Aldo

Lisätty sivulle: 2007-03-05

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Aldo
31.8.2012 Aldosta tuli tähti taivaalle.

Nauravaisten sukua, ensimmäinen vuorossaan ja ainoa laatuaan. Toit tullessasi naurua, hölmöyttä ja hilpeyttä. Saavuit kotiini, täyttäen sen jokaisen nurkan. Haasteita tuli mukanasi kasapäin, mutta istuit tänne ääripäiden joukkoon kuin itsestään. Kyllä minä toisinaan kirosin! Kuinka olitkaan vaikea, mahdoton ja niin itsepäinen! Kiitin myös, niitä samoja voimia, miten kiltti ja rakastettava olit. Ja iloinen, voi miten olitkaan iloinen!

Minä en suinkaan ollut täydellinen, sinä et suinkaan ollut täydellinen. Virheitä ja erheitä, oppia ja kokemusta. Suurinta taistelua kävimme aikaa vastaan, parantumatonta sairautta lykäten kauemmas, jonnekin tulevaisuuteen. Sinne vanhuuden hetkiin, kun olisin sinusta valmis luopumaan. Elämä vain ei kysele valmiuksia, se riisuu naamalta naurun ja hidastaa hyppyjen tahtia. Se antaa vaihtoehtoja tasan yhden; tee hyvin, tee rakkaasti.

Sitä minä en tosin koskaan ajatellut, että tarvitsisit monia vuosia saadaksesi täyden elämän, hetki on eläimelle armollinen ja tarjoaa niitä pitkänä pötkönä, hyvinä tai huonoina. Aina yhden kerrallaan. Yritin tehdä jokaisesta niistä loistokkaan.

Tapaavat sanoa, että enkeleitä taivaan tuuliin tulee ystävistämme. Tuota, kaikella rakkaudella, mutta ei sinusta enkeliksi ole, hymistellen heilumaan pumpulisiivin. Vahdin saavat kultaiselle portilleen, kumean haukun kaikumaan iäisyyden unissa. Valikoivan vartiokoiran, jolla oma mieli ja luja tahto! Ja kuinka minä toivoisinkaan, että minä voisin olla siellä katsomassa sinua tärkeässä työssäsi. Sieluni silmin näen, kuinka häntä pystyssä, karvat kohti taivasta karkotat turhat tulijat. Pieni pyyntö minulla olisi, jos voisit toisinaan haukkua sen verran kovasti, että se edes vaimeasti kuuluisi tännekin. Tiedän varmaksi, että osaat. Nimittäin hiljaista on elo lähtösi jälkeen. Niin kovin hiljaista.

Kaikki on pysähtynyt tämän rajapyykin ympärille. Elämä ennen ja jälkeen. Ensin niin vahvasti elossa ja läsnä, sitten yhtäkkiä niin vahvasti poissa. Tämän hämmentyneen tyhjyyden keskellä, saatan enää nöyrästi kiittää.

Minun rakkiparkani, minun ystäväni. Kiitos.

***

20.3.2007 Aldo sai kodin Turusta kahden kissan kaverina.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

11.4.2007 Aldo on ihana, rauhallinen, kuuliainen, kiltti, rohkea, ystävällinen ja vaikka mitä! Eli nyt sitten odotellaan vaan kotiutumisen myötä ilmaantuvia onkelmia. :) Luonteeltaan niin kuin ulkonäöltäänkin muistuttaa aika paljon saksanpaimenkoiraa, tarkkailee ympäristöään, oma lauma on pop, ulkoilu on hip, kissat on ihan mielenkiintoisia kun ne juoksentelee ohi mutta mitenkään maanisesti niitä ei vahdata, osaa hienosti ilmaista itseään vinkumalla.

Ulkoiltu ollaan metsässä vapaanakin, tänään ekan kerran ilman muita koiria ja tulee toistaiseksi hyvin luokse kun pyytää ja omistajan lukuisten piiloutumisten ansiosta kiinnittää koko ajan huomiota siihen missä liikun ja katoanko näkyvistä. Sukulaisten talon pihalla hengailtiin ja pysyi pihassakin kuuliaisesti. Naapurin lapset tokaisi Aldosta “Äiti kato tuol on susi”.

Vahtimista mä luulen Aldon harrastavan paremmin kotiuduttuaan, muutaman kerran kuullut pojan haukkuvan ja kumea kaiku on äänessä, sillä me sitten pelotellaan naapureita :)

Kaikki hoito yms. toimenpiteet saa suorittaa ilman mitään vastalauseita, naamassa olevaa haavaa putsatessa yrittää kerran paeta paikalta, mutta ei sen enempää. Käytiin pojan kanssa vilmivuokraamossa iltalenkin yhteydessä, siellä(kin) käyttäytyi mainiosti, hinkusi vaan tutustumaan kaikkiin ja heilutteli häntää ohikulkeville ihmisille :)

Aldo on tällä hetkellä todella laiha ja alkuun mahakin meni kulttuurishokista sekaisin, nyt on vatsa kestää kunnon ruokaa joten lihottaminen alkakoon. Jalat oli vähän korkkiruuvilla tullessa mutta hyvä ruoka on jo nyt tehnyt tehtäviään ja takajalkojen suoristuminen on ollut huimaa. Etutassut kyllä varmaan aina tulee olemaan hieman ulospäinkääntyvät mutta haitanneeko tuo nyt mitään. Massaa tulossa rutosti lisää, korkeuttakin ehkä vielä vähäsen ( hui! ), tällä hetkellä painoa on n.29kg ja säkä heiluu siellä 60cm. paikkeilla

***

Uroskoira, noin 1v.

5.3.2007 Aldo on noin vuoden ikäinen, hätkähdyttävästi puhdasta saksanpaimenkoiraa muistuttava uroskoira Tallinnan Loomade Hoiupaikissa. Aldo on löydetty kadulta kuljeksimasta ja toimitettu tarhalle 16.2.2007 Aldo on kiltti ja ystävällinen koira. Aldo kulkee hihnassa kauniisti, vetämättä. Poika tottelee myös käskyjä kauniisti, kuten fiksun koiraherran kuuluukin. Aldolla on korkeutta noin 60 cm, ja todistettavasti Aldo tulee toimeen ainakin narttukoirien kanssa.

Aldolle etsitään aktiivista ja osaavaa omistajaa. Aldosta saisi varmasti hyvän harrastekaverin, mutta sohvaperunaksi sitä ei luovuteta. Uusi omistaja hakee Aldon Tallinnasta yhdistyksen avustuksella. Kulukorvaus Aldosta on 100 €.
Aldo on valmis lähtemään uuteen kotiinsa alkaen 12.3.