Nappi 2

Nappi lensi sateenkaarisillalle 23.9.2021.

***

Lisätty sivulle: 2007-02-27

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Nappi 2
2008 Nappi muutti omaan kotiin!

***

30.5.2008 Nappi Naperoinen on ollut hoitopaikassaan hyvän aikaa opettelemassa kotikoiran elämää. Opettaminen jäi vain kovin vähäiseksi koska Napilla ei loppujen lopuksi kummoisempia ongelmia ole ollut hoidossaolo aikanaan. Siitä on kuoriutunut kaikin puolin kelpo kotikoira, eikä vaadi tulevalta omistajaltaan gurun taitoja, kunhan muistaa ettei mikään elävä olento ole pehmolelu, joka toimii ajatuksen voimalla, vaikka Napin miellyttämishalulla sekin saattaisi olla mahdollista :-)

Eroahdistuksesta ei ole enää tietoakaan, samoin hätäpissailut ovat, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta, taaksejäänyttä elämää. Neitokainen on myös opetellut omalla pihalla ulkoilua ja kunhan likkaa pitää silmällä ei sillä ole hinkua lähteä aidattomaltakaan alueelta seikkailemaan. Nyt enää puuttuisi Napilta se ikioma koti, missä se saisi viettää loppuelämänsä rakastettuna ja haluttuna. Nappi on edelleen iloinen ja pieni hauva, jolla on sydän täyttä kultaa. Nappi tulee toimeen niin ihmisten, kissojen kuin koirienkin kanssa. Nappi on säkäkorkeudeltaan n.50cm ja painaa 21kg.

27.3.2008 Nappi tuli siis taloon aika tarkkaan neljä viikkoa sitten ja kotihoitoon sopeutuminen on sujunut vallan mainiosti. Hyvään alkuun meitä auttoi Aldo- koira, joka tuli samaan aikaan viikoksi meille – lajitoverin kanssa meihin uuden ihmislauman jäseniin tutustuminen sujui ehkä vähemmällä stressillä. Itse asiassa pyrimme olemaan aika matalalla profiililla yhteydessä tähän tulokkaaseen, sillä Napilla oli ja on tietysti vieläkin vähän hakusessa koko suhde meihin ihmislajin edustajiin, ei oikein tunnu tietävän mitä on odotettavissa ihmisen taholta joten aluksi jännitti jokaista kontaktia ja pissi alleen tämän tästä ja etenkin uloslähdöt ja talutushihna olivat aluksi varsinaisia pissinappeja Napille! Tässähän on kuitenkin edistytty huimaa vauhtia, sillä tuo ipana on varsin kelpo yksilö.

Napille sai tuota pikaa sujautettua talutushihnan muina miehinä paikoilleen ja nythän Nappi tietää jo aivan hyvin, että kun hihna otetaan esille, se tarkoittaa mukavaa lenkkiä tai riehakasta koirapuistokäyntiä, eikä pissata tarvitse kuin vasta ulkona!
Hyvin nopeasti Nappi on myös alkanut ymmärtää että ihmiset voivat häippästä talossa yläkertaan tai alakertaan kokonaan näkymättömiin ja ilmestyvät taas kohta niitä pelottavia portaita pitkin takaisin, no hätä at all! Arkipäivisin Napille on jätetty kongeja ja luita ajankuluksi, ihan rauhallisesti se on ollut omalla paikallaan suurimmaksi osaksi nukkumassa kuten koiran kuuluukin, että jaksaa sitten harrastaa, kun on niitten oikeitten kivojen harrastusten aika!

Nappi on osoittanut suurta yhteistyöhalua tottelevaisuudessa ja hyvissä käytöstavoissa. Aldo kun oli apuopettajana niin tehtiin selväksi se, mitä Aldolle ollaan opetettu joka päivä meillä ollessa uudestaan ja uudestaan, että keittiö ei ole koirien huone, kynnys on raja. Noo, tassut on yleensä noin 15 cm keittiön puolella sekä Napilla että Aldolla. Nappi osaa myös kuuliaisesti ja maltillisesti odottaa lupaa ruokailuun, istuu paikoilleen pyydettäessä , osaa antaa pyydettäessä tassun ja suukon, temput Nappi oppiikin ilmiömäisellä nopeudella. Nappi sopisikin erinomaisesti esimerkiksi agilityyn tai tokoon.
Ulkona talutettaessa Nappiin saa aika hyvin kontaktin, jotkut vastaantulevat koirat jännittävät sen verran että niille täytyy haukkua. Hihnassa kulkemista harjoitellaan vielä muutenkin, ulkoilu on Napista äärimmäisen mukavaa puuhaa ja innoissaan se vetääkin hihnassa jonkin verran. Pienen kokonsa puolesta se on kuitenkin helposti hallittavissa.

Napin elämää hämmentää ehkä hiukan juuri alkanut juoksu, hankittiin sille tänään ”housut” ja ne olivat ensin Napin herkälle luonteelle liikaa: pitkästä aikaa tuli pieni ”hätäpissi” lattialle. Hetken kuluttua Nappi kuitenkin puki, kotihoitajan varmoin ottein avustamana, kyseisen ihmetyksen paikoilleen!
Kaiken kaikkiaan Nappi on fiksu koira, sen elämäntehtävä tuntuu olevan sille tärkeiden ihmisten pitäminen tyytyväisenä ja se tarvitsisikin rinnalleen jonkun joka osaa asettaa tälle neitokaiselle rajat ja antaa vastapainoksi rutkasti rakkautta, sitä Nappi tuntuu eniten olevan vailla.

28.2.2008 Nappi pääsi kotihoitoon.

15.1.2008 Nappi-narttu (1v3kk tammikuussa 2008) etsii uutta kotia omakoti-talosta! keskikokoinen eli säkää noin 40cm.

Nappi on todella lempeä ja hellyydenkipeä, lapsiystävällinen, innokas, tottelevainen ja oppii todella nopeasti. Mutta kärsii pahasti eroahdistuksesta/turhautumisesta. Pelkää myös uusia ihmisiä ja asioita. Koirien ja kissojen kanssa ok kun saa vapaana tutustua, hihnassa oppinut kaukaa räyhäämään. lähelle tullessa tutustuu. Nykyisessä kodissa tuhoaa asioita ilmeisesti turhautumisen takia, koska ei ollut luvallista purtavaa tarjolla. Juuri hankittu kong-lelu on tosin hieman auttanut.

Viihtyy muiden eläimien kanssa. Nykyisessä kodissa (kerrostalo pääkaupunki-seudulla lähiössä) on kissa ja reilun vuoden ikäinen lapsi, äiti ja isä. Napilla on tapakasvatus ollut puutteellista, eli esim närpsii vielä leikkimielessä sormia suuhunsa.
Nappi kaipaa kotia omakotitalosta perheestä, jossa on aikaa johdonmukaiseen, palkitsevaan tapakoulutukseen tämän iloisen pikkuneidin kanssa. Rekku Rescuen Miira voi auttaa opettamaan eroahdistusta ja muita pelkoja pois ja opastaa tarvittaessa tapakasvatuksessa. Nappi kaipaa siis paljon seuraa ja vapaanaolon mahdollisuutta ja mukavaa aktivointia. Nappia on pidetty vapaana nyt lähes joka päivä iltalenkeillä, saanut juosta metsäisiä teitä.

***

4.3.2007 Nappi muutti omaan kotiin Vantaalle

***

Kuulumisia kodista:

21.3.2007 Nappi on sopeutunut tosi hyvin tänne uuteen kotiinsa ja meihin. Todella kuuliainen koira ja on jo melkein sisäsiistikin, jota olemme vähän myös ihmetelleet :)

Napilla riittää energiaa ja tykkää hirveästi juoksuttamisesta, joten on tullut itsekkin kuntoiltua. Alku pelokkuuskin on jo laantunut, eikä hirveästi ole muutamasta vieraasta välittänyt. Kaiken kaikkiaan todella sydämen valloitaja tuo Nappi.

Pieni totuttelu on vielä meidän Nissu-kissaan, kun ei tuo Nappi tahdo ymmärtää, ettei vanha kissa jaksa leikkiä :D Nissu on ollut vain ihmeissään, muttei muuten hirveästi ole välittänyt Napin hääräämisestä.
Mutta kirjoittelen taas kuulumisia, kun kerkeän!

***

26.2.2007 Nappi on noin 4 kuukauden ikäinen narttupentu Tallinnan Loomade Hoiupaikissa. Nappi on väriltään ruskea-musta-valkoinen. Nappi ja sen kaksi sisarusta tuotiin tarhalle 16.1.2007, ja nyt Napin sisarukset ovat jo löytäneet kodit. Pentujen Rg. nrot: 4650-4652.
Napissa on saksanpaimenkoiraa ja siitä kasvaa suunnilleen sakemannin kokoinen. Nappi tarvitsee aktiivisen kodin, jossa sen kanssa harrastetaan ainakin tottiksen alkeita yms. Sohvakoiraksi Nappia ei anneta.
Omistaja hakee pennun itse tarhalta.