Basil

Lisätty sivulle: 2007-05-14

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Basil
4.11.2011 Surukseni joudun ilmoittamaan, että Rekkujen kautta perheeseemme tullut Basil on siirtynyt viime viikolla ajasta ikuisuuteen ja haudattu mökillemme Alastarolle.

Viimeiset puoli vuotta olivat selvää alamäkeä vaikka vanhuus oli jo pidemmän aikaa ottanut otetta villakoiraherrasta monin eri tavoin. Mm. jonkin asteisen seniliteetin muodossa (eksyi paikkoihin ja välillä hämmentyi tutuista asioista, saattoi mm. juosta herkkujakin karkuun ennen kuin sai huokuteltua maistamaan esim. makkaran palaa). Lopulta takapää alkoi pettää ja lyhyetkin lenkit veivät voimat tuntien ajaksi. Kun viimeinen viikko meni rakkaalta perheenjäseneltä melkein nukkuessa ilman, että mitään parannettavaa sairautta tai vikaa löytyi – ainoastaan korkea ikä ja kova elämä – tässä vaiheessa jo lähes kuuro ja huononäköinen vanhus päästettiin leikkimään niille ikuisille metsästysmaille.

Joka tapauksessa, lämpimät muistot elävät. Ulla perheineen, Tuusula

***

4.7.2007 Basil sai kodin Helsingin seudulta.

Kuulumisia ja kuvia kodista:

27.3.2009 Hei! Haluan kertoa hieman aikoinaan tänne Tuusulaan adoptoidun Basilin kuulumisia. Kuten olen kertonut, mitään sopeutumisvaikeuksia Basililla ei missään vaiheessa ollut, ja ajan myötä vanhasta herrasta on tullut poikani, Artun, “oma koira”. Basilin harmaus on vähentynyt huomattavasti alkuaikoihin verrattuna eikä herralla ole ollut edes nuhaa muuttonsa jälkeen.

Kaiken kaikkiaan Basil on alusta alkaen ollut onnistuneen rescuekoira-adoption perikuva niin käytökseltään kuin muiltakin ominaisuuksiltaan. Nyttemmin eläinlääkäri arvioi Basilin iäksi korkeintaan sen kahdeksan vuotta:) Edelleen herra on hyvin nöyrä ja alistuva, mutta esimerkiksi alkuaikoijen ruoansieppaukset ovat loppuneet kokonaan Basilin oppiessa luottamaan siihen, että ruokaa kyllä tulee joka kerta, kun vain malttaa odottaa. Näistä pienistä sivujuonteista tuntuu olevan ikuisuus, herra on osa perhettämme ja parhaillaan harkitsemme toisen rescue-koiran hankintaa ottaen edelleen riskit ja mahdollisesti eteen tulevat hankaluudet huomioon.

Erityisesti mökkeily ja vapaana pienessä saaressa mellastaminen, ja sen jälkeen luonnollisesti tuttujen syliin kapuaminen, ovat tuntuneet olevan tälle koiralle juuri sitä mitä hän on kaivannut. Haluammekin koko perheen voimin vielä kerran sanoa kiitokset herttaisesta perheenjäsenestämme:) Aurinkoisin kevätterveisin,
Ulla & Basil, Tuusula

***

Uroskoira, noin 5-6v.

7.6.2007 Hei! Olen syntynyt vuonna 1999 musta villakoira ei kastroitu, eloisa, leikkisä, seurallinen käytöstavatkin omaava Basil, nyk. kutsumanimeltäni Pasi. Tällä hetkellä olen kotihoidossa jossa on kavereina kissoja.

Toivoisinkin löytäväni vastuullisen kodin, jossa saisin viettää rauhassa vanhuuden päiviä, ei liikaa melua, eikä mielellään muita koiria. Osaan kulkea nätisti valjaissa ulkona ollessa, eikä oikein noi toiset koiratkaan tunnu kiinnostovan lainkaan. Asustelen tällä hetkellä kerrostalossa, mutta olisihan se kiva jos minulla olisi oma piha jossa voisin lököillä varjossa. Jos olet kiinnostunut minusta otapa yhteyttä Heidiin ja juttele hänen kanssaan asiastani.

14.5.2007 Basil on n. 5-6 vuotta vanha uros, jonne se on tullut 30.4. Basil on löydetty kadulta alueelta, jossa asustelee kodittomia ihmisiä. Basil on ihmisiä kohtaan todella ystävällinen, rapsutuksista Basil pitää erittäin paljon. Toisia koiria herra ei ole tavannut kuononetäisyydeltä, joten siitä ei ole varmuutta. Basil haukkuu häkissään jonkin verran, mutta ei räkytä kokoaikaa kuitenkaan. Basil on arvioitu noin 5-6 vuotta vanhaksi, korkeutta herralta löytyy noin 45 cm. Basil kävi tarhalla pesussa ja föönäyksessä ja herra nautti tästä toimenpiteestä kovasti, tassuakin tarjosi monta kertaa. Basil on suhteellisen hyvässä kunnossa, lenkillä kävelee hienosti ja leikkiaitauksessakin innostui kovasti juoksemaan pallojen perässä.

Kulukorvaus Basilista on 150 €.