Benjamin

Lisätty sivulle: 2007-05-21

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Benjamin
7.9.2008 Benjaminista tuli enkelikoira

Benjamin jouduttiin lopettamaan aikaisin sunnuntai-aamuna 7.9.2008. Benkku oli aikaisemminkin, viime joulusta alkaen, kärsinyt hetkittäisistä kovista nivelkivuista, joiden tarkkaa syytä tai aiheuttajaa ei tiedetä. Erityisesti ne kohdistuivat vasempaan etulonkkaan ja selkärankaan, ja eläinlääkäri epäili että poika olisi joskus joutunut auton yliajamaksi. Pahimmillaan kipuun jouduttiin antamaan morfiinijohdannainen kipupiikki, ja pari viiimeistä kuukautta Benjaminilla oli särkylääkeet. Hän oli kuitenkin iloinen ja reipas “vanhus” ja pienet kävelylenkit lähikortteleiden ympäri menivät hienosti samoin kuin normaali rauhallinen elämä.

Perjantaina 5.9 Benjamin alkoi kuitenkin olla normaalia jäykempi ja vaisumpi, huomasimme poikaystäväni kanssa, että jotain on vialla. Lauantaina Benkku alkoi olla todella kipeä, ei halunnut enään syödä eikä liikkua. Illalla soitin eläinlääkärin kotiin käymään, ja Benjamin sai opiaattipohjaisen kipupiikin jonka olisi pitänyt vaikuttaa lähes vuorokauden verran. Se auttoi kuitenkin vain muutaman tunnin, ja yöllä jouduimme antamaan Benjaminille lisää särkylääkettä. Mikään ei kuitenkaan auttanut, ja Benjaminiin sattui mielettömän paljon. Puoli kuudelta aamulla jouduin tekemään elämäni raskaimman päätöksen ja eläinlääkäri nukutti Benjaminin ikuiseen uneen.

Tiedän että Benjamin alkoi olla vanha, mutta tämä tuli liian äkkiä. Tottakai olisin voinut viedä pojan Helsinkiin tarkempiin tutkimuksiin ja leikkauksiin, mutta kukaan ei osaa sanoa paljonko aikaa olisin sillä ostanut… Jossittelu on turhaa. Sydämeeni jää Benjaminin kokoinen aukko, samoin kuin kaikille jotka tämän hienon pienen koiran tunsivat. Hän oli maailman kiltein, ymmärtäväisin ja kultaisin ystävä. Nuku rauhassa ja ilman kipua, Benjamin. Anni-Elina

***

3.6.2007 Benjamin sai kodin Tampereelta

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

3.11.2007 Syysterveisiä! Kohta on puoli vuotta Benkun kanssa yhteiseloa takana, ja päivääkään en vaihtaisi pois. Meillä on mennyt todella hienosti, vanhaherra luottaa ihmisiin jo aivan eri tavalla, ja saattaa jopa joskus innostua hieman leikkimäänkin. Autossa, junassa ja bussissa kuljetaan nätisti eikä vieraassa paikassakaan olla kauaa ihmeissään, olemme käyneet muutaman kerran Rovaniemellä vanhempien luona kylässä ja heti oli hauva kuin kotonaan. Pientä eroahdistusta on vielä kun menen esim. kauppaan, mutta se unohtuu kuulemma nopeasti.

Alussa meillä oli hieman ongelmia, kun Benjamin tuppasi rähisemään muille koirille, mutta ilmeisesti kastraatio on nyt vaikuttanut eikä uhoamista aiheuta enää muut kuin aikuiset uroskoirat. Ja niistäkin löytyy poikkeuksia, kuinkas muutenkaan. Kämppiskoira Vilin kanssa tullaan toimeen ihan mukavasti, Viliä jotkut tilanteet välillä hieman rasittavat mutta Benjamin on onneksi niin omissa oloissaan ettei reagoi sen ärinään. Muutenkin Benjamin on uskomattoman rauhallinen koira, joskus hieman mietityttää, että olisikohan se sittenkin jo päälle 10-vuotias…? Noh, olkoon ruokinnan ansiota tai muuta, kunto on herralla parantunut huimasti kuitenkin. Mielestäni silmien kaihi ei ole ainakaan pahentunut kovasti ja nivelet liikkuu paljon paremmin, puhumattakaan turkista joka on räjähtänyt kasvuun. Nykyään Benjamin on pentukarvainen pallo, ja lenkillä kuuluu silloin tällöin lapsien kommenttia ” Hei, lelukoira! “…..heh.

Päivät Benjaminilla menee suurimmaksi osaksi nukkuessa, virikeleluja, luita ja kaveri kyllä olisi mutta herra tahtoo lepäillä. Luokse Benkku tulee vaihtelevalla menestyksellä käskystä, mutta muita temppuja en ole sille edes yrittänyt opettaa kun kun hauva on niin hyvätapainen muutenkin. Ainoa rasittava piirre on loppumaton kerjääminen vikinällä ja tassuja antaen, vaikka sitä on koitettu kitkeä pois. Mutta kai Benjamin on saanut ruokansa joskus niin, joten ei sitä syyttääkään voi. Hassu hauva kaikin puolin. Tässä olisi muutama kuva koiruudesta, ja puolustan nyt ettei Benkku ole niin paksu miltä näyttää, tuota karvaa vain on PALJON ! :) Mukavaa talvea kaikille! Terveisin AE Seipäjärvi ja Benjamin

8.6.2007 Heips kaikki! Terveisiä Tampereelta! Tässä nyt muutama kuva olisi karvakuonosta :)Sunnuntaina siis iltapäivästä saavuimme kotio, junamatka meni hieman hämmentyneenä mutta ihan ok. Oikein kivasti on sitten mennyt, sisäsiistiksi ollaan ilmeisesti opittu muutaman ekan päivän vahingon jälkeen ja tänään on Benjamin jo ollut ihan yksin ja kiltisti kun olin töissä, mikä on kyllä ihan upeaa. Kovasti nukkuu eikä ruoka vielä maistu kunnolla, mutta kävelyllä se on kiinnostunut ja reipas.

Toisista koirista Benjamin ei kauheasti välitä, huomioi kyllä muttei kisko eikä hauku. Froliceilla voi kyllä olla osuutta asiaan, heh ;)Koirakämppis Vili on tänään vielä matkoilla, mutta saa nähdä miten käy kun nämä kaksi kohtaavat. Koiraportti on varalle jo hankittu. Ihottuma on melkein parantunut, ei enää kutise ja karvakin alkaa kasvamaan. Pesin ja leikkasin turkin heti maanantaina, tosi hienosti antoi käsitellä vaikka hetki menikin ja roskapussillinen lähti takkua ja rastaa… mut kyllä poika näyttää nyt hienolta :)

Eipä tässä, pikkuhiljaa mennään ja kohta mulla on jo lomakin niin sitten on enemmän aikaa touhata. Vähän on vielä Benjamin ulalla kaikesta, mutta häntä heiluu jo ja lenkille lähtiessä jopa ihan saa varoa kun poika on niin innoissaan. Mut jeps, jatketaan tieuran suunnassa ja tsemppiä kaikille “pariskunnille”! :) – ae ja benjamin-

***

Uroskoira, noin 6v.

21.5.2007 Benjamin n. 6-vuotias uros Loomade Hoiupaikin numero 5706. Korkeus n.45 cm Benjaminilla on lääkehoito, koska turkin hoitamattomuuden vuoksi sillä on ihottumaa. Tuotu tarhalle 10.5.2007 Benjamin on valmis rokotusten puolesta matkustamaan Suomeen 1.6.-07 lähtien. Tuleva omistaja hakee Benjamin Tallinnasta yhdistyksen avustuksella. Kulukorvaus Benjaminista on 100 €.