Sirutuskampanja Riihimäellä

2.3.2019

Rekku Rescue aloittaa yhteistyössä Riihimäen seudun kunnaneläinlääkäreiden kanssa kissojen ja koirien mikrosirutuskampanjan, jossa lemmikki saa muun eläinlääkärin toimenpiteen yhteydessä mikrosirun ja sen rekisteröinnin maksutta.

Rekku Rescue lahjoittaa sirut, kunnaneläinlääkärit suorittavat toimenpiteet veloituksetta ja tietojen rekisteröinnin siruhaku.fi-palveluun hoitaa Miljoona mikrosirua. Kampanja on suunnattu tavallisille lemmikin omistajille, ja kasvattajat on rajattu sen ulkopuolelle.

Riihimäen seudun terveyskeskuksen ky:n eläinlääkärit
Linnunradankatu 5 – 7
11130 Riihimäki

Ajanvaraus: puh. 019 758 5780 (ma-pe kello 8 – 10).

Mikrosiru on lemmikin turva

Rekisteröity mikrosiru parantaa olennaisesti kadonneen lemmikin mahdollisuuksia päästä takaisin kotiin. Se myös usein nopeuttaa prosessia, mikä on sekä eläimen että omistajan etu. Siru on tärkeä myös sisäkissoille, koska eläin saattaa karata esimerkiksi eläinlääkärikäynnin yhteydessä.

Mahdollisissa varkaus- ja riitatilanteissa rekisteröity mikrosiru voi auttaa omistajuuden todistamisessa. Hylkäämistapauksissa omistaja on mahdollista saada vastuuseen toimistaan sirun tietojen avulla.

Mikrosiru on halpa henkivakuutus lemmikillesi – ihan kirjaimellisestikin. Monella paikkakunnalla löytöeläimet päätyvät lakisääteisen säilytysajan jälkeen lopetettavaksi, jos niiden omistajaa ei löydy.

Yleisin löytöeläin Suomessa on kissa ja toiseksi yleisin koira. Merkittävin ero niiden tilanteessa on, että suurin osa koirista pääsee melko nopeasti takaisin kotiin, kun taas löytöeläinten vastaanottopaikkoihin vuosittain päätyvistä noin 10 000 kissasta kotiin haetaan alle 10 prosenttia. Pakollinen rekisteröity tunnistusmerkintä parantaisi myös kissan asemaa.