Aiida

Lisätty sivulle: 2009-03-18

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Aiida
12.4.2010 Aiidasta tuli enkeli vanhuudenvaivojen johdosta

***

11.4.2009 Aiida sai kodin :)

***

Narttukoira, noin 8v.

Aiida, reg 12452, on n. 8-vuotias narttu joka odottelee kotiaan Tallinnan tarhalla.

18.3.2009 Tapasin Aiidan ensimmäisen kerran jo tammikuussa, kun tyttö oli vasta saapunut tarhalle. Neitokainen on löydetty kuljeksimasta kadulta ja silloin ajateltiinkin josko omistaja löytyisi ja tyttönen pääsisi kotiin. Vielä ainakaan ei Aiidan koti ole ilmoittautunut ja niin päätyi tämä neiti sivuillemme.

Mennessäni uudemman kerran tarhalle oli rauhallinen päivä ja Aiida päivystelikin häkkinsä edustalla. Se ei juuri pidä itsestään meteliä, eikä sanottavasti innostu vaikka lähestynkin sitä lenkille lähtö aikeissa. Mielellään Aiida kuitenkin lähtee häkistään ulos ja lenkkeily on neitokaisen kanssa miellyttävää, sillä Aiida ei juuri kisko eikä vedä. Nameista Aiida tykkää ihan tosissaan ja tarjoaa jopa istumista niitä saadakseen. Rapsuttelut eivät sen sijaan ainakaan oudolta ihmiseltä ole tyttösen mielestä se ykkösjuttu, joskaan ei neitokainen kosketusta kavahdakkaan.

Kameraa Aiida pelkäsi selvästi ja tukeutuikin kuvatessa kovasti taluttajaansa, samoin namipurkin naksahdus sai tytön peruuttamaan pois. Namit kuitenkin houkuttelivat neitokaisen takaisin purkin luo. Kuvailisinkin Aidaa hiukan säikyksi koiraksi, joka kuitenkin turvaa siihen tutumpaan ihmiseen.

Palatessani seuraavana päivänä tarhalle, oli siellä kova melske ja vilinä ja Aiida viettikin päiväänsä visusti kopissaan välillä sieltä ihmisiä kurkkien. Aiida on n. 60-65cm korkea ja muistuttaa kovasti puhdasta saksanpaimenkoiraa. Neitokaiselle haetaan kotia mielellään omakotitalosta mutta ainakin rauhalliselta alueelta. Kotona voisi olla rauhallinen uros näyttämässä esimerkkiä, mutta Aiida viihtyisi varmasti myös ainoana silmäteränä. Myös kokemus aremmista koirista lasketaan plussaksi.

Uusi omistaja hakee Aiidan Tallinnasta yhdistyksen opastuksella. Aiidan kulukorvaus on 120 euroa ja se sisältää rokotukset, madotuksen, ulkoloishäädön sekä tunnistumerkinnän. Aiidan mukana tulee myös passi josta toimenpiteet käyvät ilmi.