Rekku Rescuen tuella leikattu 446 kissaa tänä vuonna

21.12.2021

Rekku Rescue toimii aktiivisesti myös ennaltaehkäisevän eläinsuojelutyön parissa. Yhdistyksellä on käynnissä useita maatiaiskissojen leikkauskampanjoita eri puolilla Suomea ympäri vuoden. Kampanjat mahdollistavat heikommassa taloudellisessa asemassa oleville kissanomistajille kissan leikkauksen tuetusti kumppanieläinlääkäreillämme. Tänä vuonna yhdistyksen kampanjoissa on leikattu 244 kissaa.

Lisäksi Rekku Rescue järjestää säännöllisesti kaikille avoimia maatiaiskissojen leikkauspäiviä yhteistyössä eläinlääkäri Satu Olkkosen kanssa. Vuoden 2021 tapahtumissa leikattiin yhteensä 202 kissaa.

Rekku Rescue pyrkii ehkäisemään kissojen hallitsematonta lisääntymistä tarjoamalla tietoa ja tukea kissan leikkauttamiseen. Tuetut leikkauskampanjat on tarkoitettu vähävaraisille kissanomistajille, jotka haluavat huolehtia hyvin lemmikeistään, mutta joilla ei ole siihen mahdollisuutta esimerkiksi taloudellisen tilanteen muuttumisen vuoksi.

Tällä hetkellä kampanjoita on käynnissä 32 paikkakunnalla. Kampanjoiden paikkakunnat ja hakuohjeet löydät täältä. Leikkausten tuetut hinnat kampanjoissa ovat: kastraatio 40 euroa ja sterilisaatio 60 euroa. Hintoihin sisältyy mikrosiru, joka rekisteröidään Kissaliittoon.

Avustus ei ole tarkoitettu kissan hankintahetkeen, sillä eläimen hankinnassa tulee olla etukäteen mietitty miten rahat riittävät eläinlääkärikuluihin ja hyvään hoitoon. Avustusta voi hakea tilanteeseen, jossa taloustilanne on muuttunut yllättävän elämänmuutoksen, kuten sairauden tai työttömyyden myötä.

Leikkaamattomat vapaana ulkoilevat kissat muodostavat merkittävän eläinsuojelullisen ongelman, kun ne pääsevät lisääntymään hallitsemattomasti ja kissojen määrä jatkaa kasvuaan. Pahimmillaan seurauksena muodostuu isoja kissapopulaatioita, joissa kissojen hyvinvoinnista ei enää huolehdi kukaan. Kissojen hallitsematon lisääntyminen alentaa myös kissan arvostusta entisestään.

Tehokkaimmat ja eettisimmät keinot Suomen kissakriisin ratkaisemiseksi ovat kissojen leikkauttaminen sekä tunnistusmerkintä (mikrosirutus) ja rekisteröinti. Lue lisää kissakriisistä täältä.