Ametisti (nyk. Madde)

Lisätty sivulle: 2009-03-31

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Ametisti (nyk. Madde)
2010/kevät Madde nukutettiin ikiuneen maksasairauden vuoksi.

“Ametisti, jonka otin viime keväänä Porin eläinrankurilta, on nyt poissa. Madde lakkasi syömästä, ja suun limakalvoilla ja silmisssä oli keltainen väri. Se oksenteli vain, ei syönyt, ei juonut. Vein Madden Kirrin eläinklinikalle ja siellä otettiin kokeita. Diagnoosi oli maksasairaus, josta ei selviä, tai se saattoi olla myös VIP. Ei ollut muuta tehtävissä kuin nukuttaa pikkuinen.

Ehkä Madde oli viettänyt koko ikänsä kulkukissana, koska se oli todella arka tullessaan meille. Se löydettiin jostain pentuineen. Hienoa että joku pelasti sen, että se sai hetken elää normaalia perhe-elämääkin. Maddehan se meillä oli nimeltään, mutta enimmäkseen “äitin kulta”. Jännä kun se kiintyi meidän rotveleriin heti tultuaan, se puski ja kyhnytti itseään koiraa vasten. Kiva sitä oli katsella. Myös se oli ihanaa kun se muuttui meillä luottavaiseksi ihmiseen. Sen sai ottaa syliin ja silitellä ja helliä sitä.

Nyt Maddella ei ole enää kipuja. Kaikkea hyvää ja hyvää kevättä teille! Sirkka”

***

21.6.2009 Ametisti sai kodin Jyväskylästä

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

5.7.2009 Hei, Ametisti tyttökissa muutti tänne neljän burman ja yhden rotweilerin kamuksi. Ihastuin häneen heti, kun näin kuvansa teidän sivuilla, koska hän oli aivan pari vuotta sitten kuolleen kissani Tiramisun näköinen. Silloin ajattelin että tuo kisuli minun pitää saada. Aloin kysellä ja se luvattiinkin Porin pieneläinrankurilta, kunnes sen pennut ovat maailmalle lähteneet.

Ametisti on ollut luonamme neljän burmankissan ja rotweilerin ja minun kaverina ja perheenjäsenenä nyt parisen viikkoa. Tultuaan Ametisti piiloutui sängyn alle niin kuin odottaa saattoi. Omat kissani eivät paljon reagoineet tytyn saapumiseen, joku sähähteli kun kulki ohi. Sumo-koirakin nyökytti päätään hyväksyvästi. Ruoka maittoi ihan hyvin heti kohta ja astialla käytiin tottuneesti.

Pari paivää meni sangyn alla enimmiten, ainakin kun minä olin paikalla. Lähdimme koko konkkaronkka mökille, jossa Ametisti viityy aivan mainiosti. Se jää sisälle kun muut lähtevat pihalle hiiriä jahtaamaan, burmat jotka kaikki on olleet leikattuja jo pitkään on tottuneet olemaan irti mökillä ja hyvällä
menetyksellä. Laitoin Ametistin kissanayttelyhäkkiin ulos mökillä, jossa katti katseli innoissaan ympärilleen. Mutta sisäkissä hän saa meillä olla. Katsellaan valjashommaa myöhemmin kunhan kunnolla meihin ensin alkaa tottumaan.

Ihmisarka tyttö on vielä, mutta nukkuu jo jalkopäässäni. Kun herään se pujahtaa lattialle. Uskon, että jossain vaiheessa Ametisti jo tulee luokseni. Se onkin hänen valinnassaan koska se tapahtuu. Eipä pidetä kiirettä. Hän näyttää onnelliselta makoillessaan sängynpäällä lämpimässä mökissä valkean paksun peiton kätköissä. Ja vielä, mikä iloinen yllätys. Sumo-koira ja uusi tulokas ovat aivan rakastuneita toisiinsa. Uskomaton näky. Ne nukkuvatkin vierekkäin.

Meillä on yhteinen tulevaisuus, ja aikaa minulla on olla läsnä Ametistille joka päivä. Olen tosi iloinen että sain Ametistin tänne meidän perheeseen.

***

Leikattu naaras, aikuinen

9.6.2009 Ametistin pennut pääsevät uusiin koteihin 10.6.2009 jälkeen, joten Ametistinkin on aika jo päästä uuteen kotiin. Ametisti on mustan-ruskean kirjava äitikissa, joka löydettiin Nakkilasta suulin alta pienten pentujensa kanssa. Pennuilla on jo alustavasti varaukset voimassa. Ametisti on kiltti kotikissa. Hoitaa pentunsa äidin rakkaudella. Ametisti on tuotu löytökissataloon 23.3.2009.