Asja

Lisätty sivulle: 2007-05-20

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Asja
19.6.2007 Asjasta tuli koiraenkeli aggressiivisen käytöksen vuoksi.

***

Narttukoira, noin 4v.

12.6.2007 Asjalle etsitään kiireellä omaa kotia tai uutta hoitopaikkaa, koska se ei tule perheen toisten koirien kanssa toimeen. Asja sopii kotiin, jossa ei ole toisia koiria tai lapsia, kerros- tai rivitalokaan ei ole Asjalle sopiva elinympäristö.

30.5.2007 Asja tuli kotihoitoon Suomeen.

20.5.2007 Asja, reg nro 5641, on noin 4 v narttu Tallinnan Loomade Hoiupaikissa. Asja löydettin kadulta ja toimitettiin tarhalle 4.5. Kun Asja tuli tarhalle, se oli alkuun kovin peloissaan. Asjaa kuitenkin ulkoilutettiin päivittäin, ja alkuhämmennyksestä huolimatta tyttö alkoi rentoutua. Asja kulkee hihnassa kohtalaisen hyvin, välillä vetää hajun perässä, mutta seuraavassa hetkessä taas hiljentää. Tuttua ihmistä Asja kuuntelee hienosti.

Asja on aluksi hieman varovainen tutustuessaan uuteen ihmiseen, mutta todettuaan tämän kelvolliseksi Asjasta kuoriutuu varsinainen helmi. Asja kiintyy ihmiseen nopeasti mutta varmasti. Omiaan Asja on valmis puolustamaan haukkumalla, mm epäilyttävältä kohteelta nimeltä traktori. Takaisin häkkiin vietäessä Asja jää surkeana itkemään ihmisensä perään. Tulevan omistajan toivotaankin opiskelevan jo etukäteen eroahdistuksesta, jotta suurimmat kuopat Asjan kotiutumisessa vältettäisiin.

Asja löydettiin kadulta, mutta tarhalla vierailleen venäläisnaisen mukaan Asjan perhe halusi Asjasta eroon, ja ilmeisesti päästi Asjan vapaaksi kadulle. Samaisesta lähteestä myös kuultiin tämän hienoksi ja hyväksi koiraksi kehutun kauniin tyttösen oikea nimi. Asjalla on korkeutta noin 60 cm.

Kulukorvaus Asjasta on 150 €.