Antonio

Lisätty sivulle: 2014-10-13

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Antonio
10/2014 Antonio vaeltaa nyt muiden enkelikoirien kanssa ilman sairauksia.

***

Uros, n. 7-vuotta

13.10.2014 Antonio on iloinen ja persoonallisen näköinen risupartanaama Tallinnan tarhalla. Antonio on suhtautunut suvaitsevaisesti muihin koiriin ja myös kissoihin. Antoniolla oli löydettäessä siru, mutta kukaan ei häntä ole kaivannut. Antonio rakastaa ihmisiä ja rapsutuksia ja toki makupaloja.

Antonio kärsii kuitenkin sydämen vajaatoiminnasta, joka on melko yleinen vanhoilla pienellä koirilla. Tämän takia pojalla on lääkitys (Enap sekä Vetmedin) ja poika tarvitsee lääkitystä koko loppuelämän. Lääkityksellä mm. alennetaan koiran verenpainetta, jotta sydämen toiminta olisi helpompaa. Vaivan takia ei pysty sanomaan kuinka pitkään poika elää, toisille vajaatoiminta etenee nopeasti ja toiset taas viettävät täysipainoista elämää siitä huolimatta useamman vuoden. Antonio etsii kotia joka on valmis sitoutumaan pojan loppuelämän vaatimaan lääkitykseen. Tarhalla kuitenkin toivottaisiin, että Antonio löytäisi vielä oman perheen, koska pojalla olisi paljon annettavaa uudelle perheelle. Vajaatoiminnan takia poikaa ei voida kastroida, koska nukutus on pojan sydämelle raskas toimenpide.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä sekä leikattuna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira on virkaeläinlääkärin tarkastama, ja se tuodaan Suomeen Eviran vaatimuksia noudattaen. Koiran mikrosiru on rekisteröity Turvasiru-palveluun. Kulukorvaus erityisadoptiosta 100 €.