Rekku Rescuen vuosi 2023

1.1.2024

Vuosi on vaihtunut, mutta luodaan vielä silmäys Rekkujen toimintavuoteen 2023.

Vastaanotimme 158 kissaa ja hankimme kodin 154 kissalle. Koiria vastaanotimme 60 ja hankimme kodin 39:lle. Kaikki luovutettiin uuteen kotiin rokotettuna, leikattuna ja mikrosirutettuna sekä useaan kertaan madotettuna. Vuoden vaihtuessa sijaiskodeissamme asui 67 kissaa, joista kolmannes oli pentuja, sekä 8 koiraa.

Työskentelimme vuoden aikana kissapopulaatioiden auttamiseksi neljässä eri paikassa. Yhteensä saimme niistä turvaan 102 kissaa.

Yli puolet yhdistyksen budjetista meni jälleen eläinlääkäri- ja lääkintäkuluihin. Yhteensä 103 335 euroa, josta valtaosa oli kissojen eläinlääkärikuluja.

Panostimme edelleen voimakkaasti ennaltaehkäisevään eläinsuojelutyöhön. Vähävaraisille suunnatuissa maatiaiskissojen leikkauskampanjoissamme leikattiin tuellamme 202 kissaa. Maatiaiskissojen leikkauspäiviä järjestimme vuoden aikana kuusi ja niissä leikattiin yhteensä 185 kissaa. Päivistä kaksi järjestettiin Eläinsuojeluyhdistysten Kummien tuella.

Mikrosirutuskampanjoissa ja -tapahtumissa sirutettiin ja rekisteröitiin yhteensä lähes tuhat lemmikkieläintä. Myös kaikki leikkauskampanjoissa ja -tapahtumissa leikatut kissat sirutettiin, mikäli niillä ei ollut jo sirua.

Viron toimintamme tavoitteena oli edistää eläinten paikallista kodin saantia tukemalla yhteistyötarhojamme eläinlääkärikuluissa sekä ruoka- ja tarvikelahjoituksin. Tuellamme leikattiin 27 koiraa.

Lemmikkien leipäjono –tapahtuma pidettiin Helsingissä Malmilla 2.12. Yli 200 ihmistä haki ruoka-apua kissoilleen ja/tai koirilleen. Lemmikkien leipäjono pidettiin joulun alla jo seitsemättä kertaa. Osallistuimme myös moniin erilaisiin tapahtumiin. Työskentelimme muun muassa Tuska- ja Flow-festivaaleilla sekä tavaratalo Bauhausin inventaariossa keräten varoja toimintaamme. Kirpputoritoiminta ja Facebookin huutikset olivat myös edelleen tärkeä osa varainhankintaamme.

Tämä kaikki saatiin aikaan palkattomalla vapaaehtoistyöllä ja pääosin lahjoitusvaroilla. Sydämellinen kiitos vapaaehtoisillemme, toimintamme tukijoille sekä kaikille teille, jotka annoitte kodin kodittomalle eläimelle!

Katso video!