Beata

Lisätty sivulle: 2011-07-30

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Beata
12.11.2015 Beatasta tuli enkelikoira.

***

1.12.2011 Beata sai kodin Hikiältä.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

15.6.2014 Ajattelin pitkästä aikaa kirjoitella Beatan kuulumisia. Neiti alkaa olemaan vanhus, näkö ei ole enää entisellään eikä oikein jaksa lenkkeilläkään enää pitkiä lenkkejä. Kuulo on kyllä täydellinen :) Olen vuosien saatossa ymmärtänyt miksi joku on hylännyt Beatan, hänellä on pahat ruoka-aineallergiat joista on johtunut karkea turkki sekä paha haju.

Eläinlääkäri veikkaili viime käynnillä että Beata olisi noin 8-9 vuotias. Edelleen Beata on täydellinen kumppani, ei räyhää muille, ei vedä hihnassa ja on muutenkin aina kuin ihmisen mieli.

Leikkasimme juuri hänelle kesä turkin jotta olisi hieman viileämpi olla ja tässä laitan samalla kuvan ennen ja jälkeen parturoinnin :) Terv. Liinu ja Beata

6.1.2012 Beata on kotiutunut todella hyvin, mukavuuden ja hellyyden kipeä neiti on. Rakastaa rapsutuksia ja sohvalla löhöämistä. Usein köllöttää myös sohvan selkänojalla, kävelee myös selkänojia pitkin sohvalta toiselle, kuin kissa. Edelleenkään ei hauku sisällä, paitsi jos innostuu oikein leikkimään. Pihalla Beata ei vedä hihnassa eikä räyhää muille koirille, haluaa haistaa heidät jonka jälkeen ei osoita minkäänlaista kiinnostusta enään vaan jatkaa tyynesti matkaa. Yksin kotiin jäädessään ei ole enää ulvonut eikä tehnyt mitään “pahaa”, taitaa vaan maata eteisessä odottaen että joku tulisi kotiin. Loisto yksilö tuli meille ! =) -Liinu-

***

Steriloitu narttukoira, noin 4v.

22.10.2011 Beata on kotihoidossa Hikiällä.

16.11.2011 Beata on todella kiltti, antaa kiltisti tehdä kaiken. Ei hauku sisällä, ei edes ovikelloon, kulkee hihnassa vetämättä vierellä ja rappukäytävässä kulkee todella hienosti, ei höhellä =) Ruuan odottaa istuen ja syö kun annan luvan ja osaa kaikki peruskäskyt. Vielä harjoittelemme yksin jäämistä kotiin, on ollut tunnin yksin kotona, ei tehnyt mitään pahaa mutta oli ulvonut n. 15 min meidän lähdön jälkeen, pikku hiljaa siis totutellaan yksin kotona olemiseen pienin hetkin.

Käytin eilen Beatan eläinlääkärissä Hyvinkäällä, jossa sai kyllä niin parasta hoitoa, minä sekä koira. Beatalla ei ole korvatulehdusta eikä korvapunkkeja eikä hiivaa korvissa, onneksi. Jatkan kuitenkin vielä viikon verran huuhtelua ja tippojen laittoa koska korvissa oli vielä jonkun verran eritettä. Eläinlääkäri kehui Beatan kuntoa hyväksi, lihaksia löytyy ja turkki on todella hyvässä kunnossa. Beata sai myös kehuja kiltin luonteensa vuoksi, antoi lääkärin tutkia ja hutkia. Olen pessyt Beatan, leikellyt hänen kynsiä ja harjannut turkkia ja neiti antaa tehdä kaiken ilman mitään mukinoita, todella unelmakoira =) -Liinu-

24.10.2011 Beata toimii kuin unelma, tänään aamulenkin jäljiltä jo riehaantui leikkimään kunnolla tumpulla. Hänellä ja Ticolla on omansa. Beata ei osaa vetoleikkejä eikä hän aggressiivisesti riehu, lähinnä hökeltää. Lika, tuo pieni musta Kohtla-Järveläinen pitää isomman akan mainiosti ruodussa. Lika ja Beata löhöilevät molemmat sohvalla, Likalla omat paloitellut Frolicinsa nenän vieressä, joten tietty B halusi niitä. Murahdus ja mulkaisu Likalta ja Betsku pysähtyi kuin seinään. Beata nukkuikin Likan kanssa olohuoneen sohvalla eikä enää sängyssä. Eli alkaa kotiutumaan ja rohkaistumaan. Minunkaan perään ei tarvitse joka kerta lähteä.

Eilen mittailin Beataa. Säkä on suurin piirtein 54, makuuvenytys tassun kärjestä takatassun kärkeen on n. 110. Hän vierastaa mittailua, joten vaivihkaa tarkennan mittoja. Itselläni on ollut rottis, joka oli nimensä veroinen: Nana. Eli pieni. Beata on hoikka, ei laiha. Kylkiluut kyllä tuntuu, lantioluutkin myös. Ruokahalu on todella hyvä, joten kyllähän hän painoa kerryttää varsin nopeasti. Turkki kiiltää, kiilsi jo himmeästi ennen pesua. Beata valitettavasti tuoksahti voimakkaasti, vaan se on heillä sangen tavallista. Kynnet ovat aivan liian pitkät, mietin tässä, että aikanaan eläinlääkäri voisi ne joskus lyhentää. Eläinkaupasta saa myös niitä aivan ihania lehmän polvia, joka on meidän koirilla must!

Kävimme eilen poikani pihalla näyttäytymässä. Pikkutytöt siinä silittelivät Ticoa, Beatapa vetäytyi selkäni taakse ja mörräsi kerran, pari. Arkailee siis noin 3-5-vuotiaita. Lapset olivat rauhallisia, seisoivat kuistilla, kun Beata esitti arvionsa tilanteesta. Käytökseltään Beata on todella upea, hämmästyin aivan kun hän kulkee rinnalla vieressä aivan itsekseen. Katselee ja nuuhkaisee välillä Ticoa, joka matkustaa rollan korissa. Edetään hitaasti ja rauhallisesti, aivan Beatan omaan tahtiin. Ikää Beatalla ei mielestäni ole arvioitua 4-6 vuotta, tyttö on huomattavasti nuoremman oloinen. Itse olettaisin ikähaitarin asettuvan 2-4 väliin. -Hannele-

23.10.2011 Mission accomplished :) Beatan hain, hyvin onnistui kohdakkain osuminen Ikean kohdalla. Rouva Karvaturri matkusti hienosti autossa, kaksi kertaa pysähdyttiin matkalla jaloittelemaan ja juomaan sekä tarpeille. Kananpalasilla hänet houkuttelin autoon sisälle, kun hiukan arasteli asiaa. Maha on kunnossa, ei ripulia. Oikeaa korvaa ravistelee, laitan pesun jälkeen hänelle korvatipat. Pikkuisen on vahtiviettiä, parin haukku-ulvonnan verran piti aamulla avata ääntä perhoskoiran ohi kävellessä, sekin meidän Ticon kehoituksesta. Äsken kävin kaikki kolme kerrallaan matkassa mukana lenkillä, naapurin koiran nähdessään omat aloittivat normikuoronsa, Beata päästi kaksi puolittaista haukusta hiukan hämmentyneenä.

Tutustutin porukan eilen keskenään, noin puolen minuutin ajan, puutarhassa, kiersimme talon ympäri yhdessä ja eikös etuovelle päästyämme naapuritalon kissa liittynyt joukkoon. Hän tuli nukkumaan meille, kuten normaalisti. Beata vain katsoi ja niin portailla kaikki neljä odottivat sulassa sovussa, että saan oven avattua. Kissakaan ei Beatalle edes sihahtanut.

Minulla on 105 cm leviä sänky, Beata nukkui yön hyvin huomaamattomasti jalkopäässä kiepillä. Tico tapansa mukaan tyynyllään päätypuolessa. Lika onneksi päätti jäädä nukkumaan kulmasohvan nurkkapaikalleen. Ahdastahan siellä olisi muuten ollut :D Tico murraa hiukan, kuten asiaan kuuluu. Lika ja Beata ovat hyvin neutraaleja toistensa suhteen. Beataa eilen ruokkiessa, kun hän ensin sisään päästyään oli lohmunnut kuin kauhakuormaaja kaikki lattialla olleet ruokakipot tyhjiksi, sitten toisella kerralla hän istahti hienosti, odotti lupaa ja sitten vasta söi.

Erittäin oppivainen ja miellyttämisen haluinen hän on. Piskuinen hännäntynkä vispaa saaden takajalat tahtiin mukaan. Kunhan tämä alkujännitys rauhoittuu häneltä ja alamme ymmärtämään toistemme eleitä, hän on varmasti taipuisa luonne. Yksinään lenkillä ollessa hihnan kiristyessä tyttö hidastaa melkein pysähtyen. Lähden hänen kanssaan tuonne metsään iltapäivällä, kun pakkanen hellittää. Pääsee enemmän itsenäisemmin kulkemaan, kun pikkuiset eivät ole mukana, toinen menossa itään ja toinen länteen.

Suihku ei ollut lainkaan mieleen, pelotti ja inhotti kovasti. Rouva kirjaimellisesti pakeni “vuorille”. Kyllä mulla oli naurussa pitelemistä, kun iso märkä koira köllähti tyytyväisenä ylimmälle lauteelle kissan petiin karkuun :)

Vaan sain tytön pestyä sen verran, ettei mennyt hermojensa yli. Sitten hän palkitsi minut hätäkakalla, joka on aivan ymmärrettävää. Pesu sujui todella hyvin, kunhan Beata rauhoittui hiljaisen suihkuvanan ja runsaiden rapsutusten mukaiseen pesuun. Korviin sain laittaa todella hienosti tipat, kääntyi kyljelleen hoidettavaksi. Beata osaa peruskäskyjä, huomasin, käb sai tassun kauniisti ojentumaan. Istuminen luonnistuu, samoin luokse tulo, remmissä kulku, sohvalla ja sängyssä nukkuminen. Selkeästi kotikoirana ollut :D Terveisin, Hannele ja karvaiset kakarat

3.10.2011 Beatalle oli tehty kesäkampaus ja eihän tyttöä ensin meinannut uskoa samaksi. Beata on koira joka rakastaa kaikkia ja tyttö saikin vapaasti juoksennella pihalla, jossa Beata kävi moikkaamassa kaikkia ihmisiä sekä koiria, joita taluteltiin. Luonteeltaan Beata on pentumaisen innokas ja erittäin iloinen koiratyttö.

30.7.2011 Beata on n. 4-6 vuotias tyttökoira Raplan tarhalla. Beata on saanut pennut 9.6.2011. Beata on ystävällinen ja hyväluonteinen koira. Beata tulee toimeen lasten kanssa. Beatan häntä on typistetty “entisessä elämässä”.

Beata luovutetaan uuteen kotiin steriloituna,tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Uusi omistaja noutaa Beatan Tallinnasta. Beata tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus Beatasta on 250 euroa.