Bagira

Lisätty sivulle: 2006-12-27

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Bagira
21.8.2015 Bagirasta on tullut enkeli.

***

12/2005 Bagira sai kodin.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

1/2006 Tässä hieman Bagiran kuulumisia. Bagira on ollut luonani noin kuukauden ja sen kotiutuminen on mennyt oikein hyvin. Alun molemminpuolisen häsellyksen ja tutustumisen jälkeen, neiti on alkanut rauhoittumaan ja oppimaan hurjaa vauhtia uusia asioita. Hihnassa kulkeminenkin on jo helpompaa ja rauhallisempaa; ihmiset ohitetaan jo mukisematta. Kaikki liikkuva kiinnostaa, etenkin muut eläimet, joita kohtaan suhtautuu kuitenkin kiltisti, mutta yli-innokkaasti. Ei ole rähjännyt, vaikka toinen koira niin tekisikin. Tosin ihan kauheaa tapausta ei ole vielä vastaan tullut.

Yksinjääminen on pääasiassa sujunut hyvin, pieniä kommelluksia lukuunottamatta. Tällä hetkellä sen oleskelutilaa on jouduttu rajaamaan sen yksin ollessa, sillä ulko-ovikin on todistettavasti aukaistu omin käpälin. Reissu päättyi kuitenkin onnekkaasti :) Rakastaa yli kaiken vieraita ja olettaa vieraidenkin rakastavan häntä. on oppinut kuitenkin hieman hillitsemään rakkaudenilmaisujaan ja tulee käskystä minun lähelleni makaamaan (ainakin hetkeksi). Hyvin on lähtenyt meillä yhteiselo käyntiin. Huimaa kehitystä on jo tapahtunut ja uskallan toivoa tältä koiralta aika paljon! Terveisin: Teija Ja Bagira

***

Steriloiut narttu, noin 2v.

29.11.05 kuulumisia hoitokodista: Bagira saapui meille kotihoitoon 25.11. Tämän noin 2-vuotiaan leikatun neidon strategiset mitat ovat noin 30kg ja 60cm. Bagiran turkki ja hampaat ovat todella upeassa kunnossa ja muutenkaan ei ole merkkejä siitä että olisi joutunut “kokemaan kovia”. Suhtautuu iloisesti ja luottavaisesti ihmisiin.

Hieman kömpelön oloinen olemus ja ulkomuoto ovat kuin karhunpennulla. Bagira tuntee nimensä, ymmärtää jonkin verran peruskäskyjä (ei, istu, jne) muttei aina malta keskittyä. Tyttö käyttäytyy kiltisti, mutta “pentumaisesti”. Miellyttämisenhalu ja ruokahalu helpottavat oppimista. Hihnassakulkemista pitää harjoitella vielä lisää (ei tod.näk. omaa tästä paljoa kokemusta vielä), ei kuitenkaan rähjää remmissä vaan lähinnä on “innoissaan kaikesta”. Bagira ei juurikaan hauku kun muutkaan koirat eivät hauku. Hoitopaikka on kerrostalossa ja ainakaan vielä ei ollut ongelmia.

Toisten koirien kanssa olemisesta ei vielä ole ehtinyt tulla paljoa kokemusta hoitopaikan pysyvää asukkia, 3-vuotiasta Viski-urosta lukuunottamatta. Viskin kanssa Bagira tulee toimeen loistavasti. Narttuihin ei olla vielä ehditty tutustua tarkemmin, koirapuistossa tosin vanhemman leikatun nartun kanssa olo sujui ongelmitta. Bagira on ollut tähän mennessä lyhyitä aikoja sekä yksin että Viskin kanssa kahdestaan ja tämäkin on sujunut hyvin (ei ole hakkunut /ulvonut perään tai purkanut ahditusta tuhoamalla paikkoja). Verhot olemme pitäneet kiinni sillä pihalla nähty varis sai tytön innostumaan.

Bagira on todella leikkisä ja nauttii kaikista hoitopaikan leikkikaluista. Kaikenlaiset “älypelit” olisivat todennäköisesti tytölle mieluisia. Bagira nauttii silminnähden ihmisen läheisyydestä. Ei aristele esim. nousevaa kättä tai äkkinäisiä liikkeitä. Neitoa saa myös käsitellä rauhassa, seisoi pestävänä rauhallisena ja nautiskeli saamastaan hellyydestä. Antaa leikata kynnet jos vain pusuttelulta näet mitä leikata. :) Pienten lasten kanssa olemisesta ei ole tietoa. Kissoja epäillään jahtaavan. Bagira on todella valloittava ja onnellinen “nalle”, josta saa varmasti pehmeällä peruskoulutuksella upean ystävän! Tervetuloa tutustumaan!

Bagira tuli Suomeen kotihoitoon Rekku Rescue ry:n sekä Petsin yhteistyön kautta. Lisätietoja Bagirasta Petsin kuvagalleriasta.

Bagira on aikuinen, steriloitu keskikokoinen, n. 2-vuotias narttu. Bagira tuli kotihoitoon Helsinkiin, ja sitä voi sopimuksen mukaan mennä katsomaan.