Usein kysyttyjä kysymyksiä vastauksineen

Kuinka saan eläimen yhdistyksen kautta?

* Eläimen vastaanottajan tulee olla täyttänyt 20 vuotta.
* Tiettyjen rotujen/rotusekoitusten kohdalla odotamme vastaanottajalta kokemusta vastaavantyyppisistä koirista. Mikäli koiran kuvauksessa on mainittu rotu, tutustu etukäteen kyseisen rodun ominaisuuksiin. Mieti, riittävätkö taitosi ja aikasi huolehtimaan eläimestä sen vaatimalla tavalla.
* Tutustu huolellisesti sivuiltamme löytyvään luovutussopimukseen sekä lemmikin ottajan oppaisiin. Nämä löytyvät: täältä
* Jokaisen sivuillamme olevan koiran ja kissan kohdalta löytyvät yhteyshenkilön yhteystiedot. Huomioi soittoajat.
* Yhteyshenkilön kanssa keskustellaan puhelimitse eläimestä. Onko se sellainen jota haette? Sopisiko juuri tämä eläin teidän perheeseenne? Varaajaan voi ottaa yhteyttä myös, jos eläimestä haluaa lisätietoja.
* Jos eläin on sijaiskodissa, sovitaan kotihoitajan kanssa molemmille sopiva aika, jolloin eläintä pääsee katsomaan kotihoitajan luokse. Kotihoitajat eivät kuljeta eläimiä mihinkään nähtäväksi, vaan niitä pitää mennä itse paikanpäälle katsomaan.
* Jos eläin on Virossa tarhalla, yhdistys varaa sen. Huomaathan että ennen varausta voi eläin päästä kotiin Virossakin.
* Jos tiedustelemasi eläin tuntuu teille sopivalta, maksetaan kulukorvaus yhdistyksen tilille sekä täytetään luovutussopimukset. Kun kuitti ja sopimukset ovat yhdistyksellä, voi eläimen käydä sovitusti hakemassa kotiin.
* Rekku Rescue ry auttaa ja neuvoo tarvittaessa, kun eläin on saapunut sinulle. Huomioithan että teemme tätä vapaaehtoistyönä, emmekä pysty seuraamaan jokaisen eläimen sopeutumista, vaan odotamme ja toivomme että pidät itse yhteyttä sekä ongelmatilanteissa että mukavissakin kuulumisissa suoraan joko eläimen yhteyshenkilöön tai muuhun yhdistyksen jäseneen.
* Mikäli eläimen kanssa tulee ongelmia, pyrimme auttamaan ja neuvomaan parhaamme mukaan. Muistathan, että eläintä ei voi palauttaa, jos se ei käyttäydy heti toivomallasi tavalla. Haukkuminen, ulvominen ja muut käytösongelmat ovat hyvin yleisiä rescuekoirilla. Rescue-eläimelle tulee antaa aikaa sopeutua, tämä vie yksilöstä riippuen päivistä jopa kuukausiin. Jos et tunne olevasi valmis tekemään töitä sen eteen, jätä eläin ottamatta!

Virosta tuotaville eläimille tehdään ennen tuontia virkaeläinlääkärin tekemä pintapuolinen tarkastus, jossa luetaan mikrosiru ja tutkitaan eläimen terveydentila silmämääräisesti sillä hetkellä. Jotta eläin voi lähteä Suomeen, siinä ei saa olla näkyviä (tarttuvan) sairauden merkkejä ja sen tulee olla siinä kunnossa, että eläinlääkäri katsoo eläimen olevan matkustuskuntoinen. Tässä pintapuolisessa tarkastuksessa ei siis pystytä toteamaan piileviä sairauksia tai vikoja. Muista siis, jos harkitset rescue-eläintä, et voi saada takuuta siitä, että eläin on sataprosenttisen terve, vaan kotiutumisen jälkeen eläimestä voidaan löytää sairaus tai vaiva, joka ei ole ollut aiemmin tiedossa. Yhdistys pyrkii tukemaan ja auttamaan tällaisissa tilanteissa mahdollisuuksien mukaan, mutta pääsääntöisesti eläimen omistaja on vastuussa eläimen hoitokuluista luovutuksen jälkeen. Mieti siis ennen rescue-eläimen ottoa myös se, onko sinulla varaa mahdollisiin yllättäviin eläinlääkärikuluihin!

Rekku Rescuelle koirien kotihoitajaksi?

Voisitko sinä tarjota kotihoitopaikan kodittomalle koiralle? Tällä hetkellä on suuri tarve hoitokodeille etenkin pääkaupunkiseudulla, sillä kotia vaihtamaan joutuvia koiria on paljon jonossa hoitopaikkoihimme. Yhdistyksellä ei ole erillistä koirataloa, vaan kaikki koirat etsivät koteja kotihoitopaikoista käsin.

Kotihoitopaikat hoitajineen ovat toimintamme kulmakivi! Kotihoidossa koiraa saa tottua ihmisiin ja normaalin kotielämään ja saamme kuvan siitä, minkä luonteinen koira on kyseessä ja millainen koti olisi juuri tälle yksilölle se sopivin.

Harkitsethan huolellisesti omat resurssisi ja keskustelet mahdollisten perheenjäsentesi kanssa asiasta ennen kotihoitajaksi ilmoittautumista. Kotihoitajan toimiminen tulee olla koko perheen päätös, sillä koira asuu taloudessasi ja sen hyvinvointi on koko kotihoitopaikan yhteinen asia. Kotihoitojakso voi olla hyvinkin lyhyt, mutta on myös toisinaan kestänyt jopa yli vuoden ennen kuin kodittomalle on löytynyt se ikioma koti.

Yhdistyksen kaikki koirat, myös pennut, steriloidaan/kastroidaan, rokotetaan, turvasirutetaan ja madotetaan ennen omaan kotiin lähtöä. Yhdistys ei luovuta koiria pihakoiriksi. Kotihoitajien kanssa laaditaan kirjallinen kotihoitosopimus aina ennen kotihoitolaisen saapumista ja kotihoitaja saa tuekseen yhdistyksen koiravastaavat.

Pohdithan vielä näitä kysymyksiä ennen päätöstäsi ryhtyä kotihoitajaksi:

Pystynkö huolehtimaan kotiini kotihoitoon tulevasta koirasta aina siihen asti kunnes sille löytyy uusi koti?

Toisinaan kodittomat löytävät uusia koteja nopeastikin, mutta joissakin tapauksissa uuden kodin löytyminen on kestänyt jopa yli vuoden. Kotihoitaja sitoutuu huolehtimaan hoidossaan olevasta koirasta aina siihen asti, kunnes sille löytyy oma koti. Kauttamme kotia etsivät eläimet ovat yleensä jo kertaalleen hylättyjä tai sosiaalitapauksia, joten niille on tärkeää että voi etsiä kotia turvallisessa ympäristössä ilman turhia hoitopaikan vaihtumisia.

Kotihoitajana sinä päätät minkälaisia koiria pystyt ottamaan kotihoitoon. Kotihoitopaikkaa tarvitsevat koirat ovat taustoiltaan hyvin erilaisia, osa normaaleja kotikoiria, osa vaativampia. Päätät tietenkin itse millaisia koiria pystyt majoittamaan.

Jokaisella kotihoitajalla on yhteyshenkilö yhdistyksessä, joka toimii hoitajan tukena ja apuna. Kotihoitaja sitoutuu olemaan tiiviisti yhteydessä yhteyshenkilönsä kanssa ja ilmoittamaan välittömästi, jos koiran terveydessä tai käytöksessä ilmenee jotain huolestuttavaa. Lisäksi saat yhdistyksen muista kotihoitajista ja koiravaraajista tukiverkoston, jonka kanssa vaihdat kuulumisia ja kokemuksia. Kotihoitajan tehtävänä on myös kirjoittaa hoitokoirastaan luonnekuvaus ja kuulumisia sekä ottaa valokuvia, jotta koira saadaan lisättyä yhdistyksen www-sivuille kotia etsimään. Tässä saat myös apua yhteyshenkilöltäsi.

Kotihoitaja ei itse etsi koirille koteja vaan kodinetsiminen hoidetaan yhdistyksen koiravaraajan toimesta, mutta kotihoitajalla on tärkeä rooli valitessa kotia kotiehdokkaiden joukosta. Kotihoitaja kuitenkin tuntee hoitolaisensa parhaiten.

Kotihoitaja sitoutuu toimimaan yhdistyksemme toimintaperiaatteiden mukaisesti ja tekee tiivistä yhteistyössä yhdistyksen edustajien kanssa.

Onko minulla aikaa hoitokoiralleni?

Kotihoitoon tuleva koira tarvitsee ulkoilua, lenkkejä, virikkeitä, ravintoa, huolenpitoa ja seuraa aivan kuten mikä tahansa lemmikkieläin. Kotihoitaja sitoutuu huolehtimaan hoitokoirastaan sille ominaisten vaatimusten ja eläinsuojelulain mukaisesti.

Rekku Rescuella on yhteistyöeläinlääkäreitä joita käytämme ja he laskuttavat yhdistystä, joten kotihoitajan ei tarvitse sijoittaa omaa rahaa näihin käynteihin. Eläinlääkäriajat varaa yhdistyksen toimihenkilö ja tarvittaessa autamme myös eläinlääkärikäynteihin liittyvissä kuljetuksissa.

Tarvittaessa yhdistys kustantaa ja järjestää koiralle ruuat ym. tarpeelliseksi katsomansa tarvikkeet hoitopaikkoihin.

Ovatko mahdolliset omat lemmikkini rokotettuja ja terveitä?

Rekku Rescue edellyttää, että kotihoitajaksi ryhtyvät ovat huolehtineet omien lemmikkiensä terveydenhuollosta ja rokotuksista. Kotihoitoon tulevat koirat ovat rokotettuja ja ulkoloishäädettyjä.

Kotihoitaja on itse vastuussa omien lemmikkiensä terveydestä. Rekku Rescue ei kustanna kotihoitajan omien lemmikkien hoitokustannuksia.

Kotihoitajana toimiminen on vastuullista ja välillä työlästäkin, mutta se myös antaa paljon.

On upea tunne ja palkitseva tunne, kun hoidossasi ollut koira lähtee uusien omistajiensa mukaan. Silloin tiedät, että olet omalla toiminnallasi antanut juuri tuolle eläimelle uuden mahdollisuuden parempaan elämään. Ja kun saat ensimmäiset kuulumiset koiran omasta kodista, hälvenee se mahdollinen ikäväkin.

Jos kiinnostuit kotihoitajana toimimisesta, tutustu yhdistyksen kotihoitosopimukseen: täältä ja ota yhteyttä Minnaan, minna (a)rekkurescue.com

Rekku Rescuelle kissojen kotihoitajaksi?

Voisitko sinä tarjota kotihoitopaikan kodittomalle kissalle? Tällä hetkellä on suuri tarve hoitokodeille pääkaupunkiseudulla, sillä kissakesä on kuumimmillaan. Yhdistyksellä ei ole erillistä kissataloa, vaan kaikki kissat etsivät koteja kotihoitopaikoista käsin.

Kotihoitopaikat hoitajineen ovat toimintamme kulmakivi! Kotihoidossa kissa saa tottua ihmisiin ja normaalin kotielämään ja saamme kuvan siitä, minkä luonteinen kissa on kyseessä ja millainen koti olisi juuri tälle yksilölle se sopivin.

Harkitsethan huolellisesti omat resurssisi ja keskustelet mahdollisten perheenjäsentesi kanssa asiasta ennen kotihoitajaksi ilmoittautumista. Kotihoitajan toimiminen tulee olla koko perheen päätös, sillä kissa asuu taloudessasi ja sen hyvinvointi on koko kotihoitopaikan yhteinen asia. Kotihoitojakso voi olla hyvinkin lyhyt, mutta on myös toisinaan kestänyt jopa yli vuoden ennen kuin kodittomalle on löytynyt se ikioma koti.
Jos sinulla on omia lemmikkejä, tulee hoitokissalle olla tarjolla oma hoitohuone ja noudattaa erityistä huolellisuutta hygienian kanssa.

Yhdistyksen kaikki kissat, myös pennut, steriloidaan/kastroidaan, rokotetaan, turvasirutetaan ja madotetaan useamman kerran ennen omaan kotiin lähtöä. Yhdistys ei luovuta kissoja vapaana ulkoileviksi. Kotihoitajien kanssa laaditaan kirjallinen kotihoitosopimus aina ennen kotihoitolaisen saapumista ja kotihoitaja saa tuekseen muut yhdistyksen kissojen kotihoitajat ja kissavastaavat.

Pohdithan vielä näitä kysymyksiä ennen päätöstäsi ryhtyä kotihoitajaksi:

Pystynkö huolehtimaan kotiini kotihoitoon tulevasta kissasta aina siihen asti kunnes sille löytyy uusi koti?

Toisinaan kodittomat löytävät uusia koteja nopeastikin, mutta joissakin tapauksissa uuden kodin löytyminen on kestänyt jopa yli vuoden. Kotihoitaja sitoutuu huolehtimaan hoidossaan olevasta kissasta aina siihen asti, kunnes sille löytyy oma koti. Kauttamme kotia etsivät eläimet ovat yleensä jo kertaalleen hylättyjä, luontoon syntyneitä tai sosiaalitapauksia, joten niille on tärkeää että voi etsiä kotia turvallisessa ympäristössä ilman turhia hoitopaikan vaihtumisia.

Kotihoitajana sinä päätät montako ja minkälaisia kissoja pystyt ottamaan kotihoitoon. Kotihoitoa tarvitsevia kissoja on hyvin erilaisia, osa normaaleja kotikissoja, osa erikoishoitoa vaativia tai vähillä ihmiskontakteilla eläneitä arkalaisia, joita yritetään sosiaalistaa. Päätät tietenkin itse kuinka monta ja minkälaisia kissoja pystyt majoittamaan. Yleensä pyrimme sijoittamaan uuteen hoitopaikkaan ensin ns. helppoja kissoja: mahdollisimman kesyjä ja terveitä yksilöitä, joiden hoito ei ole “tavallista” kissaa hankalampaa. Vaikka ajatus kissapentueen kasvattamisesta onkin houkutteleva, pikkuruiset vaativat huomattavasti enemmän paneutumista ja osaamista, kuin esimerkiksi vähän vanhemmat pennut tai vaikkapa aikuiset kodinvaihtajat.

Jokaisella kotihoitajalla on yhteyshenkilö yhdistyksessä, joka toimii hoitajan tukena ja apuna. Kotihoitaja sitoutuu olemaan tiiviisti yhteydessä yhteyshenkilönsä kanssa ja ilmoittamaan välittömästi, jos kissan terveydessä tai käytöksessä ilmenee jotain huolestuttavaa. Lisäksi saat yhdistyksen muista kotihoitajista ja kissavaraajista tukiverkoston, jonka kanssa vaihdat kuulumisia ja kokemuksia.

Kotihoitajan tehtävänä on myös kirjoittaa hoitokissastaan luonnekuvaus ja kuulumisia sekä ottaa valokuvia, jotta kissa saadaan lisättyä yhdistyksen www-sivuille kotia etsimään. Tässä saat myös apua yhteyshenkilöltäsi.

Kotihoitaja ei itse etsi kissoille koteja vaan kodinetsiminen hoidetaan yhdistyksen kissavaraajan toimesta, mutta kotihoitajalla on tärkeä rooli valitessa kotia kotiehdokkaiden joukosta. Kotihoitaja kuitenkin tuntee hoitolaisensa parhaiten.

Kotihoitaja sitoutuu toimimaan yhdistyksemme toimintaperiaatteiden mukaisesti ja tekee tiivistä yhteistyössä yhdistyksen edustajien kanssa.

Onko minulla aikaa hoitokissalleni?

Moni kotihoitoon saapuva kissa tarvitsee alkuaikoina kotona tapahtuvaa terveydenhoitoa, kuten ripulin tai silmätulehduksen lääkitsemistä, vähintään madottamista. Se vaatii myös virikkeitä, ravintoa, huolenpitoa ja seuraa aivan kuten mikä tahansa lemmikkieläin. Kotihoitaja sitoutuu huolehtimaan hoitokissastaan sille ominaisten vaatimusten ja eläinsuojelulain mukaisesti. Hoitokissat elävät kotihoitopaikoissaan vain sisäkissoina ja kotihoitopaikassa tulee huomioida muutenkin kissaturvallisuus.

Rekku Rescuella on yhteistyöeläinlääkäreitä joita käytämme ja he laskuttavat yhdistystä, joten kotihoitajan ei tarvitse sijoittaa omaa rahaa näihin käynteihin. Eläinlääkäriajat varaa yhdistyksen toimihenkilö ja tarvittaessa autamme myös eläinlääkärikäynteihin liittyvissä kuljetuksissa.

Tarvittaessa yhdistys kustantaa ja järjestää kissoille ruuat, kissanhiekat ym. tarpeelliseksi katsomansa tarvikkeet hoitopaikkoihin.

Ovatko mahdolliset omat lemmikkini rokotettuja ja terveitä?

Rekku Rescue edellyttää, että kotihoitajaksi ryhtyvät ovat huolehtineet omien lemmikkiensä terveydenhuollosta ja rokotuksista. Yhdistykselle päätyneet kissat tulevat hyvin usein huonoista olosuhteista ja useimmat kissat ovat löytyneet ulkoa, joten niiden mahdollisista sairauksista ei ole tietoa ja niitä tuskin on aiemmin rokotettu tai madotettu.

Kotihoitoon tuleville kissoille annetaan tarvittaessa heti ulkoloishäätö, mutta kissa voi kantaa myös tarttuvia tauteja ja siksi omien lemmikkien rokotussuoja on oltava kunnossa. Kotihoitopaikan omat kissat ovat myös sisäkissoja ja kaikista lemmikeistä huolehditaan asiallisesti ja eläinsuojelulain mukaisin säännöksin.

Kotihoitaja on itse vastuussa omien lemmikkiensä terveydestä. Rekku Rescue ei kustanna kotihoitajan omien lemmikkien hoitokustannuksia.

Kotihoitajana toimiminen on vastuullista ja välillä työlästäkin, mutta se myös antaa paljon.

On upea tunne, kun arkalaisesta alkaa kuoriutumaan luottavainen kotikissa tai muutoin heikossa kunnossa ollut kissa alkaa toipumaan kotihoitajan hyvässä hoidossa. Ja se upea palkitseva tunne, kun hoidossasi ollut kissa lähtee uusien omistajiensa mukaan. Silloin tiedät, että olet omalla toiminnallasi antanut juuri tuolle eläimelle uuden mahdollisuuden parempaan elämään. Ja kun saat ensimmäiset kuulumiset kissan omasta kodista, hälvenee se mahdollinen ikäväkin.

Jos kiinnostuit kotihoitajana toimimisesta, tutustu yhdistyksen kotihoitosopimukseen: täältä ja ota yhteyttä Katriin, katri (a)rekkurescue.com

Eläinten kulukorvaukset 1.1.2017 alkaen

Koirat
Aikuinen uros tai narttu leikattu 300 €.
Leikkaamaton pentu (max. 6 kk) 400 €, mistä palautetaan omistajalle 100 €, kun koira on todistettavasti leikattu.
Erityissijoituskoirat ja yli 10-vuotiaat 150 €.

Kissat
Leikattu aikuinen 130 €
Leikattu pentu 190 €

Mikä on yhdistyksen rekisteröintinumero maahantuojaksi Evirassa?

Noudatamme eläinten maahantuonnissa Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran sisämarkkinakaupan ohjeita. Olemme rekisteröityneet eläinten maahantuojille vaadittavaan TRACES-järjestelmään (rekisteröintinumero 104/0521/2020).