Amber

Lisätty sivulle: 2007-05-28

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Amber
20.10.2014 Amberista tuli kissaenkeli.

Kuten tyttärestään Avalonista myös Amberista tuli kissa enkeli 20.10.2014 samaisen pahanlaatuisen kasvaimen myötä. Amber kävi heinäkuun lopussa leikkauksessa, jossa poistettiin niskasta kova epämääräinen patti. Patologin lausunnossa todettiin patin olleen samanlainen kasvain, kuin Avalonilla. Tämä on siis hyvin perinnöllinen kasvaintyyppi. Amberin vointi oli leikkauksen jälkeen hyvä, mutta patti uusiutui ja eläinlääkärin kanssa yhteisymmärryksessä seurasimme tilannetta, mutta kasvain vei tämänkin kauniin ja itsepäisen kissan lopulta liian kipeäksi. Suru on suuri tässä laumassa tämän suuremmoisen kissan poismenon takia.

***

1.1.2008 Amber ja Avalon muuttivat yhdessä omaan kotiin.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

24.1.2009 Vuosi on vierähtänyt tämän kaksikon kanssa. Olemme löytäneet yhteisen elämän rytmin (lue; olen sopeutunut näiden kahden elämään). Meillä on ensimmäinen eläinlääkärimatkakin jo takana. Kissoille tuli finnin tyyliset paiseet alaleukaan. Antibiotit syöty ja ruokakupit vaihdettu. Eläinlääkäri epäili muoviallergiaa. Näillä keinoin tilanne laukesi. Amber on nykyjään päässyt lihomaan ja ruokaa on nyt vähennetty. Avalon taas jaksaa joka päivä leikkiä, leikkiä ja leikkiä. Ja voi niitä päiviä, kun olen ollut koko pitkän päivän töissä. Kurina ja kehräys on vastassa ovella.

Rakas vehkani koki kohtalon kaksikon käsittelyssä, kaktukseni päätyi samaten sohvan taakse epämääräiseksi kasaksi. Olinhan jättänyt ne sopivasti juoksuradan tielle. Marsut taas ovat saaneet elää rauhassa. Välillä kumpainenkin käy marsuja katsomassa, mutta kaikki olemme nykyään samaa perhettä. Eivät kissat enää välitä marsuista, eivätkä marsut kissoista. Avalonista on kehkeytynyt oikein sydänten valloittaja. Kaikki vieraani saavat (lue; joutuvat) leikkimään hänen kanssaan. Silloin kun Avalon tahtoo leikkiä, hän istahtaa eteen ja tuijottaa suurilla silmillään. Vieno naukaisu. Ja jos vielä silloinkaan ei uskota niin noustaan oikein jalkaa vasten kiehnäämään. Tämä on sulattanut monen ihmisen sydämen. Amberia eivät vieraat kiinnosta, elleivät ne tuo ruokaa.

Hyvin ja rattoisasti elämämme sujuu. Nämä kissat ovat selkeästi valinneet minut omistajakseen, vaikka hetken ehdin kuvitella valinneeni nämä kissoikseni. Ihmisen kummaa kuvitelmaa. Terveisin; Merja, Amber ja Avalon

1/2008 Ensikuulumiset ja kuvia omasta kodista tammikuun 2008 alussa: Iltaa, no niin nyt taas löysin aikaa istua koneelle. Kissat ottavat juuri nyt aika rennosti. Avalon on vallannut sängyn ja Amber nukkuu tuossa tietokonetuolissa. Itse joudun siis tyytymään keittiöjakkaraan. Tietokonetuolista onkin tullut oikein Amberin lempipaikka. Siinä nukutaan niin päivät kuin yötkin. Toinen lemppari on parvekkeen ovi, joka on melkein kokonaan ikkunaa.

Yhteiselo on lähtenyt yllättävän hyvin liikkeelle. Mitä nyt on joutunut vähän suihketta välillä käyttämään, kun kumpainenkin kissa on liian innokkaasti kytännyt marsuja. Marsut taasen eivät yhtä luukuunottamatta välitä mitään kissoista. Nuutti jopa rohkeana poikana kävi Avalonin säikyttämässä. Avalonin oli pakko tunkea kuonoa kaltereiden välistä häkkiin ja Nuutinhan oli pakko tulla katsomaan, että onko kyseessä ruokaa. Kummatkinhan siitä saivat sätkyt.

Tässä vähän kuvia tältä päivältä. Ja nyt kissat jonottavat ruokaa jo tuossa vieressä. :)

***

Leikattu naaras, noin 3,5v(syksy 2007)/Helsingissä tyttärensä Avalonin kanssa

24.12.2007 Amber ja Avalon toivottavat mukavaa joulun aikaa! Äiti ja tytär pääsivät joulun pyhiksi kotihoitoon Vantaalle. Tämä kaksikko ei tunnu olevan paikan vaihdoksista kovinkaan pahoillaan, tärkeintä että saavat olla yhdessä ja ruokaa riittää. Mutta mistä löytyisi tälle kaksikolle se ihan oma koti?

10.12.2007 Kuulumiset kotihoitajalta: “Olen lähdössä joululomaksi matkoille, ja toivon, ettei kissojen tarvitsisi reissata mukana pitkiä matkoja! Se ei varmastikaan olisi niille nautinto. Eiköhän joku ne pian nappaa omakseen, sillä Amber ja Avalonhan ovat kuta kuinkin täydellisiä kissimirrejä! Kerron niistä vielä vähän lisää, mitä viime kerralla jäi mainitsematta:

Tytöt ovat hyvin ihmisläheisiä. Aina kun lähden, ne olisivat lähdössä mukaan, ja aina kun palaan, niin jo sillä välin kun avain on pyörähtänyt lukossa, ne ovat ehtineet ovelle minua vastaanottamaan. Sitten alkaa kehräys ja kiehnäys. Avalon on kehräämisen ja kiehnäämisen maailmanmestari, Amber kehrää hiljempaa. Usein, kun istun tietokoneella, saan Avalonista seuraa: hän tarkkailee vuoroin tekstiä näytöllä, vuoroin minua. Välillä paijaan hänen ihanaa (harvinaisen) silkkistä turkkia. Illalla nukkumaan käydessä saattaa toinen kissoista olla jo valmiiksi sängyssä ja jatkaa sitten unia kanssani. Jos ei ole eikä heti tule, niin yleensä nappaan Amberin viereeni, eikä Amberilla ole mitään sitä vastaan. Amber saattaa nukkua myös sylissä, vaikka harvemmin; mieluiten jalkojen päällä. Molemmat tytöt ovat todella kilttejä; mitään tihutöitä eivät harrasta. Huonekasvitkin saavat olla rauhassa. Ystävällisiä ovat kaikille ihmisille, eivät koskaan sähise vieraillekaan. Pärjäävät tarvittaessa viikonlopun hyvin keskenään, jos joku käy ruokkimassa. Suosittelen heitä ehdottomasti, ja itse pitäisin, jos se vain olisi mahdollista.”

9.12.2007 Amberin ja Avalonin kotihoitaja lähtee jouluksi reissuun, joten olisi todella hienoa jos tytöt pääsisivät jouluksi jo omaan kotiin.

23.11.2007 Avalon ja Amber muuttivat marraskuun alussa kotihoitoon Vantaalta Helsingin puolelle.

Uuden kotihoitajan kertomaa: Amber on minun halityynyni; sitä saa paijailla milloin vaan miten paljon vaan. Nukutaan myös usein vierekkäin. Kuten kuvastakin näkyy, Amberilla on harvinainen väritys, ja turkki on luonnossa vielä kauniimpi kuin kuvissa. Avalonin ja Amberin keskinäiset leikit ovat todella hauskaa seurattavaa! Joskus paini näyttää rajulta, mutta se on silti kissoille hauskanpitoa, josta kumpikin tykkää. Molemmat tytöt ovat hyvin ketteriä, jopa pulleahko Amber. Sanon tyttöjä välillä Ohukaiseksi ja Paksukaiseksi. Molemmille maistuu kaikki ruoka, ihan mitä vaan olen tarjonnut, mutta Avalon on hitaampi syömään (haahuilee ympäriinsä kesken ruokailun), joten Amber syö osan Avaloninkin ruuista. Asia ei silti ole ongelma; moni kissa on lihavampi kuin Amber ja moni laihempi kuin Avalon.

15.10.2007 Ihanan kaunis Amber! Tämä tyttö tykkää syödä ja nauttia elämästä. Ovela kaksikko oli myös päässyt ruokapussin kimppuun oma-aloitteisesti ja napsinut välipaloja pussiin tehdyn reiän kautta. Eipä siis ihme että Amber näyttääkin oikein hyvinvoivalta ja jämerältä kissarouvalta:) Nyt on raksut siirretty metallipurkkiin jotta omatoimiselta herkuttelulta vältytään.

Viime viikonloppuna Amber ja Avalon saivat myös yöseuraa hoitohuoneeseen, sillä meillä oli vieraita. Sekä vieraat että kissat nukkuivat sulasti sovussa ja huomattiin jälleen kuinka kovasti tämäkin kissapari kaipaa sitä omaa kotia ja omaa hoivaajaa, sillä välillä kehräys ja kiehnäys alkaa jo heti kun joku saapuu kaksikon huoneeseen.

5.10.2007 Amber ja Avalon kävivät saamassa tehosterokotteen, joten seuraava lääkärireissu onkin sitten tiedossa vasta vuoden kuluttua. Lääkäri totesi molemmat madamet terveiksi ja mukaviksi kissoiksi.

30.9.2007 Kissaemojen pennut ovat päässeet omiin koteihinsa jo aikapäivää sitten, nämä seuralliset emot odottavat kuitenkin vielä omaan kotiin pääsyä, mieluiten yhdessä ainoiksi kissoiksi. Amber ja Avalon ovat vähän sisäänpäin lämpiävä parivaljakko, rakastavat ihmistä, mutta eivät niinkään muita kissoja, joten tässä mainio kissapari kenelle tahansa karvaista seuraa etsivälle.

Toukokuulta 2007 Kilppari-kuvioinen emo-kissa (Amber) ja sen viime vuonna (2006) syntynyt musta-valkoinen tyttö (Avalon) synnyttivät pennut ruokakioskin alle 06. ja 10. huhtikuuta 2007.

Kissa-emot ovat olleet erottomattomat, erittäin ystävälliset ja kiintyneet toisiinsa ja niiden 8 pentua kasvavat yhdessä. (Pennut ovat Astro, Aspen, Alger, Avis, Akira, Andorra, Ares ja Andalusia.) Olisi hyvä jos nämä 2 emoa saisivat yhteisen kodin.

Sekä Amber että Avalon ovat seurallisia ja mukavia kissoja.

KULUKORVAUS leikatusta aikuisesta kissasta on 100 euroa ja leikkaamattomasta pennusta 90 euroa. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty sienitesti. Kissalla on oma virallinen eu-passi josta toimenpiteet käyvät ilmi