Helmi Pöllönen *suomalainen*

narttu (steriloitu) Suomessa Päivitetty 18.8.2017

19.7.2017 Helmi Pöllönen muutti omaan kotiin Lohjalle Andyn ja Poju kissojen kaveriksi.

***

Leikattu naaras, synt. 8/2016, kotihoidossa Helsingissä.

14.6.2017 Suloinen Helmi odottelee edelleen omaa kotiaan. Helmi on kaunistunut entisestään ja se hurmaa kaikki vierailijat suloisuudellaan. Helmi väistää edelleen ihmisen lähestymisyrityksiä, mutta se tulee ihan viereen tarkkailemaan ja makoilemaan vaikka kyseessä olisi vieraskin ihminen, sillä Helmi on todella utelias. Herkkuja se ottaa kädestä, kun hetken aikaa saa kerätä rohkeutta. Helmi osallistuu myös aktiivisesti tarkkailijan roolissa kotitöihin.

Leikkiminen on Helmin lempipuuhaa ja se onkin heti valmiina riehumaan, kun hoitaja alkaa sitä leikittämään. Myös hoitopaikan kissojen se touhuaa aktiivisesti ja väsyn iskiessä se käpertyy hoitopaikan kissojen viereen nukkumaan.

28.4.2017 Helmi Pöllönen on valvontaeläinlääkärin huostaanottama kissaneiti, joka saapui yhdistyksen kotihoitopaikkaan 25.12.2016. Helmi tykkää pöllömäiseen tapaan tarkkailla maailman menoa hieman etäämmältä silmät hämmästyksestä pyöreinä. Tästä syystä se onkin saanut lempinimen Pöllö.

Ensimmäisinä päivinä hoitopaikassa Helmi tuskin liikkui ja muuten luurangonlaihan pennun vatsa oli pinkeä pallo. Sille aloitettiin matolääkitys, ja lopulta Helmi oksensi matojen lisäksi myös mm. kiviä ja muovisen makkarapaketin palasia, joita pikkukissa oli nälkäänsä syönyt. Luultavasti Helmi veti oksennusta myös keuhkoihinsa, koska sille tuli kova yskä. Eläinlääkäri epäili alkavaa keuhkokuumetta ja Helmi joutuikin syömään vaivaan useamman antibioottikuurin, sillä yskä ei ollut millään talttuakseen ja röntgenkuvissa näkyi tulehduspesäke keuhkoissa.

Helmi kävi keuhkojen kontrollikuvissa 21.4.2017, ja sen sydämen etupuolella keuhkoissa näkyy edelleen tiivistymä. Helmi ei ole enää muutamaan viikkoon yskinyt, joten tällä hetkellä keuhkot eivät sitä vaivaa eikä aktiiviseen jatkoseurantaan ole tarvetta. Helmin tulevan kodin on kuitenkin hyvä tiedostaa, että sen keuhkoissa on pieni vaurio, josta voi jossain vaiheessa elämää seurata keuhko-oireita.

Helmi on kasvanut hienosti ja on virkeä, leikkisä ja utelias kissaneiti. Helmi rakastaa leikkimistä ja juoksuttaakin hoitopaikan omia kissoja aktiivisesti. Ja kun ne väsyvät, Helmi etsii itselleen lelun ja jatkaa puuhastelujaan itsekseen. Hoitopaikan omat kissat ovat Helmille kaikki kaikessa ja sen kodissa tuleekin olla reipas ja leikkisä kissaneiti tai useampikin kaverina.

Ihmistä kohtaan Helmi on kuitenkin vielä ujo ja väistää ihmisen lähestymisyrityksiä turvallisen matkan päähän. Tuttu hoitaja saa silitellä sitä ja ottaa syliin, kun hetki on oikea, ja se antaa nätisti leikata kynnetkin. Helmin kodin tulee ymmärtää ujon kissan sielunelämää ja totuttaa sitä kärsivällisesti lempein keinoin käsittelyyn. Ujoutensa vuoksi Helmi etsii rauhallista aikuiskotia.

Helmin tarinaan pääset myös tutustumaan täältä.

HUOM! Jos kiinnostuit tästä kissasta, toimi näin.

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 130 €. Kulukorvauksella kissa on saanut kolmoisrokotuksen (calici, herpes ja kissarutto), tunnistemikrosirun, se on leikattu ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissa on eläinlääkärin pintapuolisesti tarkastama ja vähintään kertaalleen madotettu. Kissan mikrosiru on rekisteröity Turvasiru.fi-palveluun.