Virumaan tarhan kehitysprojekti käynnistyy

30.4.2017

Virumaan löytöeläintarha Virossa, Rakveren kaupungissa, on yksi Rekku Rescuen uusimmista yhteistyötarhoista. Vuodesta 2016 lähtien olemme avustanut tarhaa eläinten sterilointi- ja rokotuskuluissa ja toimittanut tarhalle säännöllisesti ruoka- ja tarvikelahjoituksia. Nyt käynnistämme tarhan kanssa yhteistyössä kehitysprojektin, jonka tavoitteena on parantaa tarhalla asuvien eläinten oloja ja tukea eläinten paikallista kodinsaantia.

Virumaan tarha kuuluu Viron löytöeläintarhojen yhdistykseen, Varjupaikade MTÜ:hun, joka perustettiin vuonna 2007. Tarha saa Rakveren kaupungilta kuukausittain rahaa menojen kattamiseen, kuten sähkö-, vesi-, ja vuokrakuluihin. Varat eivät kuitenkaan riitä kotia etsivien eläinten leikkauksiin tai tarhaolojen parantamiseen, jonka vuoksi tarha tarvitsee ulkopuolisten lahjoittajien tukea. Vuonna 2016 Virumaan tarhan kautta sai uuden kodin yhteensä 310 kissaa ja 77 koiraa.

Tarhan tontilla on kolme kissaparakkia, joista löytyy erillinen karanteenitila, pari häkillistä huonetta sekä huonetila, jossa kissat ovat vapaana. Koirat asuvat tarhalla ulkotarhoissa, joissa on koirankopit. Pennuille ja vanhemmille koirille on parakissa muutama sisähäkki. Eläinten tarhaoloissa on paljon parantamisen varaa, ja näihin kehityskohteisiin keräämme nyt lahjoitusvaroja Rekku Rescuen ja Virumaan tarhan yhteisessä kehitysprojektissa.

Kiireellisimmät kehityskohteet ovat tarhan kissojen parakit ja koirien ulkotarhat. Koirien ulkotarhoissa ei ole tällä hetkellä katoksia, joten koirat elävät täysin sään armoilla. Tarhojen suojaksi tarvitaan ennen kesän helteitä kunnolliset katokset, jotka suojaavat koiria myös talven tullen lumisateelta. Tarhan kissaparakkeja ei ole eristetty, joten tilat ovat talvisin sisältä kylmiä. Tavoitteena on eristää parakit ennen seuraavaa talvea. Paikallinen ammattikoulu on lupautunut tekemään tarhan rakennus- ja kunnostustyöt harjoitustyönä kuluvan kevään/kesän aikana. Rakennustarvikkeiden hankintaan tarvitaan kuitenkin tarvike- ja rahalahjoituksia, joita keräävät Virumaan tarha, Varjupaikade MTÜ ja Rekku Rescue.

Toinen tärkeä kehityskohde on uusi tukeva operaatiopöytä, jolla olisi turvallista suorittaa eläinten tutkimuksia ja leikkauksia. Tähän asti leikkauspöytänä on käytetty lasten hoitopöytää, joka ei ole tarpeita vastaava työskentelyalusta. Tarhan pieneen hoitohuoneeseen tarvitaan myös kunnollinen valaistus sekä lukollinen lääkekaappi.

Tarhalla työskentelee kolme vakituista työntekijää, jotka ovat toivoneet avustusta myös kunnollisten työvaatteiden (takit ja kengät) hankintaan. Tällä hetkellä he työskentelevät omissa vaatteissaan, mutta etenkin talviaikana tarhan ulkotöissä tarvitaan lämmintä ja kunnollista vaatetusta.

Rekku Rescuen ja Virumaan tarhan kehitysprojekti on tarkoitus toteuttaa vuoden 2017 aikana.

Projektin hinta-arvio:
Rakennus- ja kunnostustarvikkeet 20 000 €
Työvaatteet ja kengät 547 €
Operaatiopöytä 1679 €
Lääkekaappi 400 €
Lääkärin tarkastuslamppu 200 €

Tule mukaan tukemaan Virumaan kehitysprojektia tekemällä lahjoitus Rekku Rescuen keräystilille: FI09 5780 3820 0828 72, viite 5270.

Päivitämme projektin kuulumisia kotisivuillemme sekä yhdistyksen Facebook- ja Instagram-sivuille.

#tarhakuntoon