Vuosi 2018 tassussa

3.1.2019

Vuosi 2018 oli Rekku Rescuelle ennätyksellisen kiireinen. Vastaanotimme 251 kissaa ja 55 koiraa, joista oman kodin sai vuoden loppuun mennessä 240 kissaa ja 48 koiraa. Kissojen leikkauskampanjoissa ja -tapahtumissa leikattiin yhteensä 504 kissaa.

Kaikki kodin saaneet kissat olivat suomalaisia. Koirista yksi tuli Virosta, loput olivat suomalaisia kodinvaihtajakoiria. Kissojen määrä kasvoi edellisestä vuodesta 76:lla ja koirien 11:llä. Sekä kissoja että koiria tarjottiin yhdistykselle vieläkin enemmän, mutta resurssiemme puitteissa emme pystyneet vastaanottamaan useampia. Luvut kertovat maamme hallitsemattomasta ja yhä pahenevasta kissaongelmasta sekä koirien osalta yleistyvistä pitovaikeuksista.

Ennaltaehkäisevän eläinsuojelutyömme painopiste oli edelleen kissojen sterilointien edistämisessä. Järjestimme seitsemän maatiaiskissojen leikkauspäivää, joissa steriloitiin tai kastroitiin 212 kissaa. Vähävaraisille kissanomistajille suunnattuja, tuettuja leikkauskampanjoita oli käynnissä kymmenellä paikkakunnalla. Kampanjoissa leikattiin yhteensä 292 kissaa.

Hoidimme vuoden aikana neljä isoa ulkona elävää kissapopulaatiota ja autoimme niissä yhteensä 161:tä kissaa. Osa kissoista tuli yhdistykselle etsimään uutta kotia, osa jäi leikkautettuna ja mikrosirutettuna omistajalle ja osa lopetettiin eläinsuojelullisista syistä.

Virossa tuimme kodittomien kissojen ja koirien paikallista kodinsaantia yhteistyötarhojemme kautta. Avustimme tarhoja ruoka- ja tarvikelahjoituksilla sekä eläinten sterilointi- ja muissa eläinlääkärikuluissa. Yhteyshenkilömme vierailivat tarhoilla säännöllisesti.

Sydämellinen kiitos kaikille kodittomalle kodin antaneille, yhdistyksessä pyyteetöntä työtä tekeville vapaaehtoisille sekä toimintamme tukijoille ja yhteistyökumppaneillemme! Ilman teitä tämä ei olisi mahdollista!

Hyvää alkanutta vuotta 2019 tassullisille ja tassullisten auttajille!

Katso videokooste vuodesta 2018!