Amin (nyk. Akiro)

Lisätty sivulle: 2006-12-29

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Amin (nyk. Akiro)
2010/alkuvuosi Akiro-kissa nukutettiin ikiuneen nopeasti levinneen imusolmukesyövän vuoksi.

“Valitettavasti joudun ilmoittamaan että meidän rakas pikku Akiro jouduttiin lopettamaan tämän vuoden alussa. Syynä oli nopeasti levinnyt imusolmukesyöpä. Akiro meni ihan parissa viikossa todella huonoon kuntoon. Ensin eläinlääkäri kokeili antibioottia, jos kaulassa havaittu imusolmukkeen laajentuma olisi ollut tulehdusperäistä. Parin viikon päästä mentiin tarkistuskäynnille ja ell totesi, ettei imusolmuke ollut laskenut yhtään ja tunnusteltaessa muutkin imusolmukkeet olivat laajentuneet. Niimpä jouduimme tekemään sen mikä oli meille erittäin raskasta, mutta loppujen lopuksi Akiron parhaaksi.

Akiroa kaivaten, mami ja TK sekä Nöpö-kissa”

***

13.4.2007 Amin muutti omaan kotiin

***

Kuulumisia kodista:

4.8.2008 Amin (nyk Akiro) sai meiltä kodin 13.4.2007. Ja kylläpä aika on vierähtänyt! Akiro voi loistavasti ja on hyvässä kunnossa. Vaikka sorrutaankin kermalla joskus herkuttelemaan, niin yleensä ollaan kuitenkin raksulinjalla. Ja ruoka-ajoista muistetaan aina muistuttaa kovaäänisellä mouruamisella. Akiro on hurjasti saanut lisää itseluottamusta ja on oikea hurmuriherra. Ja omaa kehräystään se rakastaa yli kaiken (se onkin varsin kovaääninen). Vieraita mennään ensin pakoon kylppäriin, mutta hetken kuluttua uskaltaudutaan kerjäämään rapsutuksia ja herkkupaloja.

Akiro tykkää seurata ihmisten touhuja, meidän kahdesta muusta kissasta se ei niin välitä. Varsinkin ruuanlaitossa Akiro on aina paikalla. Suosikkipaikka koko talossa on kylppäri (lattialämmitys on pop!). Varsinkin sauna jälkilämpöineen on ihana. Myös raapimapuun päältä on kiva katsella ulos ja haaveilla mehevästä lokkipaistoksesta. Iltalenkit suoritetaan valjaissa, joihin kesti hetken aikaa tottua, koska aina iski neliraajahalvaus kun valjaita vähän kiristi. Mutta nyt mennään jo rutiinilla, eikä välillä huomata ollenkaan valjaita kun rynnistetään lokkien perään puistossa. (Ja mami se vasta inhottava on, kun ei ikinä anna yhtään lokkia ottaa kiinni.)

Akiro on varsin helposti käsiteltävissä oleva kissa. Eläinlääkärin työstä ei meinannut tulla mitään, kun toinen olisi halunnut vain puskea. Turkkia ei juuri tarvi harjata, se ei hirveästi takkuile. Kynnen leikkaus sujuu herran huristessa sylissä. Poikkeuksen tekee oikea etutassu, johon ei saa koskea. Ell epäili että tassussa voisi olla joku vanha vamma (ihmisen aiheuttama tai ei), jonka takia se ei halua että siihen kosketaan. Mutta koska se ei sitä hypätessä tai muuten arista, niin ell päätti ettei sille tarvi kuitenkaan tehdä mitään. Vain jos se hyppää tavallista korkeammalta tai putoaa ja alkaa sitten ontumaan sitä, niin sitten pitää käydä lääkärissä.

Mitäs muuta… Ai niin, muutimme uuteen asuntoon joku aika sitten. Kissoille ja ihmisille vähän lisää tilaa tuli samalla. Ja päästiin eroon kerrostaloasumisesta. Nyt asumme puutalo-osuudessa rauhallisella alueella. Muutto meni kaikilta kissoilta todella kivuttomasti, kun oli kuitenkin tutut tavarat ja ihmiset mukana. (Ja saatiin se lattialämmitys!!)

***

Uros, noin 6kk

Amin on löytynyt Rotterman-kauppakeskusksen takaa olevista raunioista. Hieman rohkeutta kaipaava kovia kokenut raidallinen Amin odottaa kotihoidossa omaa lämmintä kotia.

3/2007 Kuulumisi hoitokodista: Amin on tosi vekkuli nuori kissaherra. Vauhtia ja vipellystä ei puutu päivistä hänen seurassaan. Leikkii vielä pentumaisia juttuja, esim. leikkihiiret saavat kyytiä ja matot on rullalla! Tykkää painia kissapainia, eli kissakaverin tulisi olla sellainen, joka myös jaksaa harrastaa painimista. Amin antaa jo silitellä itseään ja itseasiassa rakastaa rapsutuksia ja oikein painautuu kättä vasten. On vielä arka, mutta rohkaistuu päivä päivältä. Veikeä ja vilkas luonne, joku saa hänestä hyvän kissan. P.S. Ei aamu-unisille…

KULUKORVAUS leikatusta aikuisesta kissasta on 100€ ja leikkaamattomasta pennusta 90€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty FeLV- ja FIV-testit sekä sienitesti. Kissalla on oma virallinen EU-passi josta toimenpiteet käyvät ilmi.