Alvar

Lisätty sivulle: 2008-11-04

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Alvar
9/2019 Alvarista tuli koiraenkeli sairauden vuoksi.

***

4.1.2009 Alvar sai kodin Turusta ainoana koirana.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

21.6.2011 Tässä pari kuvaa. Alvarilla on näköä, kokoa, luonnetta ja takuulla yksi maailman suurimmista sydämistä :) Kesäterveisin Alvar ja Maria

15.3.2010 Yli vuosi on vierähtänyt Alvarin kotiutumisesta ja Alvarista on kehkeytynyt mitä mainioin ja ihastuttavin komistus. Jo kotimatkalla Tallinnasta selvisivät Alvarin pelot (autot, ovet, miehet ja etenkin avonaiset auton ovet!), mutta pikkuhiljaa yhdessä harjoiteltiin ja ihmeteltiin. Kesällä Alvar ensimmäistä kertaa ohitti ryhdikkäänä kävellen pysäköidyn auton, jossa oli ovi auki, eikä väistänyt. Silloin emäntä oli haljeta ylpeydestä. Ja emännän perässä auton sisälle voi jo mennä ja vieraista ovistakin uskaltaa kulkea. Edelleen ollessaan epävarma Alvar katsoo emäntää silmiin kuin kysyäkseen uskaltaako ihan oikeasti.

Alussa hihnassa käveleminen oli vaikeaa, eikä Alvar oikein uskonut, että emäntä määrää suunnan ja tahdin. RR:n Mirkun hyvillä neuvoilla remmin ja emännän hihan/käden pureminen loppuivat ja sen jälkeen on saatu perustottelevaisuus opeteltua. Alvar kastroitiin helmikuussa 2009. Alvarin suunnaton vahtivietti paljastui aika pian kotiutumisen jälkeen. “Tunkeilijat” haukutaan ja saatetaan jopa näykkäistä, ellei emäntä ehdi ensin tervehtimään. Vieraita kohtaan Alvar on erittäin epäluuloinen ja jopa arvaamaton, mutta omille ihmisilleen kiltti ja kultainen. Emäntää pitää vahtia enemmän kuin ketään muuta tässä maailmassa. Kotona ollaankin kuin majakka ja perävaunu!

Mitään suurempia tuhoja Alvar ei kotona ole tehnyt, edes alkuaikoina. Mitä nyt emännän sukista piti syödä terät, emännän taimet istuttaa uudelleen ja laittaa omaan turkkiinsa öljyhoito (avaamattomasta litran rypsiöljypullosta saa koirakin nakerrettua korkin irti ilman että pulloon tulee yhtään reikää!). Toisiin koiriin Alvar suhtautuu suurella lempeydellä, eikä ole tavattu yhtään koiraa, jonka kanssa Alvar ei tulisi toimeen. Remmirähjääjät ja muut kummallisuudet ohitetaan hienosti vilkuilematta. Lempipuuhaa kesällä oli uiminen ja talvella kinoksiin nenä edellä sukeltaminen. Voi sitä riemukasta ilmettä, kun Alvar vihdoin uskaltautui emännän perässä mereen ja tassut ei enää yltäneetkään pohjaan. Ei ukkoa meinannut saada takaisin rantaan lainkaan.

Vuoden vaihteessa muutettiin maalle ja Alvar sai ison pihan vahdittavakseen. Aamuisin Alvar käy tarkistamassa tiluksensa – katsoo puuliiteriin, istuu saunan rappusilla ja kiertää kanalan. Vaikka pihaa ei lumen takia ole voitu vielä aidata, niin Alvar seisoo mielellään “portin” kohdalla karvat pörhöllään vahtimassa, jos joku tänne päättyvän tien päähän nyt sattuisi eksymään. Pitkään ollaan mietitty Alvarille omaa koiraystävää ja kerran jo soitettiinkin RR:n Tanjalle parista mahdollisesta, mutta muuton takia asia kuitenkin siirtyi. Päivittäin asia on mielessä, sillä täällä maalla ei leikki(paini)kaveria Alvarille ole. Kaikenkaikkiaan Alvar on huumorintajuinen, älykäs ja riemastuttava pakkaus. Oli emännän onni, ettei muuta kotia ollut ehtinyt löytyä. Mukana pari kuvaa, joita en taida osata pienentää. Terveisin Alvar ja Maria

Uroskoira, noin 2v.

4.11.2008 Alvar on noin kaksivuotias, hieman mielestäni picardienpaimenkoiraa muistuttava uros Tallinnan löytöeläintarhalla. Aristeli hieman aluksi, sitten olikin jo oikein kovasti tulossa siliteltäväksi. Todennäköisesti tulee omassa kodissa tarvitsemaan paljon aktivointia ja tekemistä, joten sohvaperunaksi Alvarista ei ole. Alvar on keskikokoinen, ehkä noin 20-25 kiloa painava poika.

Rekisterinumero tarhalla 11585, tuotu 18.10

Kulukorvaus tarhalta tulevasta koirasta on 100 euroa ja se sisältää maahantuontivaatimusten mukaiset toimenpiteet ja nelosrokotteen.