Bastet

Bastet nukutettiin 7.9.2020 ikiuneen.

***

Lisätty sivulle: 2010-11-12

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Suomi

Bastet
10.11.2010 Bastet muutti omaan kotiin Helsinkiin yhdessä Stormin kanssa.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

24.11.2015 Terveiset Bastetilta ja Roosalta! Vaikea uskoa, että jo viisi vuotta vierähtänyt siitä kun tytöt tulivat. Tyhjää olisi elämä ilman näitä mamman pöpsyköitä. Hyvin on mennyt, ja terveinäkin saaneet olla, mitä nyt Roosalla hammaskiveä (ja on sen verran sähäkkä, ettei harjaaminen oikein tule kyseeseen). Kisuista on toisilleen kivasti seuraa, ja edelleen tulevat hyvin juttuun keskenään. Bassen kanssa käydään kesäikaan ulkona, ja tarkkana saa olla ettei neiti pääse nappaamaan linnun- tai oravanpoikasia! Selvästi olisi kyllä tehokas saalistaja. Välillä tuntuu että Basselle sisällä olo on turhan tylsää, kun sillä on kokemusta ulkoelämästäkin. Siksi olen ruvennut enempi virikkeistämään esim. kuivamuonanappuloita piilottamalla ja naksutinkoulutuksella. Pari vuotta sitten Roosa pissi muutaman kerran sänkyyn, mutta asia korjautui sopivan hiekan löydyttyä (pitää olla mikrohiekkaa) ja ahkeralla laatikoiden putsaamisella. Teen usein töitä kotona, ja kisut toimivat assistentteina köllimällä läppärin vieressä, johon heille on asetettu pediksi emännän villatakki. Tyytyväinen isäntäväki ja ilmeisesti aika tyytyväiset kissat kiittävät Rekku Rescueta hyvästä työstä ja toivottavat hyvää jatkoa!

13.3.2011 Hei, tässä Bastetin ja Roosan (entinen Storm) kuulumisia. Kuvia ei ikävä kyllä ole, en ole onnistunut ottamaan kuvia jotka tekisivät heille oikeutta. Roosa näes hermostuu kameran äänestä niin että sille tulee epäluuloinen ilme tai pomppaa pois… No, joka tapauksessa kisut voivat mainiosti ja ovat NIIN hyviä kavereita, pesevät toisiaan ja nukkuvat usein yhdessä kasassa emännän jalkopäässä. Hippaa ja painia harrastetaan päivittäin. Alkuaikoina Roosa tykkäsi myös uittaa leluhiiriä vesikupissa mutta nyt kypsyttyään ja aikuistuttuaan hän ilmeisesti on katsonut että se on liian lapsellinen leikki. Steriloinnissa käytiin vuodenvaihteessa. Operaatio ei muuttanut Roosan luonnetta mitenkään, Bastet muuttui ehkä vähän vähemmän leikkisäksi ja masua on tullut pikkuisen (vaihdoinkin siksi kuivamuonan vähärasvaisempaan sterilized-versioon). Molempien lempiruoka on raaka liha (lajilla ei väliä), mutta muukin maistuu. Mitäs vielä kertoisi… Nämä ovat kerta kaikkiaan ihania kissoja, joita saa helliä mielin määrin. Tulevat aina vastaan ovelle, ja Roosa heittäytyy heti selälleen ja on että ”rapsutusta kiitos”. Mielellään myös seuraavat vierestä, mitä jännää ihmiset tekee esim. keittiössä, ja hyppäävät syliin kun olen tietokoneella. Varsinkin Roosa rakastaa olla emännän sylissä vaikka tuntikausia, ja molemmat tykkäävät kovasti olla peiton alla (!) Bastetin mielestä kaikki ihmiset on tosi kivoja, myös pienet lapset. Roosa suhtautuu vieraisiin varauksellisemmin. Paljon kiitoksia Rekku Rescuen Sandylle, joka keksi ehdottaa minulle tätä kissakaksikkoa!

17.11.2010 Bastet ja Roosa-kissa (entinen Storm) ovat nyt olleet uudessa kodissa viikon ja kotiutuneet hyvin. Emäntä on onnesta soikeena kun on saanut näin viehättävät kissakaverit! Ruoka, uni ja leikki maistuvat hyvin tytöille ja tulevat mainiosti juttuun keskenään. Roosa seuraa aika tiiviisti Bastetia ja ottaa siitä mallia kaikessa. Bastetin mielestä Roosa on joskus liian tunkeileva, mutta kärsivällisesti se suhtautuu ja opastaa Roosaa käyttäytymään kissoiksi. Sitäpaitsi Bastetkin selvästi tykkää leikkiä Roosan kanssa, olen esim. kuullut kun se kutsuu Roosan hippaan. :-) Tytöt nuolevat toistensa turkkeja ja joskus vetävät sikeitä molemmat emännän kyljessä… Voiko ihanampaa olla?

Bastet on lempeä ja sosiaalinen, ja Roosasta on kuoriutumassa oikea sylikissa. Yhtenä päivänä se nukkui sylissä melkein tunnin, siinä vaiheessa reidet oli niin puuduksissa että oli pakko siirtää kisu… Tytöt ovat myös auttaneet emäntää kirjoitushommissa tietokoneella. Muita suosittuja juttuja on tv:n katsominen (Roosa), lintujen ja oravien katselu ikkunasta (Bastet), Cat Dancer -lelu sekä pallon/hiiren perässä juokseminen eteiskäytävää pitkin (molemmat).

Kuvia tulossa, kunhan talouden kuvausvastaava saapuu työmatkalta!

***

Naaras, noin 2-3v. (lokakuussa 2010) Helsingissä

10.11.2010 Kaunistakin kauniimpi, suloistakin suloisempi ja ystävällistäkin ystävällisempi Bastet-emo on valmis lähtemään omaan kotiin. Bastet on saanut nimensä egyptiläisen kissajumalattaren mukaan, koska se nyt vaan on niin äärettömän kaunis ja ihana kissa. <3

Bastet on jäänyt kulkukolleille viritettyyn loukkuun elokuun 2010 alussa Helsingissä. Bastet oli silloin viimeisillään tiineenä. Kissa oli myös ihan täynnä punkkeja ja todella matoinen. Niin, ja maailman ihmisystävällisin tyttönen on ollut alusta asti. Kyseessä on siis selvästi jonkun hylkäämä kotikissa.

Elokuun 18.-19. välisenä yönä mamma synnytti neljä ihanaa kollipoikaa kotihoitajan toimiessa doulana ja kätilönä. Bastet on hoitanut poikiansa esimerkillisesti 12 viikkoa. Sekä emo että pojat ovat nyt valmiita lähtemään rakastetuiksi perheenjäseniksi pysyviin koteihin. :D

Kulukorvaus leikkaamattomasta kissasta on 100 euroa. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun.