Auli

Lisätty sivulle: 2011-02-27

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Auli
18.12.2014 Aulista tuli kissaenkeli

Hei! Ikäväkseni jouduin saattelemaan Aulin viimeiselle matkalleen 18.12.2014. Aulilla oli diagnosoitu ruoka-aineallergia, astma ja kilpirauhasenliikatoiminta. Nämä olivat hoidossa, mutta niiden lisäksi Auli sairasteli melko usein koko sen kolme vuotta, jotka sen kanssa sain viettää. Nyt loppuvuodesta Aulin kunto alkoi selvästi heiketä, vatsa pyöristyi ja Auli erakoitui, mikä viittasi kipuun, joten päätin, etten kiusaa Aulia taas uusilla tutkimuksilla ja hoidoilla. Epäilyksenä oli, että Aulilla oli vatsasyöpä.

Auli oli suuri persoona pienen kissan muodossa ja elämään sen kanssa mahtui paljon (enemmän) hyviä aikoja. Auli oli utelias kissa, joka otti paikkansa uudessakin ympäristössä hetkessä. Auli oli kissa, jolla oli pokkaa mennä kahden tappelevan koiran väliin ja läpätä niitä kuonoon niin, että lopettivat. Auli viihtyi sylissä, tykkäsi ruuasta ja ulkoilusta.

Laitan mukaan Aulistä tänä kesänä otetun kuvan, jossa se loikoilee nurmikolla takapihallani. Auli rakasti nukkua ulkona, siellä se oli tyytyväisimmillään.

Terveisin, Leila

***

12.3.2011 Auli muutti omaan kotiin Nummelaan.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

18.2.2012 Kuvaterveiset Aulilta.

15.7.2011 Kesäterveiset Aulilta! Auli voi hyvin ja on kotiutunut. Ruoka-ajat ovat edelleen Aulin päivien kohokohtia. Syömisen ja nukkumisen lisäksi Auli tykkää ulkoilla valjaissa ja katsella maisemia lasitetulta parvekkeelta. Saattaapa joskus tapahtua sellaistakin, että Auli innostuu leikkimään hetken aikaa kisurilla tai säntäilemään ympäri asuntoa. Nuo hetket ovat kuitenkin lyhyitä ja niiden jälkeen maistuu taas ruoka, silitykset tai uni.

Koirani Kenin seurassa Auli oleilee nykyään jo rentoutuneesti, saattavatpa joskus jopa nukkua vierekkäinkin. Aulin suhtautuminen Keniin muuttui selvästi sen jälkeen, kun Auli oli kesälomamatkani ajan eläinhoitolassa. Vanhana kissatalokonkarina Auli tietenkin pärjäsi siellä hyvin, mutta oli selvästi onnellinen kotiinpaluusta, jopa siinä määrin, että alkoi hyväksyä Keninkin aiempaa paremmin.

Ensi alkuun Auli harrasti jonkin verran merkkailua, mutta se tapa on nyt jäänyt pois, kunhan vain emäntä muistaa huolehtia hiekkalaatikon siivouksesta. Auli myös kuorsasi kovaäänisesti nukkuessaan ja sai välillä yskänpuuskia. Eläinlääkäri määräsi Aulille antibioottikuurin pitkäaikaiseen hengitystieinfektioon, joka on kuulemma yleinen ”kovaa elämää” eläneillä löytökissoilla. Antibioottikuuri näyttäisi purreen, kuorsaus on loppunut, mutta yskän suhteen tilanne on vielä hieman tarkkailussa. Sinänsä Auli ei näytä yskästä itse kärsivän, mutta hyvähän se on kuntoon hoitaa.

Kaikkiaan elämä Aulin kanssa on oikein mainiota ja taitaapa Aulikin olla tyytyväinen!

Terveisin, Leila, Auli ja Keni

14.4.2011 Takana on nyt kuukausi yhteiseloa Aulin kanssa. Auli on mukava ja leppoisa kissa, jonka persoonalliset piirteet alkavat tulla pikkuhiljaa esille. Auli viihtyy sylissä ja on hyvin ihmisrakas. Ja ruualle Auli on niin perso, että saattaa ahneuksisissaan upottaa päänsä poskikarvoja myöten ruokakuppiin. :) Nytkin Aulin poskipielet kaipaisivat pientä pyyhkimistä! :)

Aulin ja koirani Kenin tutustuttaminen toisiinsa on vienyt aikansa ja on edelleen kesken. Kenin innokas tungettelu ei oikein ole Aulin mieleen, mutta nyt Auli ei enää välittömästi Kenin nähdessään ala sähistä, vaan antaa Kenin joskus jopa nuuhkia itseään. :) Ja ruokapurkin avaaminen saa Aulin uhmaamaan jopa koiravaaraa. :) Aulilla on myös hauska tapa näyttää kieltään silloin, kun on tyytyväinen.

Kevätterveisin, Leila, Auli ja Keni

***

Leikattu naaras, noin 7v / Helsingissä

27.2.2011 Siro ja pienikokoinen Auli siirtyi Rekku Rescuen hoiviin Porista ja se on nyt kotihoidossa Helsingissä.

Kotihoitaja kertoo: Auli on todella kiva ja “helppo” kissa. Ruokaa, rakkautta ja rutkasti päiväunia voisi olla Aulin motto. Auli siis tykkää ihmisistä kovasti. Uudessa kodissa voisi olla muita kissoja, mutta Aulille riittäisivät kyllä ihmiskaveritkin loistavasti. Auli on aikuinen kissa joka ei turhista hötkyile, paitsi siis ruoka-aikaan;)

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 120€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun.