Ami

Lisätty sivulle: 2007-11-13

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Ami
24.3.2023 Amista tuli kissaenkeli pitkän ja onnellisen elämän päätteeksi.
***
17.1.2008 Ami muutti omaan kotiin.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

14.2.2008 Lisätty uusia kuvia.

10.12.2008 Kuulumisia ja uusia kuvia kodista: Hei! Tässä viimein vähän Ami- ja Arvi-kissojen kuulumisia.

Ami tuli meille vuoden 2008 tammikuussa ja noin kuukautta myöhemmin haimme Amille kaveriksi Arvin (ex-Risahdus). Pojat olivat heti todella kiinnostuneita toisistaan ja pian jo leikkivät ja riehuivat yhdessä, eikä siitä ole tullut loppua sen koommin. Ami on luonteeltaan vilkas, loputtoman leikkisä, itsenäinen ja hyvin seikkailunhaluinen. Se tykkää käydä ulkona valjaissa ja aina kun kodin ulko-ovi aukeaa, se yrittää livahtaa rappukäytävään seikkailemaan. Se osaa tehdä mahtavia ja välillä lähes uhkarohkeita hyppyjä ilmaan kun sitä leikitetään ja se jaksaisi vaania ja leikkiä vaikka tuntikausia yhteen menoon. Vaikka Ami on Arvia ainakin pari kiloa pienempi, se pärjää painimatseissa sisukkuudellaan oikein hyvin. Kiipeilemisessä ja tasapainoilussa Ami on loistava. Eräs Amin lempijutuista onkin hypätä emännän tai isännän niskan päälle ja jäädä sinne makoilemaan, vaikka kyseinen henkilö olisi liikkeessä. Janne on Amin lempi-ihminen; jostain syystä Ami rakastaa erityisen paljon olla Jannen sylissä ja kiehnätä itseään tätä vasten. Kaiken kaikkiaan Ami on aivan loistokissa, kaunis ja persoonallinen villikkopoika, johon rakastuvat kaikki jotka sen tapaavat.

Arvi on hyvin hupaisa tapaus. Se on todella suloinen, hassu, puhelias ja ihmisläheinen. Arvi rakastaa sylissä loikoilemista, halimista, silittelyä ja ylipäätään ihmisen lähellä olemista. Se kömpiikin syliin lähes aina kun ihminen vain istuu tai makaa jossain, ja saattaa retkottaa vaikka selällään pitkin pituuttaan luottaen siihen, ettei sen anneta pudota. Arvi rakastaa myös syömistä ja sille onkin alkanut kertyä pikkuista pömppömahaa, jota tässä nyt yritetään vähän tarkkailla. Huolimatta hieman höppänästä olemuksestaan, Arvi on kuitenkin todella fiksu ja välillä jopa häikäilemättömän ovela. Se esim. tietää missä kylpyhuoneen kaapissa säilytetään sen leikkikaluina käyttämiä hiuspampuloita, ja osaa itse käydä hakemassa niitä leluikseen. Se osaa myös hakea keittiön kaapista leipäpussin, johon se tekee pienen reiän ja sitten onnellisena natustaa ruisleipää. Myöskin jos keittiöön on unohtunut esille vaikka jäähtymään jotain ruokaa, se mitä luultavimmin päätyy Arvin suuhun. Arvilla on myös erikoinen tapa ”käkättää” aina kun se näkee ikkunasta lintuja tai oravia. Se ikäänkuin kähisee tai haukkuu, niin että kuuluu eräänlainen ”khäh khäh”-ääni. Se on todella hauskan kuuloista, kun Arvi ilmiselvästi tohkeissaan ”komentaa” lintuja. Se saattaa tehdä niin ollessaan myös muuten vain innostunut jostain. Arvi on muutenkin aika puhelias kissa ja sen kanssa on hauska käydä pieniä vuoropuheluita. Arvi on meidän perheen sylivauva, seurallinen, kultainen kissapoika.

Olen ikionnellinen siitä, että minulla on nämä mahtavat kaverukset. Niistä saatu ilo, lämpö ja hellyys ovat jotain todella korvaamatonta. Kiitos siis Rekkurescuelle ja Jaanalle!
Jouluisin terveisin,
Tanja

***

Uros, noin 5kk (tammikuun 2007 alussa), kotihoidossa Vantaalla

7.1.2008: Amin varaus peruuntui pojasta itsestään johtumattomista syistä ja nyt tämä syli-ihme odottaa omaan kotiin pääsyä. En uskoisi että tällä pienellä menopelillä on mitään ongelmia toisten kissojen tai koirien kanssa ja testilapsiakin on käynyt (juuri koulun aloittaneita) enkä usko sen kavahtavan pienempiäkään lapsia, sillä virtaa tässä kissassa riittää kun pienessä kylässä. Ihana kehräävä ja leikkisä kollinpoika!

29.12.2007: Amelia, Atte, Aada ja Ami siirtyivät samaan hoitokotiin Mimsi kissan kanssa. Arempi Mimsi voi ottaa huoletta pentueesta mallia ja toivottavasti Mimsi rohkaistuu pian myös itse näin reippaassa seurassa! A-tiimi on täynnä todellisia herranterttuja jotka toivottavasti voivat aloittaa uuden vuoden parhaalla mahdollisella lahjalla, eli saamalla oman rakastavan kodin!

9.12.2007: ensimmäisen kotihoitajan viesti;
“Olemme jopa 4 kuukaiset mutta kukaan ei ole vielä halunnut meitä kotiutaa. MIKSI? Totta kai, olemme me valitettavan tavallisen näköiset raidalliset kisulit eikä turkitkan ole tuuheat. MUTTA! Katsokaa, kuinka herkät, huomavaiset ja rakastavat me olemme- Istuisimme sylissä, kehräisimme ja suutelisimme päivät läpi. Ottakaa meitä ja ette tulee koskaan pahoitelemaan- Me lahjoitamme teille määrättömän rakkauten, laulamme yöksi kehtolaulun ja lämmitämme sydämet. Missähän Te viivähdytte, rakkaat perheemme? Odotamme Teitä!”

13.11.2007: Seuralliset sisarukset Aada, Atte, Amelia ja Ami odottavat omaan kotiin pääsyä joko yhdessä tai erikseen.

Kertomus:
4 noin 3kk ikäistä raidallista vihreäsilmäistä sisarusta- 2 siskoa ja 2 veljeä.
6 noin 1 kk kissalasta oli hylätty kerrostalon portaikkon eteen: 1 pikkuinen jäi auton alle, 1 hävisi ja 4 pääsi kotihoitoon. Terveet ja vallattomat kissalapset ovat erittäin ystävälliset ja rakastavat, haluavat olla sylissä, kehräävät ja suukottelevat.

KULUKORVAUS kissasta on 100€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty sienitesti. Yli 6kk ikäiselle kissalle on tehty lisäksi myös fel- ja fiv -testit. Kissalla on oma virallinen eu-passi josta toimenpiteet käyvät ilmi.