Yhteistyö löytöeläintarhat Virossa

Jos haluat lähteä tarhalle auttamaan tai olet kiinnostunut ottamaan itsellesi koiran tai kissan löytöeläintarhalta, ota rohkeasti yhteyttä, auttavia käsiä ei ole koskaan liikaa!

Pärnu varjupaik

Löytöeläintarha Pärnu varjupaik sijaitsee kahden tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta, Pärnun tarhalla vierailee noin 800-1000 eläintä vuosittain.

Pärnu varjupaik kuuluu Viron löytöeläintarhojen yhdistykseen, Varjupaikade MTÜ:hun, joka perustettiin vuonna 2007. Rekku Rescue ry sekä Pärnu Varjupaik ovat toimineet yhteistyössä vuodesta 2006 asti.

Rekku Rescue ry avustaa tarhaa tukemalla sterilointeja sekä kastrointeja, toimittamalla ruoka- ja tarvikelahjoituksia, avustamalla sirutusprojekteissa sekä etsimällä koteja tarhan kodittomille eläimille. Rekku Rescuelle on tärkeää tukea tarhoja paikallisesti, joten eläinten oloja on parannettu muun muassa rakentamalla tarhalle kaksi kissojen ulkoilutarhaa.

Valga varjupaik

Löytöeläintarha Valga varjupaik sijaitsee noin 300 kilometrin päässä Tallinnasta, josta sinne on noin 3,5 tunnin ajomatka. Valgan kaupungissa asuu vajaa 14 000 ihmistä ja se sijaitsee aivan Latvian rajalla.

Valgan tarha kuuluu Virossa toimivan Varjupaikade MTÜ -järjestön löytöeläintarhojen joukkoon. Rekku Rescue aloitti yhteistyön Valgan tarhan kanssa loppuvuonna 2007 ja on ollut monissa tarhan kehitysprojekteissa mukana. Tarhalle on rakennettu koirille ulkotarhoja, kissoille eristystiloja, emoille pentuineen oma rauhallinen tilansa sekä muuta vastaavaa. Tarhalle toimitetaan säännöllisesti ruokaa, matolääkkeitä ja muuta tarpeellista. Tarhalla asuville koirille etsitään jonkin verran koteja Suomesta. Valgasta eläimet saavat melko hyvin myös paikallisesti koteja ja haluammekin tukea paikallista kodinsaantia kustantamalla kodin saavien eläinten sterilointeja, sirutuksia ja muita tarvittavia toimenpiteitä.

Valgan tarhan olojen kohentaminen on ollut yksi Rekku Rescuen tavoitteista. Uudet parannetut tilat takaavat paremmat oltavat tarhan eläimille ja helpottavat työntekijöiden arkea!

Virumaa Varjupaik

Löytöeläintarha Virumaa varjupaik sijaitsee Rakveren kaupungissa Viron pohjoisrannikolla, noin 100km Tallinnasta itään. Rakvere on Viron viidenneksi suurin kaupunki ja siellä on asukkaita vajaa 17 000.

Virumaan tarha kuuluu Varjupaikade MTÜ -järjestön löytöeläintarhoihin. Virumaan tarha on Rekku Recuen uusimpia yhteistyötarhoja. Tarhalle on toimitettu vuoden 2015 aikana yhdistykselle lahjoituksena tulleita kissan- ja koiranruokia sekä muita tarvikkeita. Vuoden 2015 lopussa tarhan kanssa sovittiin, että etsimme muutamille tarhalla jo pidempään olleille koirille kotia myös Suomesta. Tarkoituksena olisi tulevaisuudessa tukea tarhaa koirien ja kissojen steriloinneissa ja muissa tarvittavissa toimenpiteissä sekä toimittaa sinne ruoka- ym tarvikkeita.

Viljandi varjupaik

Löytöeläintarha Viljandi Varjupaik sijaitsee Viljandissa, noin 150 kilometrin päässä Tallinnasta.

Yhdistyksemme on kesän 2006 sekä talven 2007-2008 aikana vieraillut tarhalla ja olemme etsineet koteja muutamalle varjupaikin koirille, jotka ovat olleeet tarhalla jo pidempään. Keräämme tarhalle ruoka- ja muita avustuksia, joita toimitamme tarhalle joko itse viemällä tai yhteyshenkilöiden matkassa.

Viljandin löytöeläinten vastaanotto on siirtynyt vuoden 2008 alusta ELS:lle

Tarharaportit