Armas (nyk. Ami)

Lisätty sivulle: 2011-08-28

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Armas (nyk. Ami)
17.12.2019 Amista tuli koiraenkeli.

***

14.10.2011 Armas sai kodin Rajamäeltä

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

20.10.2011 Eilen kävimme lääkärissä. Hänen tassut tutkittiin. Se etutassu oli myös lääkärin mielestä tosi kipeä. Linkuttaa ihan kunnolla. Ja vaivan kohta oli kyynärnivelestä olkapäähän. Sai kipulääke kuurin 10 päiväksi. Ja jos se auttaa niin hyvä jos ei niin sitten kuvauksiin ja katsotaan mikä on vikana. Myös korvat putsattiin ja otettiin näytteet. Niissä oli vähän bakteereja mutta ei mitää suurempaa.

Ami oli todella nätisti siellä ja antoi lääkärin tutkia hänet kokonaan. Tassuakin antoi väännellä ja käännellä. Vasta kun se pahin kipukohta tuli niin halusi pois käsittelystä. Merkkasi kyllä vastaanotto tiskin. Hihh. Niin ja sitten oli myös että on huonot lihakset etutassuissa ja on ollut elämässään huonolla ruualla. Nyt täytyy vähän rajoittaa hänen lenkkeilyä. Tottakai ulkona käydään, mutta ei niin pitkiä lenkkejä vielä. Leikkimistä vähän rajoitettiin. Kun välillä niin innostuu juoksemaan ja leikkimään.

Muuten menee hyvin. On ollut kotona yksin ja pärjää oikein hyvin. Pimeetä pelkää kyllä mutta ei haittaa. Meillä on iso piha jossa hän uskaltaa olla pimeelläkin. Kyllä tämä tästä vielä iloksi muuttuu tassunkin suhteen. Se vaan on niin harmi hänelle. Mutta parhaamme tehdään jotta asia tulisi kuntoon. Ja jos ei niin sitten elämme vain pienillä lenkeillä. Terv. Kimmo ja Marja-Leena ja tietysti Ami

18.10.2011 Hei! Oli kyllä hienoa hakea Ami suoraan tarhalta. Saimme viettää illan ja yön heti hänen kanssaan. Kyllä tuntui meistä ainoolta oikealta ratkaisulta. Hienosti meni se yö. Automatka meni hyvin, Ami rauhoittui melkein heti. Vähän itkua hänellä, mutta sitten oli rauhassa takapenkillä turvavöissä. Samoin laivamatka meni hytissä hyvin. Oli ihan rennosti. Makaili meidän kanssa sängyllä ja oli ihan rauhallinen.

Kotona kaikki on alkanut hyvin. Pientä arkuutta illalla ulos mentäessä. Pelkää pimeää, silloin on arka ja peloissaan. Sohvaperuna hän on. Mielellään vaan makoilee paikoillaan tai sylissä. Nauttii kun saa rapsutuksia. Leikkisä vain vähän. Syö todella hyvin mitä olaan hänelle annettu. Siis kotiruokaa. Kaikki kelpaa. On ottanut Marja-Leenan ykkös isännäksi.

Etutassun kanssa on ongelmia. Ontuu sitä lenkeilä ja kotonakin. Ja kun hän nousee ylös makaamasta niin on todella jäykkä. Tänään soitamme eläinlääkärille aikaa.Jotta saamme tietää mikä siinä on. Meitä se ei haittaa, mutta koiralle se on kurjaa. Siihen ei kyllä silleen satu vaikka siihen koskee mutta kumminkin on se pakko tutkia. Tosiaan hyvin on mennyt, antaa nukkua koko yön. Nukkuu meidän makuuhuoneessa.

Vähän mukavuuden haluinen ja laiska. Mutta taitaa kuulua tuohon rotuun. Meille tämä on hyvää aikaa sillä on hyvä rauhoittua maailman melskeestä. Ja kukapa ei haluaisi vaan olla. Kerromme kun tiedämme jotain jalasta. Ja muutenkin tuleeme kertomaan Amin kuulumisia. Niin tänään hän jäi yksin kotiin koko päiväki. Katsotaan miten on käynyt. Kiitos kaikesta tähän astisesta. Ja parhaimman koiran meidän elämään saimme. Siis paras koira meille. Terv. Kimmo ja Marja-Leena

***

Uroskoira, aikuinen

27.8.2011 Armas on pienikokoinen villakoira-bolonka mix uros Raplan tarhalla. Armas on kilttiluonteinen ja osaa kulkea kauniisti hihnassa. Armas on rohkea ja tulee toimeen lasten kanssa.

Armas luovutetaan uuteen kotiin kastroituna,tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Uusi omistaja noutaa Armaksen Tallinnasta. Armas tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus Armaksesta on 200 euroa.