyä harrastaa. Kaikki on mennyt tosi hyvin, ensin tosin vähän pelkäsin tuota pissimistä ja kakkimista, tyttö kun ei tehnyt yli vuorokauteen yhtään mitään, vaikka sisäänsä oli ahtanut ruokaa ja juomaa yllin kyllin. Pelkäsin jo että on pissinyt jonnekin nurkkiin, mutta ei täällä mun nenääni ainakaan mikään haise.

No, eilen illalla menin nukkumaan lähempänä kahtatoista eikä mitään vielä tuolloinkaan ollut ulos tullut. Sitten päätin iltarukouksessa pyytää yläkerran apua tän ongelman ratkaisuun. Ja arvaas mitä! meni viisi minuuttia, niin jo kuului vessasta kaamea rapsutus ja ropsutus. Kyllä täytyy sanoa, että yläkerrassa kuunnellaan näissä vähäpätöisemmissäkin rukouksissa, kannattaa aina yrittää ;)

Bertta on uskomattoman ihmisystävällinen katti, pyörii jaloissa heti kun osoitan elon merkkejä ja kehrää aivan valtavalla volyymilla. Ja mikä ihmeellistä, niin tulee luokse kun kutsutaan??!! semmoista kissaa mä en tähän mennessä ole vielä koskaan tavannut, oletko sinä?

Kaikkea hyvää, varmaan Bertta-tarina jatkunee jonkin tovin, elämäni kun taitaa
seuraavat viikot pyöriä tämän yhden ainokaisen aiheen ympärillä – ja vielä pitkään siitäkin…kirjoittelemisiin paksu-mamma

jk. tuo paksu-bertta on suussani jo ihan vakiintunut hellyttelynimi, se ei vain taida olla kovin kunniallinen nimi, se kun taisi olla toisen maailmansodan aikana natsi-saksan paha iso kanuuna, jolla natsit meinasivat panna lontoon matalaksi?

***

Leikattu naaras, noin 2-3v. hoidossa Tallinnassa

26.11.2011 Berta on 2-3-vuotias kolmivärinen leikattu tyttökissa Tallinnassa. Berta on vähän pyöreä tyttö, mutta hyvin ystävällinen kissa. Berta rakastaa ihmistä ja viihtyy ihmisen seurassa.Berta pitää rauhallisesta leikkimisestä. Toisista kissoista Berta ei pidä.

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 120€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty sienitesti. Yli 6kk ikäiselle kissalle on tehty lisäksi myös FeLV- ja FIV-testit. Kissalla on oma virallinen EU-passi, josta toimenpiteet käyvät ilmi.